Lehet ebből komolyabb ügy? Ugye nem ültetik le a férjem? Kétségbe vagyok esve! Rendes, tisztességes, (fehér) emberek vagyunk. Vélemények? Mit tegyünk?
Fiam(10 éves) néhány barátjával foci edzésről jöttek hazafelé 2 napja kora este. Fiam és a barátai elmondása szerint az történt, hogy útközben rugdosták a labdát,amivel berúgtak egy ablakot. A fiam lőtte a "gólt",mire szinte azonnal kijött egy férfi,és ordított velük. A többiek távolabb mentek, a fiam ott maradt,hogy elnézést kérjen de az ember meg sem hallgatta,hanem lekevert neki egy hatalmasat. Neki esett a kerítésnek, és egy kiálló drót darab felsértette az arcát, úgy,hogy miután haza ért,kórházba kellett vigyem hogy összevarrják. A férfi ekkor -gondolom- megijedt,és egyből berohant a házba.
Miután visszaértünk a kórházból,épp akkor ért haza a férjem is. Elmondtuk neki is,hogy mi történt, majd ő autóba ültetett minket,és együtt elmentünk ahhoz a házhoz,hogy meghallgassuk az ember verzióját is,hogy mit tett a fiam,amiért megmerte ütni? Az ember kijött,ordítozott összevissza,szidott engem,szidta a fiúnkat,mire a férjem berágott,és behúzott egyet a pasinak. Ekkor verekedni kezdtek,próbáltam őket csillapítani,de a férjem teljesen kikelt magából. Végül az ember kapott egy akkorát,hogy már nem tudott felkelni,ezért itt vége is szakadt a verekedésnek. Az ember közölte,hogy addig nem nyugszik,míg a páromat börtönbe nem csukják önbíráskodásért, meg súlyos testi sértésért.(Szerintem betört az orra,elég csúnyán vérzett) Gondolom tett feljelentést az ember. Én is tegyek feljelentést? Vagy mit tegyek? Eddig még nem voltak itt a rendőrök...
Kiskorú veszélyeztetésének köze sincs a dologhoz, már ne is haragudjatok, nem direkt lökte bele a kerítésbe. A férjed nagyobb súlyú bűncselekményt tett, de leültetni nem fogják, méltányolható okból szármaik a felindulása, szóval maximum megrovást kap, lecsukni nem fogják, hacsak nem különös visszaeső vagy egyéb miatt nem körözik már. De gondolom nem :D
Nem érdemes ilyenekkel bíróságra rohangálni, a jóember is valószínűleg csak felháborodásában mondta, és ha tesz is feljelentést, szépen el kell menni, elmondani a dolgokat, de csak felesleges és drága procedúra, a bíróságnak meg van sajnos elég más dolga is. :D
"a férjed sem külömb mint az aki megütötte a fiadat"
Hát ezzel azért nem értek egyet.
Nem arról van szó,hogy ki kezdte az egészet (amúgy sem a kérdező férje),hanem hogy kiskorú bántalmazása mégiscsak más megítélés alá esik,mint egy felnőtt férfié.
Valószínűleg én is eléggé elveszíteném a fejem,ha valaki az én gyerekemet bántaná (főleg indokoltalanul,hiszen odament bocsánatot kérni,és a kárrendezést is meg lehetett volna más módon oldani.)
Ezért nem hinném,hogy leültetnék a férjed,de tényleg fontos,hogy a gyerek sérüléseiről is legyen látlelet.
Akit lecsukhatnak, az a kretén koma, aki lekevert egyet a fiadnak. Ha az elmebajos a bíróságra vinné a dolgot, akkor enyhítő körülmény lesz, hogy a férjed agya "eldurrant", mert azért mégis csak felsértette a drót a fiad arcát, és ilyenkor szokta mindenki azt mondani, hogy "és akkor mi van, ha a szemét szúrja ki?". Orrot nem nehéz betörni, egy jól megtermett 14-16 éves egy jólirányzott ütéssel simán betöri a legtöbb felnőtt orrát is akár.
Én a helyedben tennék feljelentést, mert sokkal keményebb büntetést fog kapni az idióta pasas, mivel a fiad még ott is maradt, míg a többiek távolodtak, szóval vállalta a tettét, nem menekült, futott, stb. Semmi oka nem lett volna ütni a pasasnak, gondolhatta volna, hogy ha ott marad a fiad, akkor a kár is meg lesz térítve.
Ha az ember, mikor kijött és elkezdett ordítozni, és a férjed ütött először, akkor ebből, de csak ebből jöhet ki rosszabbul a férjed, viszont gyereket megütni mi, ha nem önbíráskodás?
Egyébként a bíró is ember :)
Summa summarum: nem fogják lecsukni a férjedet, de tegyél a kretén ellen feljelentést.
"...lekevert neki egy hatalmasat. Neki esett a kerítésnek, és egy kiálló drót darab felsértette az arcát, úgy,hogy miután haza ért,kórházba kellett vigyem hogy összevarrják."
Azért ez nem egy kis makarenkói pofon lehetett,már ne haragudj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!