Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyunak?...

Szerintetek igaza van anyunak? (írás nehézséges ügy)

Figyelt kérdés

Szerinte diszgráfiás vagyok, szerintem meg nem. Sokat olvasom és a helyesírás dolgozataimban csak 4-5 hiba van.

Viszont mikor írtunk ilyen nehéz szavas tollbamondást, akkor az 2-es lett. :( Nagyon égő volt hogy az egész osztályba csak nekem lett 2-es. :(( Gondolhatjátok hogy megrázzó volt. Na de szerintetek ha 2-es lett egy ilyen nehéz szavas tollba mondás attól beteg vagyok??

Nagyon sokat olvasok. De szerintem semmi baj az írásommal

2011. jan. 29. 18:25
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

köszönöm utolsó!! :)

Én mindig azért félek hogy majd kiközösítenek a középiskolába. Mert hogy én nem vagyok ugyan olyan. :(

Meg az is rossz hogy németből majdnem megbukok mert nem tudok normálisan leírni egy SCH-s szót :(

2011. jan. 29. 19:11
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
Dehogyíis vagy beteg. Hiszen milyen jól megírtad ide a kérdésedet. Egyáltalán nem úgy néz ki, mintha egy diszgráfiás írta volna. Mit kell azon érteni, hogy "mindkettőből volt bennem"? Ha mégis van valami ilyesmi, akkor az iskola segít olyan korrepetítorhoz jutni, akire szükséged van. Ha meg mégsem, akkor a sok olvasás segít. Ha diszlexiás lennél nem olvasnál, még ha tudnál is valamennyire olvasni, útálnád. Anyukád biztosan nagyon gondos, de aggódós típusú anyuka, és eltúlozza a dolgokat kicsit.
2011. jan. 29. 19:47
 13/23 A kérdező kommentje:

igen anya nagyon gondos :) csak tudjátok Ő azért félt mer

diszlexiás is voltam már és az írással is nagyon nagy nehézségeim voltak.

Linkelek egy kérdést. ami tele van hibával. de nem tehettem arról hogy ott annyira hibásan írtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-len..

a Többit kitöröltem sajnos, meg amibe sok hiba van az mind olyan ami családi ügy

2011. jan. 29. 20:01
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Szia:)Az elso vagyok.

Megneztem az irasod:)

Szoval: Diszgrafia 2 fele van, formai (ennek fo jellemzoje az, hogy olvashatatlan valakinek az irasa) es tartalmi(helyesirasi hibak, betufelcserelesek es kihagyasok stb. a jellemzoi). Nos a te eseteben az iraskep rendben van, es hibakat sem nagyon eszleltem. Szerintem az hogy "mindketto van bennem" azt jelenti valojaban, hogy hajlamosnak gondoltak az olvasas es iras zavarra, de szerintem nem vagy egyik sem.

Egy leendo fejlesztopedagogus

2011. jan. 29. 20:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Megint en: az nem lehet hogy diszlexias voltal de mar nem vagy az. Esetleg fejlodtel, de a diszlexia az nem olyan, hogy elmulik. Az akkor aldiszlexia volt, aminek masok az okai es teljesen maskepp nyilvanul meg.

Nem kotekszem, csak sajnos manapsag egyre tobben ragasztjak ra a gyerekekre ha valami gond van, hogy diszlexia, diszgrafias, hiperaktiv es a tobbi.

2011. jan. 29. 20:06
 16/23 BlackSword ***** válasza:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:47!!!

Ebben nincs igazad... Nekem is van ilyen jellegű tanulási nehézségem, és annak ellenére imádok olvasni... Lehet lassabban olvasok, mint az átlag, de szeretek... Ez sokkal inkább neveltetés kérdése, hogy ki mennyit olvas... Ráadásul az én problémámat bizonyos okok miatt csak középiskolában kezdték el rendesen kezelni... Ma egyetemre járok...

És ne félj attól, hogy kiközösítenek majd e miatt... Nem tehetsz erről, se nem a bűnöd, se nem a hibád...

2011. jan. 29. 20:29
 17/23 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!! :)) Most megyünk majd Veszprémbe hogy megnézzék hogy van-e diszgráfiám. :)

vagyis azt mondták hogy majd küldik a papírt. És az nem lesz égő hogy elmegyünk egy vizsgálatra ha nincs is bajom?? Vagy forditva? Nem fognak rám másképp nézni?

2011. jan. 29. 22:53
 18/23 BlackSword ***** válasza:
Miért néznének rátok másképp??? Az a dolguk hogy kiszürjék az ilyet... Egy tesztnek pedig lehet mindenféle eredménye... Ez nem olyan, mint a drogteszt, hogy vagy igen, vagy nem... Fel fogják mérni a képességeidet, és kapsz egy szakvéleményt... Ebben leírják az erősségeidet, a gyengéidet, és adnak tanácsot... Lehet foglalkozásokra is kell járnod... Nekünk középsuliba volt... Tök jó móka volt... És legalább Te is tudni fogod, hogy mik az erősségeid, és mikre kell jobban odafigyelni...
2011. jan. 29. 23:14
 19/23 BlackSword ***** válasza:

Jah, még valami... Anno ugye, és még ma is divat mondani, hogy pszichológushoz járni ciki... Mert alkoholistának lenni nem az???

Arra gondolok, hogy segítséget kérni egy olyan problémára, amit egyedül nem tudsz megoldani/kezelni egyáltlán nem szégyen...

2011. jan. 29. 23:16
 20/23 A kérdező kommentje:

BlackSword :

Köszönöm, azt hittem hogy ez olyan hogy vagy igen- vagy nem. De így már értem :) Mégegyszer köszönöm

2011. jan. 30. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!