Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az állam beleszólhat abba,...

Az állam beleszólhat abba, hogy a szülő hogyan neveli a gyerekét?

Figyelt kérdés

Ha például azért, mert rossz jegyeket szerzett többször megüti; úgy, hogy lila foltok lesznek rajta.

Vagy szíjjal megüti, hogy feljön a bőr.

2011. febr. 9. 22:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
91%

25-ös!

Nem, nincs hozzá joguk. Segítségre van szükséged. Hívd fel a Kék vonalat! Anonim módon is adnak tanácsot. A neten megtalálod őket.

2016. jún. 20. 19:23
 32/39 anonim ***** válasza:
19%
najó, de akkor is csinálják.Én is kapok fenekemre, vagy talpamra. Ha nagy leszek kiköltözök és nem jövök többet vissza.
2016. júl. 8. 14:30
 33/39 anonim ***** válasza:
83%
igen, beleszólhatnak ha úgy érzik hogy a gyerek hátránya van a nevelés miatt. a verés miatt el is vehetik a gyereket bármikor
2017. márc. 16. 08:55
 34/39 anonim ***** válasza:
97%

Bele szólhat de egyszerre túlságosan is (1-2 pofon) mászor nem eléggé (szigetszentmiklósi eset) szól bele.

Kellene valami arany kőzépút.

Az a baj hogy nincs egy felügyeleti rendszer. És amikor az "állam" tudomására jut valami akkor túlzóan probál segìteni.

Az amikor a gyereket felpofozom mert szépszó nem segít az ne legyen már bántalmazás. Ahogy a gyerekeit szíjal verő részeg se csak ejnye-bejnyét kapjon rendőrtől "amig nefolyik vér addig nem tehet semmit" alapon.

Számtalan régi példa van arra,hogy a gyereket elkellet volna venni a "szűlőtől". Azokat nem lehet jóvá tenni azzal,hogy most a legaprobb testí fenyitési formá alkalmazásáért keresztre fesztik a szűlőt.

2017. márc. 16. 14:22
 35/39 anonim ***** válasza:
15%
Én annak vagyok a híve, hogy igen is néha el kell járjon a szülő keze. Erre mindenki felháborodik, hogy "gyerekkínzó" vagyok... Pedig nem, csak az emberek elmebajosak, és szándékosan kiforgatják a szavaimat. Apám engem egyszer vert el nagyon egy pálcával, amikor nem tudták, hol vagyok. Igaza volt, mert ennyi erővel valami beteg állat is elrabolhatott volna. Szóval ja, egyetértek, ha megvernek téged. Legközelebb majd tanulsz. Ugyanis azt akarják, hogy ne valami csóró barom legyél... gondolkodj már... Adj hálát, hogy olyan szüleid vannak, akik néha helyretesznek. Kék-zöld foltok? Kit érdekel, bakker... Ennyi erővel, ha elesel a járdán, jelents fel a járdát, amiért sebeid lettek... Fuck Logic... Tanulj, bakker. Majd felnőttként (amikor valami szalagmunkás leszel éhbérért) rádöbbensz, mennyire igazuk volt, és zokogva fogsz a vállukra borulni, hogy bárcsak megláttad volna a verés mögött a jóakarást!
2017. ápr. 8. 23:26
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

23:26

Először is, miért nem inkább segít a szülő a gyerekének tanulni, ahelyett hogy fizikailag bántalmazná?

És ha büntetni is kell a gyerekét, akkor se veréssel, hanem mondjuk nem használhatja a számítógépet, nem nézhet tv-t és helyette tanulnia kell otthon.

Sokkal jobb büntetés szerintem, mint hogy elveri szíjjal.

2017. ápr. 10. 09:56
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Az Állam beleszólhat, de csak amennyiben áthágja a törvényt egy szülő, és ha ez bizonyítható is.

Pl a testi fenyítés törvényellenes. Kivéve jogos önvédelem esetén, illetve mások jogos védelme érdekében, adott helyzetben.

Ezen felül védőnők beleszólhatnak egy baba gondozásába.

(Arra az esetre nem térek ki, ha állami gondozásban van egy kiskorú, mert evidencia.)

És hogy egy szakállas viccel zárjak -hadd legyen kissé morbid-, az állam nem szólhat bele, hacsak nem az evésbe, mikor is követi a szájmozgásomat alulról.

De még a Szak Államtitkár se szólhat bele.

2017. aug. 12. 23:34
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Beleszólhat abba, hogy ápolt, tiszta környezetben nevelje, biztosítsa az egészséges testi, lelki és szellemi fejlődését, hogy taníttassa, hogy az alapvető erkölcsi normák betartására nevelje.

A "beleszólás" akkor válik aktuálissá, ha a szülő valamelyiket, vagy mindegyiket elhanyagolja, ha testileg és/vagy lelkileg bántalmazza a gyereket, nem törődik vele, nem felügyeli.

2017. aug. 13. 00:01
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Szólj az osztályfőnöködnek, az iskolai gyermekvédelmi felelősnek, mutassátok meg az iskolaorvosnak, vegyen látleletet. A gyermekvédelmi felelős kimegy hozzátok családlátogatásra, környezettanulmányt készít, felveszi a kapcsolatot a családvédelmi szolgálattal.

Nem kell tudja az anyád, hogy te szóltál, ugyanis testnevelés órán is feltűnhetnek a kék-zöld foltjaid.

2017. aug. 13. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!