Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt hozzám hasolnló 23 év...

Van itt hozzám hasolnló 23 év körüli lány, akinek már van gyereke?

Figyelt kérdés

22 éves voltam mikor megszületett a kislányunk. Az ismerőseim közül sokan lenéznek emiatt. Boldog párkapcsolatban élek, még nem vagyunk házasok, mondjuk már tervezgetjük, de mindig akadnak fontosabb dolgok.

Miért gondolják akkora bűnnek, ha valaki 22 évesen szül gyereket? A szülészeten szinte én voltam a legöregebb, csupa 18 év körüli volt a legtöbb kismama... Terveztük a babát, nem pedig csak besikerült mint a szülészeten a volt szobatársamnak aki még csak 17 éves volt.

2011. febr. 9. 22:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is csak irigykednek. Valljuk be, nem sok 22 évesnek van olyan párkapcsolata, komolysága és egzistenciája amibe beleszülhetne egy gyereket. Nem sokmindenkinek adatik meg ennyi idősen.
2011. febr. 10. 08:51
 22/33 anonim ***** válasza:

Én nagyon elitélem, ha valaki karrierista, és esetleg majd 30-40 éves korában vállal 1 gyereket. Én is szeretnék majd fiatal anyuka lenni, de most még főiskolára járok, jövőre végzek, akkor dolgoznék egy évet, de utána már jó lenne babázni. Én olyan 23-24 évesen szeretnék majd gyereket vállalni. Már most is vágynék egy gyerekre, de nincs meg az ideális partner, nincsen végzettségem, munkám stb...tehát nincsenek meg a körülmények. Örülj neki, hogy te megtehetted, hogy ilyen fiatalon családot alapits. A lekezelő pillantásokkal pedig ne foglalkozz, ti boldogok vagytok, mindent megadtok a gyerekeidnek, csak ez számit nem a kor! Azért megjegyzem, én ismerek olyan 21 éves anyukát, akinek 1 éves pici lánya van, de úgy vagyok vele, hogy ennek a lánynak nagyon nagy hiba volt szülnie. Semmi végzettsége nincsen (érettségi se), soha nem is dolgozott, az élettársával nagyon szegény körülmények között éltek mindig is (a pasas is csak alkalmi munkákat vállalt), ráadásul állandóan marták egymást már a kapcsolatuk kezdetétől. A lány a gyereket is ezért vállalta be, hátha az majd összetartja őket. Persze ez nem sikerült, , most nagyon úgy néz ki, hogy szétköltöznek, mert már tarthatatlan a helyzet. Képzelheted majd milyen nehéz lesz a lánynak 0 végzettséggel, munkahely nélkül, egyedül ráadásul egy gyerekkel!

Ezt csak azért irom, mert sajnos a legtöbb esetben igaz az, hogy aki fiatalon szül, annál még nem adottak a körülmények, egy kisbaba felnevelésére. Szrencsére, ahogy olvasom nálatok máshogy van, örülj a szép családodnak. Sok boldogságot kivánok!

2011. febr. 10. 09:15
 23/33 anonim ***** válasza:

én is 23 vagyok, de eszembe nem jutna ilyen fiatalon gyereket vállalni.

tény, hogy nagyon jó a párkapcsolatom, van lakásunk, jó fizetésünk, de annyi mindent szeretnék még megtenni mielőtt gyerekünk lesz.

utazgatni, rendezvényekre járni kicsit még szabadnak lenni.

mert egy gyerek nagy felelősség.

szeretném tudatosan nevelni, szeretnék felkészülni lélekben is, könyveket olvasni róla, hogy minél kevesebb hibát kövessek el.

szerencsére a párom egyidős velem, szóval nem hajt a tatár :D

akkor szúrja a szememet a fiatalkori gyerekvállalás, ha azt a csóri gyereket a semmire szüli a nő.

ha van lakás, egzisztencia, akkor van esély rá, hogy a gyerek jó körülmények közt nő fel.

de jó azért ha az embernek van némi élettapasztalata mielőtt erre a nagy lépésre szánja el magát.

2011. febr. 10. 10:54
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én meg 17 évesen szültem, a fiunk már 18 éves, és mi még mindig imádjuk egymást az apjával, miért lenne olyan nagy baj ez?Semmit sem bántunk meg.
2011. febr. 10. 11:28
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
én is idén leszek 24, a kislányom 13 hónapos. mi is terveztük a babát, házasok vagyunk. Nem hiszem, hogy hátrány lenne ilyen "fiatalon" gyereket vállalni. Mi nagyon boldogok vagyunk együtt, imádjuk a lányunkat és egymást! Szerintem mindenki maga döntse el, hogy mikor vállal gyereket.
2011. febr. 10. 12:52
 26/33 anonim ***** válasza:

Tegnap 23:20-as hozzászóló vagyok.

Bírom, hogy akik azon a véleményen vannak, hogy igenis jó korán szülni, lepontozzák és irigynek nevezitek azokat, akik szerint még korai. Ezek után ne várjatok semmilyen toleranciát a másik oldalról sem! Én azt gondolom teljesen normálisan írtam le a véleményemet, nem szitkozódtam, nem bántottam meg senkit. De úgy látszik itt egyesek túl korlátoltak és nem képesek elfogadni, ha másnak nem az a vágya, hogy 20 évesen anyuka legyen. Szánalmasak vagytok.

2011. febr. 10. 12:58
 27/33 A kérdező kommentje:
23:20-as igazad van neked is
2011. febr. 10. 14:05
 28/33 anonim ***** válasza:
Én biztos nem pontoztalak le, mert nekem a világon semmi bajom nincs azzal, ha valaki nem szül 20-25 évesen. Én csak annyit írtam le, hogy nekem kicsit fura, hogy körülöttem minden anyuka 30-40 éves, szóval ez a tendencia érdekes, de még csak azt se mondtam, hogy baj.
2011. febr. 10. 14:20
 29/33 anonim ***** válasza:

12:58

Én nem pontoztam le senkit, de ha te egy ilyen piti dologra így reagálsz, és szánalmasnak nevezel másokat, akkor tényleg éretlen vagy az anyaságra, majd ráérsz arra olyan 40-45 évesen.

2011. febr. 10. 14:55
 30/33 anonim ***** válasza:

En is meglepodtem, hogy milyen szavak repkednek itt! Gondoljatok bele, hogy mindenkinek mas az elete, masok a celjai, mast er el x korra es ha egyszer nincs meg a hattere, talan meg parkapcsolata sem, akkor mire szuljon? Es amugy az miert baj, ha valakinek csak 1 gyereke van? Ilyenert elitelni? Hisz ez mindenkinek a sajat dontese!

Szerintem akik fiatalon szulnek, alt. idosebb valamivel a parjuk es igy tudjak megteremteni az egzisztenciat. Legalabbis nalunk igy volt.

Mit varunk az idosebb korban szuloktol, ha meg itt is vannak, akik leszanalmasozzak oket? Akkor ez a tabor sem kulonb.

En 22 evesen szultem, de sosem szolnam le, aki maskor szul vagy nem is szul. Hogy lehet valakit elitelni ilyen alapjan? Mirol is szol a kerdes? Hogy ne iteljek el a fiatalon szuloket...akkor ebben a valaszoloban miert van ennyi eloitelet a masik oldal fele? Mas ember, mas celokkal, miert kellene szanalmasnak nevezni ezert? Nekem is van a rokonsagomban tobb no, akik 30 evesek es meg nincs gyerekuk. Egyik sem gazdag, csak evek ota probalkoznak, hogy 1 gyerekuk legyen vegre, de nem jon ossze. Van, aki pedig olyan szegeny, hogy meg a ferjevel is alig vannak el, nem hogy gyereket vallaljanak. Na most te ezeket az embereket is leszanalmasoztad. Ezen gondolkodj el, kedves valaszolo. Honnan tudod te, hogy ki miert nem vallal gyereket?

Es akik ide beirtak, hogy nem szulnenek fiatalon, nem ugy mondtak, hogy hulyek vagytok ilyen fiatalon szulni, hanem csak annyit mondtak, hogy ok, szemely szerint nem szulnenek ennyi evesen, mert vagy nincs meg hozza a hatteruk vagy nem erzik magukat kesznek erre. Mi gond van ezzel?

2011. febr. 10. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!