Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztnevet szeretnék változt...

Keresztnevet szeretnék változtatni! Hol kell elkezdenem az intézését, és kb. mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Köszi!
2011. jan. 26. 12:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Amikor megszületett nem jutott az eszetekben a mostani választandó név?milyen a neve?milyen lesz?ha nem vagyok indiszkrét?
2011. jan. 26. 15:31
 22/25 A kérdező kommentje:

Nem jutott akkor eszünkbe ez a név!Szinte egyértelmű volt,hogy az apja nevét kapja,nem is gondolkoztunk neveken!

DE,hogy most már itt van a babszi,senki nem hivja,a nevét,és rosszul is jön ki,hogy 2 azonos név van a házban...

Mellesleg a páromnak szép a neve,de nem árulom el! :P

2011. jan. 26. 18:53
 23/25 anonim ***** válasza:

Az vagyok, akinek új a neve.

Akkor nem hiszem, hogy nagy galiba lenne, mert csak ott kell szólni, ahol be lett jelentve, szóval a háziorvosnál. Vagy ha volt kórházban, akkor ott.

A rokonok elég nagy része még mindig a régi nevemen szólít, meg a régi osztálytársaim is. Szóval akit 10 éves korom előtt ismertem meg, a rokonok kis részét leszámítva mindenki úgy hív. Zavar ez a megosztottság, pláne, hogy 2 új keresztnevem van, és valaki megmondta, hogy nem hajlandó az elsőn-Mária- szólítani, mert nem illik hozzám, úgyhogy a másodikon-Viktória- szólítanak. Aztán közben nekem is megtetszett az, szóval most 3 keresztnévre hallgatok egyszerre :DD

2011. jan. 27. 22:07
 24/25 A kérdező kommentje:

Kedves Mária-Viktória!!

Köszi szépen a választ!

Akkor megnyugodtam 1 picit!

Mert én inkább attól tartottam,hogy majd a hivatalos helyeken lesz ebből gond,hogy igy hivják-ugy hivják stb...

Amúgy nekem is a második nevem Viktória!:)

Itthon nem lesz gond a névváltozásból,mert egyáltalán nem hivjuk a nevén..ugye ezért is változtatnánk meg még most,hogy ne a becenevekhez szokjon hozzá a fülecskéje!:)

Még 1x köszi a választ!

És szerintem mind a 2 neved szép!!

Mi a 3. neved,ha nem vagyok intim?

2011. jan. 27. 23:40
 25/25 anonim ***** válasza:

Nincs mit!

Nem, egy csecsemőt nem kell még annyi helyre bejelenteni, nekem az is gond volt, hogy az általános iskolás bizonyítványomon Zita volt- ez volt az eredeti :)- de már nem úgy hívtak, és negyedik előtt lett megváltoztatva. Akkor az anyakönyvi kivonat másolatát kellett mellékelni.

Szerintem nem lesz gond, mert a hivatal módosítja. Szóval a gyerekorvos, ha máshová nem lett bejelentve hivatalosan.

Mondjuk most, a középsulis bizimen sem jó a nevem, hála az exofőmnek :D Felcserélte a 2 keresztnevem... -_-" Pedig ő már a Zitáról nem hallott.

2011. jan. 28. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!