Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e megoldás, hogy elkezdhes...

Van-e megoldás, hogy elkezdhessük végre közös életünket? Már nem tudom hova fordulhatnék.

Figyelt kérdés
Problémám bonyolult, összetett, nem tudom, jó helyre írom e egyáltalán a kérdésem. 20 éves lány vagyok, van egy két éves komoly kapcsolatom, esküvőt, gyermekeket, közös életet tervezünk, és ezt a közös életet minél előbb szeretnénk elkezdeni. Egy szegényes kisvárosban élünk mindketten, jelenleg a párom szüleinél, ahol kínkeserves az életünk, egy pici szobában van egy tv-nk és ennyi az összes értékünk. Esténkénk titokban kell befűtenünk a szobát, mert a párom nevelőapja gyűlöli a nevelt fiát és még azt sem engedi, hogy akár egyetlen darabot is elvegyen a fából amit ősszel hozatott ingyen(rokontól), és mellesleg a párom segített a fel, le pakolásában, darabolásában. Így van, hogy a másoknál könyörgünk néhány darab gallyért, hogy ne fagyjunk meg este. Az én szüleimnél "teltház" van, ott már nem férnénk el ketten, ráadásul támogatást(főleg anyagit) tőlük sem várhatunk.A párom igazi apját pedig feveti a pénz, de ő sem hajlandó adni egy fityinget sem a sajét fiának.Teljesen magunkra,egymásra vagyunk utalva. Én Debrecenben vagyok egyetemista, és havi 40.000 forint diákhitelből próbálok megélni és a páromnak is segíteni vele. De ez nem elég két embernek. Ő ebben az évben fog érettségizni esti gimiben, és van egy személy-és vagyonőri tanfolyama. Ezzel próbálunk neki már egy éve munkát keresni, de nem találunk. Még debrecenben sem, pedig azt gondoltuk, egy nagyvárosban akadni fog neki egy állás. Már kezd elviselhetetlen lenni jelenlegi kilátástalan helyzetünk és kritikán aluli életszínvonalunk, olyan szinten, hogy december óta pánikbetegségem és deresszióm van és dilibogyókat szedek. Nem tudom, hová, kihez, milyen szervezehez vagy közintézményhez tudnánk fordulni, akik segítenek nekünk egy közös átmeneti otthont és munkahelyet találni a páromnak Debrecenben. Ha ezt a lehetőséget megkaphatnánk valahogy, utána már a fizetésből biztosan futná egy kisebb albérletre, hogy végre a rosszindulatú szülőktől külön egy új, boldogabb életbe kezdhessünk. Tud valaki valami megoldást erre? nekem már semmi nem jut az eszembe, kérlek, segítsetek :(
2009. febr. 4. 15:16
 1/9 A kérdező kommentje:
bocsi, a főkérdésből kihagytam egy "nem" szócskát....már nem tudom hova fordulhatnék a vége
2009. febr. 4. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a helyzeteteket,de sajnos nagyon sokan vannak így mint Ti.Semmilyen állami segítségre nem számíthattok szerintem.Két felnőtt emberről van szó,aki munkaképes.Nagyon sokan élnek gyerekekkel albérletbe,és csak a fizetésük van,ha van.Nem marad más csak a munkakeresés mindkettőtöknek.Tudom,hogy ez nagyon nehéz,nem csak felétek máshol is.Miért nem néztek körül az országban,vagy azon kívül máshol is,ha úgysem sokminden köt arra a környékre benneteket?

Remélem sikerül munkát találnotok,és normális életet élnetek.

Minden jót nektek.

2009. febr. 4. 15:29
 3/9 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy engem az egyetem debrecenhez köt, és régi álmunk amúgy is, hogy itt telepedjünk le, a szülővárosunk, ahol most élünk, 70 km-re debrecentől van, de több nagyváros nem is igazán van a közelben és ettől sokkal messzebbre viszont nem akarunk menni, mert köt a múltunk... a munkakereséssel van a legnagyobb baj... interneten kívül hol tudok még munkalehetőségeket keresni az adott városban? nem hinném, hogy bármely más városban több lehetőségünk lenne mellesleg :( és ráadásul bonyolultabb lenne bejárnom az egyetemre, ha sokkal messzebre mennénk...abbahagyni semmiképp nem akarom, ha megadatott ez a lehetőségem (államilag finanszírozott)...így legalább nekem egy picit több keresetem lehetne majd diplomával, mintha anélkül próbálkoznék
2009. febr. 4. 15:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézz körül fejvadász cégeknél,biztosan találnak nektek valamit.Írd be a Google-ba,hogy "munkakeresés fejvadász cégek"kidob egy csomót,diákmelót is.

Sok szerencsét.

2009. febr. 4. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen szakos vagy, esetleg korrepetálhatnál, vagy felvételire felkészíthetnél gimiseket, én is azzal kerestem pénzt, amikor egyetemista voltam. Jó munka, mert óránként 1500-at még a legkisebb városban is el lehet kérni, ráadásul úgy osztod be a munkaidőt, ahogy akarod. Napi két órával simán megkeresel havonta hatvanezret. Sulikban tegyél ki hirdetést, én is úgy csináltam.
2009. febr. 4. 15:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez jó ötlet!!! Mármint az óraadás. Párod nap közben vállalhat takarítást, ház körüli segítséget időseknél, családoknál, ha heti egyet találtok netes hirdetéssel, az is majdnem +10 ezer havonta.

Gratulálok a tudatosságotokhoz! És kitartást, erőt Nektek! Nem könnyű, nagyon nem...

Tudom.

2009. febr. 4. 15:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem is rossz ötlet :) történelem szakos vagyok, de akár magyar emelt szintre is tudnék felkészíteni gimiseket , én is azt csináltam perfektre... a páromnak meg már bármi jó lenne, csak legyen valami :( köszi a bíztatást, sokat jelent!
2009. febr. 4. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mi városunkban a fiatal házasokat támogatja az önkormányzat, lehet pályázni bérlakásra. Ennek itt egyik feltétele a bejelentett lakcím a városban (ha jól tudom). Érdeklődni kell, hogy Debrecenben van-e ilyen, mert akkor megtehetitek, hogy:

1. Szépen csendben ketten összeházasodtok (nagy esküvő lehet később is).

2. Kerestek egy ismerőst, akihez névleg bejelentkezhettek, így megvan a lakcím is.

A párodnak megvan a vagyonőri tanfolyama? Nálunk ilyennel még mindig sokat hirdetnek. Be kellene mennie a debreceni munkaügyi hivatalba, ott biztosan előbb tudnának neki munkát keríteni.

Te pedig próbálkozz meg a korrepetálással, jó pénzt lehet keresni vele.

Sok sikert és sok boldogságot kívánok nektek!

2009. febr. 4. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Munkát tudtok keresni a szuperinfoban (időnként, talán hetente jön a postaládába,ingyenes,és tele van hirdetéssel). Vagy online apró a neten. Itt debrecenben a magánórák ára kb 1000 forint,ennél többet csak az idegen-nyelvekért lehet elkérni.
2009. febr. 4. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!