Egy anyának van joga 18. életévét betöltött, továbbtanuló gyermekét anyagi támogatás nélkül kitenni az utcára?
Figyelt kérdés
Rám ez vár, meg is mondta, mert szerinte így helyes...2010. szept. 26. 17:55
1/64 anonim válasza:
ez szemétség lenne részéről, nem nevezném anyának:S
5/64 A kérdező kommentje:
Értem.. Csak azért kérdeztem, mert máshol azt olvastam, hogy a szülőnek, ha a gyerek továbbtanul, 25 éves koráig kötelessége eltartani..(Itt nem élősködésre gondolok, természetesen diákmunka mellett). Viszont azt nem értem, hogy fogok boldogulni, ha még csak meg sem tudom alapozni a feltételeimet az önállóságra... Mármint alap pénz albira, stb...
2010. szept. 26. 18:07
6/64 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Beszélj vele, biztos csak fenyeget és valami változást akar.
7/64 anonim válasza:
Érdekes kérdés,mert sokan azt vetik fel, hogy egy 18 éves ember életébe nincs joga a szülőnek beleszólnia. Valóban, csakhogy a jogokkal kötelességek is járnak. És amellett, hogy valóban szemétségnek találom anyád tervét, de tényleg csak 18 éves korodig - vagyis nagykorúságodig - kötelesek a szüleid eltartani.
8/64 A kérdező kommentje:
Nem fenyeget, sajnos, már próbáltam vele beszélni, de azt mondja, mindenki így csinálja.
2010. szept. 26. 18:09
9/64 A kérdező kommentje:
Fiatalabb fejjel persze, vártam a nagy 18-at, meg a baromi nagy szabadságot, most jöttem rá, hogy voltaképp egy légypiszok vagyok egyedül a világ közepén..(Persze erősen fogalmazva, de a lényeg ez..)
2010. szept. 26. 18:11
10/64 Morfologus válasza:
25 éves korodig köteles eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!