Hogy legyen belőlem egyetemista ha ennyi támogatást kapok itthonról?
rajtad múlik.
De továbbra se másért tanulsz, hanem magadért.
Bocs, de a 3,8 egy szakközépben tényleg kevés.
Az angoltanár meg nem szólhat bele abba, hogy miből érettségizel, bár érdemes lenne kipuhatolni, hogy miért is nem akarja, lehet, hogy oka van rá.
Szia!
Engem sem dicsérgetnek itthon folyamatosan mégis tanulok. Nőjj fel, nem vagy már dedós. Tudodom márcsak saját magamból is kiindulva, hogy így sokkal nehezebb de magadnak tanulj! Ha pedig valami sikerül én magamat szoktam megdicsérni és esetleg akkor meg is lepem magamat valamilyen aprósággal:)
Amúgy hol szeretnél tovább tanulni?
L/19
Szegedre szeretnék menni, miért?
Te is most érettségizel?
Szerintem meg nem kevés az a 3.8, ha erős suliba jársz. Én mindig jó tanuló voltam, de vannak olyan tárgyak, amitől a hideg kiver.. Egyetemre ettől függetlenül simán felvettek (magas ponthatáros szakra) mert az érettségim jó lett, és a fontos tárgyak is.. Szóval elég, ha abból vagy jó, ami érdekel, és amilyen irányba tovább akarsz tanulni!
Ráadásul az, hogy több nyelven beszélsz haladó szinten, az is megkönnyíti majd tovább dolgaidat (én nagyon szeretek nyelvet tanulni, de az orosszal még nem sikerült megbírkóznom:S) Derítsd ki, miért gondolja az angoltanárod, hogy jobban járnál orosz érettségivel..
Ne törődj azzal, hogy otthon mit mondanak, mert csak te vagy tisztában azzal, hogy mennyit tanulsz és tudsz bizonyos tárgyakból.
Milyen irányba szeretnél tovább menni?
És milyen szakra? ha megkérdezhetem.
Felvenni biztos felvesznek, csak nehéz bent maradni. mi kb.90en kezdtünk, második félévre 40en lettünk.
szerintem add be az egyetemre is a jelentkezést, de gondolom ugyanott van vmi FSZ is, tehát azokból is jelölj meg párat, ami érdekel.
így lehetnek pluszpontjaid később, és megpróbálhatod az egyetemi vagy fősulis felvételit újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!