Önkormányzati bérlakás bérlése? Mik kellenenének és mi a menete. Esetleg aki tatabányai, tapasztalat? Árak?
Mivel ez egy önkorményzati dolog, így főleg az önkormányzat szabályozza. máshogy lehet szolnokon, pécsett és tatabányán teljesen. Szóval nézz utána, nálatok épp hogy megy.
Amúgy a legtöbb helyen elég sokat, úgy éveket kell várni, mert nincs üres hely, nálatok passz, hogy van.
Először is köszönöm a válaszokat!
Nyilván nem hobbiból szeretnék ilyen lakásba költözni, hanem mert sajnos korlátozottak a lehetőségeim.Úgy gondoltam nem annyira szeszélyes ez a dolog mint egy főbérlővel, minden hónapban. Mégegyszer köszönöm, és szép estét nektek!
Mi anyival pont ilyenben élünk :S
Az egész egy cigány purdé. Sajnos itt nem tudnak viselkedni az emberek, együtt vagyunk egy kis garzonban, mi ketten épp megférünk, de vannak itt 7 gyerekkel is!
Nem tudom, hogy tatán mi a helyzet, de ami itt van az egy cirkusz.
Pl. kilopják a lépcsőházi lámpából az égőt (az összeset)
a gyerekek a lépcsőházban játszanak. Néha reggel az ajtó előtt használt kotont találunk :S
Hiába festetek ki másfél hónapja, most megint ugyanolyan lelakott az egész hely mint volt.
Én nem ajánlom. :S
Tatabányaiak vagyunk és önkormányzati lakásban is lakunk.
Igen, az önkormányzatnál kell pályázni, minden hónap 15-e után rakják ki az aktuális ingatlanokat. Egy lakás megpályázásáért kétszáz forintot kell befizetni. Feltétel még, hogy legalább 5 éve ezen a településen éljetek. Gyerek nélkül is kiadják, ha nincs olyan család, akinek nagyobb szüksége van rá.
Nem megy egyik hónapról a másikra. Mi 3 évig pályáztunk rá (egy szobásra), mire megkaptuk, addigra lett egy kisfiunk is. Most pedig jön a tesóbaba, úgyhogy lassan cseréljük nagyobbra, ha találunk megfelelőt.
A bérleti díjat kettőtök béréből kalkulálják ki. Nálunk párom minimálbéres, én bruttó 90 ezer, meg ugye egy gyerek van, így havi 7807 Ft-ot fizetünk.
Az elején évente kell szerződést hosszabbítani, de mi megkaptuk öt évre legutóbb. Ilyenkor közüzemi egyenlegeket kell bemutatni, hogy van e hátralékotok. Ez az egy miatt rakhatnak ki a lakásból, ha fizettek rendesen mindent, akkor nem, és biztosabb dolog, mint egy albérlet.
Bár látom, hogy régi a kérdés, de remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!