Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyunak?...

Szerintetek igaza van anyunak? (írás nehézséges ügy)

Figyelt kérdés

Szerinte diszgráfiás vagyok, szerintem meg nem. Sokat olvasom és a helyesírás dolgozataimban csak 4-5 hiba van.

Viszont mikor írtunk ilyen nehéz szavas tollbamondást, akkor az 2-es lett. :( Nagyon égő volt hogy az egész osztályba csak nekem lett 2-es. :(( Gondolhatjátok hogy megrázzó volt. Na de szerintetek ha 2-es lett egy ilyen nehéz szavas tollba mondás attól beteg vagyok??

Nagyon sokat olvasok. De szerintem semmi baj az írásommal

2011. jan. 29. 18:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj sincs az írásoddal. Én direkte betünként írok, nem kötöm őket össze. A fiam is így ír. És egyikünk sem dislexiás. Még csak nem is csúnya az írásod. Nyugodjál meg, ettől mehetsz gimnáziumba. Persze azért tanuljál is. És nem baj az, ha nem vagy magaddal megelégedve. Az hajt előre.
2011. jan. 31. 20:54
 22/23 anonim ***** válasza:

Ennyiből, amit itt közöltél (képpel együtt), nem lehet megállapítani, melyik vagy, és mennyire.

Majd szakember megmondja. (És nem pszichológus, mert az másra való, és a pszichológus nem azonos a pszichiáterrel! Sokan szeretik egybemosni.)

Unokatestvérem diszlexiás, némi diszgráfiás beütéssel. Jól tanul, semmi baj vele. Neki csak többet kell foglalkoznia a tanulással, mert lassabban olvas, és a nyelvek nehezen mennek neki, ennek ellenére gyönyörűen mond verseket, prózákat, és elmondása szerint könnyen megjegyzi őket.

Egy ilyen diszlexiában semmi különös nincs. Nekem más jellegű problémám volt, ráadásul jól látható, mégsem foglalkoztak velem, miután megszokták, hogy én így meg úgy tudom csinálni a dolgokat. Nem kell rejtegetni az ilyesmit. Ha nem valami elvadult középiskolába kerülsz, akkor még lesznek is, akik segítenek neked.

Mindenképpen jobb, ha kiderül, hogy van-e ilyen problémád, mert azt a pedagógus is figyelembe tudja venni, és akkor téged nem osztályoz olyan szigorúan tollbamondásnál. Mivel nem tehetsz róla...

De ez semmiképpen ne hátráltasson semmiben, igyekezz helyesen és jól írni, jól tanulni!

2011. febr. 1. 12:07
 23/23 A kérdező kommentje:
Igyekszem, köszönöm :) Minden telhetőt meg teszem hogy jó legyen minden
2011. febr. 1. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!