Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a szülőkről, akik a kamaszgyerekük mellé vállalnak egy babát? Elítélitek vagy megértitek őket?

Figyelt kérdés
Ott van ugye az, hogy a testvérek között nagy lenne a korkülönbség, mire az embernek már kamasz gyereke van, a 40-es éveiben van, ha akkor szül, több a kockázat, túl nagy lesz a generációs különbség a szülők és a gyerek között stb. Viszont ha a kamaszgyerek felnő, akkor tudnak a szülők még gondoskodni valakiről, nem maradnak egyedül. Ti elítélitek vagy megértitek őket?
2011. febr. 7. 18:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
62%
Még csak azt sem értem, hogy egy ilyen kérdés hogy merülhet fel?!?!
2011. febr. 7. 18:26
 12/41 anonim ***** válasza:
47%
Nem ítélem el, senki felett nem szoktam ítélkezni. Viszont én kamaszként tuti nem tűrtem volna ezt el. Most is azonnal összecuccolnék és elköltöznék, ha így alakulna, kamaszkoromban is ezt csináltam volna.Szóval elítélni nem fogok senkit, de megérteni sem tudom. Van elég baja a kamasznak és az egy szép idilli kép, ahol a testvérek örülnek egymásnak és a nagy alig várja a kicsit, azért ez nem mindenhol van így..
2011. febr. 7. 18:26
 13/41 anonim ***** válasza:
72%
Az egyik barátnőm 20 volt, mikor a kistesója született. Szerintem ebben csak az a rossz, hogy nem lesz olyan igazi testvéri kapcsolata vele, mint a másik tesójával, aki csak 3 évvel fiatalabb nála. Pl. a nagy már elköltözött, soha nem is laktak együtt. Ezért talán furcsa lehet. De nem elítélendő.
2011. febr. 7. 18:27
 14/41 anonim ***** válasza:
37%

Én elitélem őket. Oké, hogy nem a nagyobb gyerek mondja meg hogy mi fogég csak arra gondolni hogy én akkor most megint babázni akarok. Ha mindenképpen testvért akar (amit nem értek hogy miért lenne olyan borzalmas ha egyedüli lenne. Szerintem azzal sincs semmi baj) akkor teljesen biztos hogy mindenkinek jobb a kicsi korkülönbség. Az még csak hagyján hogy nem fogják megérteni egymást a kor miatt. És ezt tapasztalatból mondom. Nálunk én vagyok a kisebb és mintha nem is ismernánk egymást mert amikor megszülettem, ők már nagyok voltak.

Sok szülő kényszeríti a testvért hogy ő foglalkozzon a kisbabával. Arról nem is beszélve amikor a kicsi piszkálásától, sírásától a nagyobb nem tud tanulni az érettségire, egyetemre stb... Aztán ha rossz jegyet hoz akkor meg ő lesz a rossz. Most is volt egy ilyen kérdés hogy a nagyobb beteg volt és mérgesek voltak hogy hogy merészel beteg lenni és ezzel felébreszteni a kistestvért...

2011. febr. 7. 18:27
 15/41 anonim ***** válasza:
45%
Na úgy látszik eltünt útközben a mondat fele. :D Szóval: fog történni a családban. Önzőség csak....
2011. febr. 7. 18:30
 16/41 anonim ***** válasza:
48%

Na igen én is erre akartam kilyukadni, hogy sok szülő elvárja, hogy a nagyobb segítsen a kicsivel, holott már nem azért,de a nagy gyereknek mi köze van a kicsihez???

A szomszéd sráccal is állandóan ezt csinálták, neki kellett vigyázni a kicsire, de ő a háta közepére sem kívánta, de muszáj volt, ennek ellenére a véleményét babatervezéskor nem kérték ki, de segíteni már muszáj.

2011. febr. 7. 18:30
 17/41 anonim ***** válasza:
82%

Én 14 voltam amikor öcsém megszületett.Anya akkor kereken 31 volt (mostohafaterom meg 44).

Jó volt anniyból,hogy ha saját gyerekem lesz,akkor nem fogok félni,hogy úristen,elejtem vagy éhen fog halni,vagy akármi...plussz öcsém imádnivaló kiskölyök volt,szerettem rá vigyázni

Mire 5 éves lett elköltöztem otthonról egyetem miatt,igy ő otthonmaradt anyáéknak babáznivalónak:)

Hogy ne látná az unokáját öcsém részéről?

miért ne?

öcsém 10 éves,20 év mulva lesz egy gyerek,anya akkor 60 lesz...

(de ha nem fogadja meg a tanácsom,akkor 20 évesen teherbeejt valakit,és akkor anya 50 évesen lesz nagymami:d )

plussz arra is jó volt öcsém,hogy elég komolyan vegyem a fogamzásgázlást,hátamközepére nem kivánok egy siró kakis babát,aki ha csak feleannyira is rossz lesz mint öcsém,akkor ....:D

23/N

2011. febr. 7. 18:32
 18/41 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést, mert a bátyámék vannak ilyen szituban. Van egy 16 éves lányuk és egy 17 éves fiuk. A sógornőm kitalálta, hogy vállaljanak még egy gyereket, mert a gyerekek már úgyis nemsokára elmennek tanulni és nem akar egyedül maradni. A bátyám ennek az ötletnek nem örül, a gyerekek sem, mert már elég nagyok, ők összeszoktak. A sógornőm felfogása szerintem elég gyerekes, főleg, hogy ő eddig sem dolgozott, csak a bátyám teremtette meg a kellő pénzt. Nem fogja fel, hogy még egy gyereket már csak úgy tudnak bevállalni, ha közben a 2 gyerek ellátására szükséges pénzt csökkentik. A gyerekek nem akarnak testvért, a bátyám nem akar már 43 évesen ismét apa lenni. A sógornőm viszont hajthatatlan..
2011. febr. 7. 18:32
 19/41 anonim ***** válasza:
63%

Hiába hajthatatlan, ha a bátyád nem akarja akkor nem lesz, ez két ember egybehangzó döntése kell hogy legyen.

Egyébként teljesen megértem a bátyádat és a 2 gyereket.

2011. febr. 7. 18:34
 20/41 anonim ***** válasza:
40%

Én úgy elméletileg nagyon jó ötletnek tartom. Az nem igaz, hogy a 40-es szülők törelmetlenebbek: ellenkezőleg: jobban tudnak már foglalkozni a gyerekkel, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak.

Viszont, ha aférj nem akar, akkor nincs miről beszélni. Egy gyerek két ember szerelmének a gyümölcse. És mivel fel is kell nevelni, ebben a korban még kívánatosabb, hoyg mindketten(négyen) egyaránt kívánják. Hiszen érheti valami az egyik szülőt, mielőtt felnőne, s a másik magára maradhat a gyerekkel, s a fiatal felnövőkkel, sőt a gyerekekkel, s esetleg beteg/ nyugdíjas/ rokkant/munkanélküli párjával. Azért ez 40 felett gyakoribb, erre is kell gondolni.

2011. febr. 7. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!