Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy legyen belőlem egyetemist...

Hogy legyen belőlem egyetemista ha ennyi támogatást kapok itthonról?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, h egy nagyon erős szakközépsikolában tanulok Pesten, és 3,8as átlagom volt végig, most lerontottam, de ... lényeg, h vézgős vagyok, és nagyon félek az egésztől az érettségitől , mindentől... de itthon semmi támogatástsem kapok, h menni fog, folyamatosan csak az megy, h miért nem tanultam többet 5év alatt, mert 0.os is voltam ...és nem elég rossz nekem ez az itthoni helyzet ...még az érettségi is , úgye...és ez nekem így ez sok, h kivagyok mindkettő miatt, elhatározom magam, h tanulok, de egy ilyen veszekedés után azt érzem semmi értelme, és úgysem vesznek fel, mert hülye vagyok... mit csináljak? és ráadásul a suli is, h az angol tanárom elég fura, mármint eléggé nem akarja, h angolból érettségizek, szerintetek ez mennyire fogja befolyásolni a dolgot? attól függetlenül, h nem akarja, mert inkább azt akarja, h oroszból, mennyire tudja lerontani az érettségimet?
2011. jan. 26. 17:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

rajtad múlik.

De továbbra se másért tanulsz, hanem magadért.

2011. jan. 26. 17:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de a 3,8 egy szakközépben tényleg kevés.

Az angoltanár meg nem szólhat bele abba, hogy miből érettségizel, bár érdemes lenne kipuhatolni, hogy miért is nem akarja, lehet, hogy oka van rá.

2011. jan. 26. 17:30
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem sem dicsérgetnek itthon folyamatosan mégis tanulok. Nőjj fel, nem vagy már dedós. Tudodom márcsak saját magamból is kiindulva, hogy így sokkal nehezebb de magadnak tanulj! Ha pedig valami sikerül én magamat szoktam megdicsérni és esetleg akkor meg is lepem magamat valamilyen aprósággal:)

Amúgy hol szeretnél tovább tanulni?

L/19

2011. jan. 26. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
49%
Azon még nem gondolkodtál,hogy ha egy szakközépiskola ennyire nehezen megy (bocsi, de egy gimnáziumi ilyen átlag is elég sz@r a továbbtanuláshoz,hát még egy szakközepes), akkor esetleg teljesen felesleges felsőoktatással próbálkozni? Az egyetemről ilyen átlaggal letehetsz, a fősulit is teljesen felesleges szerintem végigbukdácsolni, hogy aztán kapj nagy nehezen egy diplomát, ami mögött alig van valami tudás. Tanulj inkább valami szakmát, amihez van tehetséged, és ne akard mindenáron a diplomás, de semmihez sem értő munkanélküliek számát gyarapítani.
2011. jan. 26. 18:04
 5/12 A kérdező kommentje:

Szegedre szeretnék menni, miért?

Te is most érettségizel?

2011. jan. 26. 18:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem kevés az a 3.8, ha erős suliba jársz. Én mindig jó tanuló voltam, de vannak olyan tárgyak, amitől a hideg kiver.. Egyetemre ettől függetlenül simán felvettek (magas ponthatáros szakra) mert az érettségim jó lett, és a fontos tárgyak is.. Szóval elég, ha abból vagy jó, ami érdekel, és amilyen irányba tovább akarsz tanulni!

Ráadásul az, hogy több nyelven beszélsz haladó szinten, az is megkönnyíti majd tovább dolgaidat (én nagyon szeretek nyelvet tanulni, de az orosszal még nem sikerült megbírkóznom:S) Derítsd ki, miért gondolja az angoltanárod, hogy jobban járnál orosz érettségivel..

Ne törődj azzal, hogy otthon mit mondanak, mert csak te vagy tisztában azzal, hogy mennyit tanulsz és tudsz bizonyos tárgyakból.

Milyen irányba szeretnél tovább menni?

2011. jan. 26. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:

És milyen szakra? ha megkérdezhetem.

Felvenni biztos felvesznek, csak nehéz bent maradni. mi kb.90en kezdtünk, második félévre 40en lettünk.

2011. jan. 26. 18:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy erős suliba jár vagy sem, 3,8, számítanak a pontok, és most is rontott. Ha lesz egy nagyon jó érettségije azzal ki tudja védeni az év végi pontokat, semmi egyébbel, szóval arra gyúrj rá, mert ez így tényleg kevés. Az SZTE egy jó hírű egyetem, magas pontszámokkal. Szurkolok, hogy sikerüljön, még bőven van időd pótolni :) Sok sikert!
2011. jan. 26. 18:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszii szépen, igyekezni fogok:)
2011. jan. 26. 18:16
 10/12 anonim ***** válasza:

szerintem add be az egyetemre is a jelentkezést, de gondolom ugyanott van vmi FSZ is, tehát azokból is jelölj meg párat, ami érdekel.

így lehetnek pluszpontjaid később, és megpróbálhatod az egyetemi vagy fősulis felvételit újra.

2011. jan. 26. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!