Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom édesanyja meghalt, apja...

Párom édesanyja meghalt, apja elhagyta a családot, nem tudunk róla semmi. Most mamájával él. Ő félárvának vagy árvának tekinthető? 23éves, nappali tagozatos egyetemista.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy elvileg félárva lenne, mert """csak""" az anyukája halt meg, de az nem számít, hogy az apja elhagyta a családot már több mint egy éve? Támogatás miatt kérdezem, hogy melyiket írjuk be.
2011. aug. 2. 09:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm letöltöttem, elkezdem kitölteni! Ha vmit nem értek, akkor majd kérdezek!
2011. aug. 5. 08:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Van egy olyan kérdés a nyomtatványban, hogy tartózkodási helye szerint kéri-e az elbírálást, ez mit jelent? Most a mamája lakásában él, oda is van bejelentve. Akkor azt írjuk be?
2011. aug. 8. 14:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Azt a címet írjátok oda, ahol fizikailag tartózkodik és át tudja venni a pénzt (ha nem számlára kérte) illetve a leveleket.
2011. aug. 8. 14:51
 14/15 A kérdező kommentje:
Számlára kértük, beírtam már a bank nevét, meg a számlaszámát is. Ebben az esetben is töltsem ki azt a részt?
2011. aug. 8. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.

A lényeg az, hogy az igénybejelentőn az a cím legyen, ahol át tudod venni a leveleket. Ez már csak azért is fontos, mert a törvényben van egy olyan rész, hogy ha a folyósító szerv nem tudja felvenni a jogosulttal a kapcsolatot (=nem veszi át a leveleket, egyebeket, azok visszaérkeznek), akkor az ellátás folyósítását felfüggesztik.

Ez összhangban van a bejelentési kötelezettséggel.

2011. aug. 8. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!