Párom édesanyja meghalt, apja elhagyta a családot, nem tudunk róla semmi. Most mamájával él. Ő félárvának vagy árvának tekinthető? 23éves, nappali tagozatos egyetemista.
Én évek óta ezzel foglalkozom, de még nem láttam olyat, hogy ezt a problémát leírják és egyéni elbírálás alapján emelt összegű árvaellátást kap az illető.
Egyébként meg több ilyen ügy van, mint gondolnád. Amúgy meg a távollevő szülő kötelezhető gyermektartás fizetésére, gondolom ezért sincs méltányosság ilyen esetekben.
Igazán sajnálom, de ez a tapasztalat.
Bocsánat, nem akartalak félrevezetni, nem tudom, milyen támogatást szeretnél igényelni, mi özvegyi nyugdíjat és árvaellátást bírálunk.
Lehet, hogy más szociális ellátásnál ezt is figyelembe veszik.
Amúgy ha az anyuka nem volt nyugdíjas, az igényt be lehet adni az illetékes nyugdíjbiztosítóhoz, ott kreálnak neki nyugdíjat ha tudnak és abból árvaellátást.
A cím: Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Budapest 1820
Ennyi elég.
Kell még: egy iskolai igazolás (letölthető az ONYF oldaláról, majd keresek linket, az iskolák saját igazolásain nincs rajta minden infó ami kell)
A szül és halotti akvit nem kötelező beküldeni, de hivatalból bekérni kb 1 hónap. Hiteles másolat is elfogadható, akkor a fénymásolatot a polgármesteri hivatalnak, nyugdíjbiztosítónak, közjegyzőnek stb. kell hitelesítenie. Ha Bp-en laksz, mindezt személyesen is beviheted (XIII. Váci út 73.), szerda a hosszú nap, fél 6-ig.
Az első az.
Az adatok alatt az LN és A/M KÓD rovatokat nem kell kitöltened.
Ami az árva-félárva dolgot illeti, ha az apa is nyugdíjas és tudjátok a törzsszámát, az segíthet. (Pl ha rokkant, vagy ha annak érzi magát el lehet küldeni felülvizsgálatra.)
Bármi kérdés van, szívesen válaszolok.
Fontos: az igénybejelentőt pontosan töltsd ki, ne csússzon hiánypótlás miatt, és sajátkezű aláírás mindenképp!
Az ellátás minimum összege : 24250 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!