Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztnevet szeretnék változt...

Keresztnevet szeretnék változtatni! Hol kell elkezdenem az intézését, és kb. mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Köszi!
2011. jan. 26. 12:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy elutasítani nem fogják, mert jogod van a szabad névválasztáshoz kérelem útján. Az önkormányzatodnak mindegy hogy Pisti vagy Juli az illető :)
2011. jan. 26. 12:35
 12/25 A kérdező kommentje:
Ez már 1 jó hír!! :)
2011. jan. 26. 12:37
 13/25 anonim ***** válasza:
10%
A Tibor válaszoló nagy butaságot csinál, ez a legszebb férfinév az egész világon :) Nem is úgy, hogy Tibor, hanem Tibi. Az én kisfiam is Tibor lesz :) Szóval ha az én ismerősöm lennél, Tibornak szólítanálak :D
2011. jan. 26. 12:44
 14/25 anonim ***** válasza:
32%
bár a kérdéhez semmi köze a dolognak, de a név tetszée vagy nem tetszése egyéni ízlés dolga.....
2011. jan. 26. 12:51
 15/25 anonim ***** válasza:
1 esetben utasíthatnak el, ha valami olyat választottál, ami nincs benne az utónévszótárban. Akkor külön engedélyeket kell beszerezni és ha nagyon elborult az ötlet pl Villamos, akkor nem adnak engedélyt.
2011. jan. 26. 12:55
 16/25 anonim ***** válasza:
Utolsónak iagaz van, ezt elfelejtettem írni :)
2011. jan. 26. 12:59
 17/25 A kérdező kommentje:
Nem,sima hétköznapi névre szeretném változtatni,benne van a naptárban is!
2011. jan. 26. 13:04
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha a gyereked nevét szeretnéd megváltoztani, ahhoz szükséges a másik szülő beleegyezése is.
2011. jan. 26. 13:37
 19/25 anonim ***** válasza:

Nekem nyáron lesz 11 éve, hogy megváltoztattuk a nevem. 14 év alatt egyszer lehet, akkor még 3 ezer forint volt mind a két szülőnek alá kell írni a kérvényt, kell venni illetékbélyeget, aztán új anyakönyvi kivonatot adnak. Akkor 1-2 hónap múlva 10ezerre emelték, ez azóta nem tudom hogy van.

Igazából nem is emlékszem, mert 10 éves voltam :)

Ja, és nagyon sok gond volt vele, mert az orvosnál más volt a nevem, mint a tényleges, új TAJ kártya kellett, össze-vissza szólítottak... meg elég sok galiba volt hivatalos helyeken.

2011. jan. 26. 13:38
 20/25 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Az én kisfiam még csak 9 hónapos..nem tudom,hogy igy lenne e galiba a név megszolitásból!

Neked milyen rossz tapasztalatod volt vele,és mennyi ideig tartott ez az egész herce-hurca???

Amúgy a fiam apjával ez közös döntés,magyarul beleegyezik! :)

2011. jan. 26. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!