Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a szülőkről, akik a kamaszgyerekük mellé vállalnak egy babát? Elítélitek vagy megértitek őket?

Figyelt kérdés
Ott van ugye az, hogy a testvérek között nagy lenne a korkülönbség, mire az embernek már kamasz gyereke van, a 40-es éveiben van, ha akkor szül, több a kockázat, túl nagy lesz a generációs különbség a szülők és a gyerek között stb. Viszont ha a kamaszgyerek felnő, akkor tudnak a szülők még gondoskodni valakiről, nem maradnak egyedül. Ti elítélitek vagy megértitek őket?
2011. febr. 7. 18:08
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
59%

nekem úgy tűnik, mintah nem ez lenne a probléma, hanem az lenne a szokás, hogy anya egyedül marad az ötleteivel, az apa-fiúk-sógornő-család meg nagy egyetértésben nem érti meg őt. Miért hagyjátok ennyire egyedül? Vele beszélgessetek, ne őróla, a háta mögött!! Talán nem tudja elképzelni most az életét, talán föslegesnek érzi magát, talán nem érzi hogy szereti a férje, a ygerekei...de az is lehet, hogy tényleg babát akar, és ő méri fel jól, tényleg fel udnak nevelni még egygyereket. Mi innen nem látjuk. Őt kellene megérteni, miért vágyik erre.

Az biztos, hoyg a fiúk csak nyernének egy testvérrel, bármennyi a különbség.

2011. febr. 8. 07:55
 32/41 anonim ***** válasza:
71%

A bátyád és a gyerekek azért panaszkodnak neked, mert te nekik adsz igazat.

Kommentjeid alapján nem szereted a sógornődet. Ezzel is együtt lehet élni, mi sem szeretjük egymást a sógornőmmel, de kultúráltan tudunk viselkedni egymással szemben és egyikünk sem tüzeli a bátyámat a másik ellen. Ő elfogadta és tiszteletben tartja, hogy a férje a testvérem és jóban vagyunk, én elfogadtam és tiszteletben tartom, hogy ő a bátyám felesége. A gyerekük kicsi korában sokat nyaralt a szüleinknél, és mivel a szomszédban lakunk és az én gyerekeim is hasonló korúak, sokat volt nálunk is. Kicsi gyerekként is, kamaszként is és felnőttként is. Soha nem mondtam rosszat az anyjára, ha panaszkodott rá (és egy kamasznál ez szinte természetes) inkább megpróbáltam elfogadtatni vele az anyja döntéseit, akkor is, ha nem értettem velük egyet.

Neked sem a lovat kellene adnod a gyerekek alá, hanem inkább megértetni velük, hogy a gyerekvállalás nem az ő döntésük, kényük-kedvük szerint történik, az a szülők döntése.

Ha pedig az unokahugod egy kistesó érkezésétől, vagy attól, hogy kevesebb figyelmet kap, összeomolna, akkor orvosi kezelésre van szüksége. De komolyan. Pár év múlva felnőtt lesz, ettől sokkal nagyobb problémákkal, gondokkal. Mit fog csinálni az első komolyabb helyzetben? Öngyilkos lesz?

És akármennyire neked panaszkodnak, akkor sincs semmilyen jogod beleszólni az életükbe. Ők egy külön család. A döntéseket a bátyádnak és a feleségének kell meghoznia. Neked pedig meg kellene tanulnod nem beleszólni az életükbe.

2011. febr. 8. 08:47
 33/41 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem gáz kamasz gyerek mellé babát vállalni, én nem ítélem el a szülőket érte. A negyvenes terhes nőknek rengeteg orvosi vizsgálaton kell átesniük már az első hetekben, szóval ha beteg a gyerek, az időben kiderül, és el lehet vetetni. (Már akinek nem gáz az abortusz. Mert aki nem akar abortuszra menni, az inkább ha lehet, ne vállaljon ennyi idősen terhességet, mert már nagyobb az esély, hogy kiderül valami súlyos rendellenesség.)

Én a generációs különbségekben nem hiszek. Ismertem olyat, aki a 40 évvel idősebb szüleivel tök jól kijött, olyat is, akit a nagyszülei neveltek, és minden oké volt, viszont olyat is, ahol csak 20-25 év volt a korkülönbség gyerek és szülő között, mégis borzalmas volt a kapcsolat. Szerintem a szülő-gyerek kapcsolat sokkal inkább emberfüggő, mint korfüggő. Különben is, ma már általában 70-80 éves korukig, vagy még tovább élnek az emberek, nem az van már, hogy hatvan évesen beadják a kulcsot, szóval már nyugodtan lehet vállalni gyereket idősebb korban is.

2011. febr. 8. 10:49
 34/41 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem meg igenis tartozik a kamasz gyerekre is, mindig az idősebb testvér szívja meg. Neki kell elviselnie azt, hogy mindenki közli, hogy a kicsit szeretik,neki kell elviselnie ugyanúgy a gyerek látványát,neki is együtt kell vele élni, hallgatni az ordítását és kb. neki kell azzal a tudattal élni, hogy van már otthon helyette más. Baromi könnyen beszélnek egyesek, hogy ez micsoda öröm meg semmi köze hozzá, de elfelejtitek hogy a gyerek a család döntése és a család is beleszólhat.
2011. febr. 8. 11:33
 35/41 anonim ***** válasza:
71%
Én már régebben válaszoltam, de akkor még nem láttam a kommenteket... már hogy ne tartozna a gyerekekre is? Persze, hogy nem ők mondják ki a végső szót, de a család tagjai, és az ő véleményüket is meg kellene hallgatni (főleg, hogy ebben az esetben még a szülők közt sincs egyetértés, csak anyukára rájött a babázhatnék)... bele kellene gondolni, hogy egy kamasz számára milyen változást hozhat egy új tesó. Ha érzékenyebb, lehet, hogy nem is tudja feldolgozni, hogy kevesebb figyelmet kap, azt is érezheti, nem szeretik. Aztán itt vannak a praktikus dolgok is. Nem egy ismerősöm volt, akit a szülei rendszeresen rákényszerítettek, gyakran az utolsó pillanatban szólva, hogy vigyázzon a gyerekre, amíg ők elmennek vendégségbe vagy szórakozni... persze, a szülők is megérdemelnek egy kis lazítást, de egyesek nem is tudják elképzelni, milyen érzés lehet egy kamasznak, hogy a szülei le sem tojják, hogy ő mit szeretne, milyen programot szervezett magának aznapra (barátokkal, a szerelmével stb.), és hogy az ő kívánalmai és érzései gyakran az utolsó helyre szorulnak. Mellé még az, hogy a gyereksírástól meg a dackorszakos hisztiktől alig tudnak aludni és tanulni is...
2011. febr. 8. 13:30
 36/41 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező! Te hány éves vagy? Vannak gyerekeid?
2011. febr. 8. 14:44
 37/41 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a kérdés szempontjából teljesen mindegy, hogy hány éves, vannak-e gyerekei. Az anyának viszket a segge, nem szereti a gyerekeit, rossz a házassága, ezért egy gyerekkel akarja megmenteni. Ha van 2 kamaszgyerekem, nem akarok még egyet, mert azt a kettőt nevelem tisztességesen, megadok nekik mindent, figyelmet, szeretetet. Főleg, ha a férjem nem akar megint apa lenni. A gyerekek meg érthetően nem akarnak ennyi idősen testvért és tiszteletben kell tartani a döntésüket. Az anya önző, inkább a gyerekeivel foglalkozna, nem a felcsináltatáson járna az esze.
2011. febr. 8. 14:58
 38/41 A kérdező kommentje:

Először is ne durvuljunk. Nekem van egy két éves fiam, egyébként 28 éves vagyok. Én nem uszítok senkit senki ellen, csupán próbálom meghallgatni őket és elmondani a véleményemet.

A másik dolog, hogy hosszú idő után ma volt újra netem, feljöttem megnézni az oldalt és ezt a kérdést találtam: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Én nem tudom, hogy ki szórakozik, ki csinált viccet a kérdésemből, de elég primitív és szánalomra méltó. Aki a válaszolók közül volt, azon elgondolkodnék, hogy minden rendben van-e nála.

2011. febr. 10. 17:21
 39/41 A kérdező kommentje:

És akkor még oda írja, hogy "kis csúsztatásokkal stimmel a történet". Rögtön lehidalok. Egyeseknek tényleg ennyi idejük van, hogy kitalált történetekkel hülyítsék a népet?

Mindegy, legalább nevettem egy jót.

Egyébként furcsa, hogy próbálnak úgy beállítani, mint egy "hülye, mindenbe beleszólós, gyerektelen" libát, akit érdekel a családja sorsa. Egyrészt ismerem a sógornőmet és tudom, hogy vannak nála átmeneti elmezavarok, ami jelen esetben a gyerekvállalás. Másrészt ismerem a testvéremet, aki éppen ezeknek az átmeneti elmezavaroknak nem is tulajdonít nagy jelentőséget. A sógornőmmel az évek alatt nem voltak nagyobb konfliktusaink, de az életvitele néha kiveri nálam a biztosítékot, például, hogy se nem dolgozik, se nem foglalkozik túl sokat a gyermekeivel, de elvárni azt tud. Én nem szólok bele, de a testvérem és a gyerekek álláspontja mellett állok, mert igazuk van.

2011. febr. 10. 17:38
 40/41 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem senki nem csinált viccet a kérdésedből, egyszerűen ugyanaz a helyzet állt elő náluk is, mint nálad. Én egyébként mindkét kérdésnél válaszoltam, sőt a másik kérdező figyelmét felhivtam a te kérdésedre linkkel együtt, még mielőtt te odataláltál volna és belinkelted volna oda a saját kérdésedet, válogatott szitkok mellett...

Szóval hagyd abba a káromkodást és ne ócsárolj másokat, nem te vagy a világ közepe, kb. az országban nem egy és nem kettő nő szeretne gyereket a kamasz gyerekei mellé, nem hinném, hogy a sógornőd az egyetlen.

2011. febr. 11. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!