Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy titkos...

Elítélendő, hogy titkos bankszámlát akarok nyitni, mivel a férjem minden pénzünket elszórja?

Figyelt kérdés

A férjem a lehető legkevésbé sem látja át a pénz értékét, fogalma sincs a spórolásról. Nagyjából hasonlóan keresünk, nem is rosszul, ő mégsem áll meg addig, amíg a hónap végére el nem költ minden egyes forintot. Nem lehet a boltba se elküldeni úgy, hogy a listára felírtakon kívül ne venne még vagy 10.000 forintnyi csokit, cukrot, üdítőt. Máskor úgy dönt, hogy neki kell még a 2000 szerszámkészletéhez egy 2001-edik, vagy a számítógépéhez egy alkatrész, amit 3 hónap után már cserél is le. Még az sem lenne baj, ha ezeket a dolgokat fokozatosan venné meg, de nem, minden azonnal kell, nem képes várni.

Mindennek köszönhetően a bankszámlánk minden egyes hónap végére 3 számjegyű összeget mutat a legjobb esetben is, de volt már - is. Elmondása szerint ő kereste, joga van elkölteni(ilyen párhuzammal max. a felét, teszem hozzá).

Én mindig szerettem volna, ha havonta elteszünk x összeget, hogy ha váratlan kiadás van, vagy esetleg egyikünk elveszíti az állását, akkor ne kerüljünk bajba. Na ez így lehetetlen.

Ezért gondolkozom mostanában egy titkos számla létrehozásán, ahová a saját fizumból x összeget mindig átutalnék. Mennyire elítélendő ez, vagy ti hogyan csinálnátok egy olyan férj mellett, akire nem lehet hatni ész érvekkel?

2011. jan. 24. 09:56
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
100%

A külön bankszámla szerintem jó ötlet csak ne legyen titkos, mert abból csak baj származhat.

Legyél határozott és mondd meg neki hogy, külön bankszámlát nyitsz és kész, tényként közöld vele, és a kártya legyen mindig nálad, gazdálkodjon abból a pénzből ami az ő fizetése, és rá fog jönni hogy így hamarabb elfogy, és muszáj lesz fontossági sorrendet állítani. Lehet hogy megsértődik, de ez úgyis csak egy darabig tart.

A titkos bankszámla nyomasztó is lehet számodra egy idő után a titkolozás miatt, és úgyis észre fogja venni hogy kevesebb a pénz, és akkor magyarázkodni kényszerülsz. Szerintem erre nincs szükséged.

2011. jan. 24. 11:08
 22/29 A kérdező kommentje:
Akkor nyitottunk közös számlát, amikor összeköltöztünk, mindkettőnknek természetes dolog volt. Azt viszont akkor még nem sejtettem, hogy ilyen szinten túl fog költekezni. Ha most ennyi idő után kijelentem, hogy külön számlát szeretnék nyitni, abból veszekedés lesz, és persze nem fog megoldani semmit: akkor egyszerűen elkölti a saját fizetését, és majd elvárja, hogy az enyémből legyen rendezve a számla. Tudja, hogy úgyis kifizetném, mert amúgy is én kezelem a számlát. Tényleg ennyire gyerekes pénzügyekben. Ha neki kellene a számlákkal törődni, már rég börtönben lenne. :)
2011. jan. 24. 11:31
 23/29 anonim ***** válasza:
68%
Nahat akkor mindezek utan dontsd el, hogy akarsz e, es meddig az anyukaja lenni.
2011. jan. 24. 11:54
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

10:10- re ragálok, de házasságban is létezik magánvagyon, most váltam el, és a külön bankszámlán gyűjtött pénz magánvagyonnak számít, amit nem vehetsz el a másiktól. Szóval nyugodtan gyűjtögess külön. Egyébként meg a bankoknál már lehet kérni, hogy ne küldjenek kivonatot, és akkor a lebukási esély is csökken.

De tényleg jó ötlet lenne a külön kassza is, osszátok fel a költségeket, mindenki adja a felét, a többivel meg maga gazdálkodik. Hosszú távon te fogsz jól járni :-))

2011. jan. 24. 13:10
 25/29 anonim ***** válasza:

11:54-es...az számból vetted ki a szót! :-)

Szóval kedves Kérdező! Tényleg úgy tűnik, hogy egy nagy gyerek a férjed! :) Ez esetben mégis inkább az lenne a jó, ha a közös számla maradna úgy, hogy minden nagyobb tranzakciót csak te végezhetsz rajta, a felvehető pénzt minimálisra állítod be, és időnként ésszerű mértékű zsebpénzt adsz a "gyermeknek"! :-)

Na jó, ez csak vicc, ne vedd komolyan. (Jobb a külön számla.)

2011. jan. 24. 15:28
 26/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Sajnos a külön számla nem annyira egyszerű. Egyrészt mindenképpen veszekedés lenne belőle, másrészt mint írtam, egyszerűen csak felélné a saját fizetését, és elvárná, hogy az enyémből menjenek a számlák. Adok még egy utolsó esélyt a megbeszélésnek, hátha van értelme, és felfogja, hogy ez így nem mehet tovább.
2011. jan. 24. 16:29
 27/29 anonim ***** válasza:
Veszekedes? Veszekedne? Hallottad azt a kozmondast, hogy "tamadas a legjobb vedekezes"? Ferjed ezt alkalmazza, terrorizal amellett hogy elcseszi a jovodet.
2011. jan. 25. 14:26
 28/29 anonim válasza:
A fizetni valókat intézheted folyószámláról, és most még meg lehet terhelni vele a közös számlát, azt úgyis levonják. Vagy most is így fizetitek? Akkor is kevesebb marad a számlán, kevesebbet tud költeni és miután ezeket elrendezted, meglátod változik e a költekezése, ha még így sem akkor nyiss magadnak számlát. Várd meg a reakciót a kevesebb pénzre, és utána közöld vele hogy szereted de ha hosszútávú házasságot szeretne, akkor fogadja el a külön állóságodat.
2011. jan. 25. 22:08
 29/29 anonim ***** válasza:
még annak örülj hogy nem vagytok minuszban.az én elmebeteg férjem már felhalmozott 200 ezer tartozást is ugy hogy a testvére aki lehuzza annak csak ugy nekiadta a pénzt. borzasztó!!!
2011. febr. 6. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!