Elítélendő, hogy titkos bankszámlát akarok nyitni, mivel a férjem minden pénzünket elszórja?
A férjem a lehető legkevésbé sem látja át a pénz értékét, fogalma sincs a spórolásról. Nagyjából hasonlóan keresünk, nem is rosszul, ő mégsem áll meg addig, amíg a hónap végére el nem költ minden egyes forintot. Nem lehet a boltba se elküldeni úgy, hogy a listára felírtakon kívül ne venne még vagy 10.000 forintnyi csokit, cukrot, üdítőt. Máskor úgy dönt, hogy neki kell még a 2000 szerszámkészletéhez egy 2001-edik, vagy a számítógépéhez egy alkatrész, amit 3 hónap után már cserél is le. Még az sem lenne baj, ha ezeket a dolgokat fokozatosan venné meg, de nem, minden azonnal kell, nem képes várni.
Mindennek köszönhetően a bankszámlánk minden egyes hónap végére 3 számjegyű összeget mutat a legjobb esetben is, de volt már - is. Elmondása szerint ő kereste, joga van elkölteni(ilyen párhuzammal max. a felét, teszem hozzá).
Én mindig szerettem volna, ha havonta elteszünk x összeget, hogy ha váratlan kiadás van, vagy esetleg egyikünk elveszíti az állását, akkor ne kerüljünk bajba. Na ez így lehetetlen.
Ezért gondolkozom mostanában egy titkos számla létrehozásán, ahová a saját fizumból x összeget mindig átutalnék. Mennyire elítélendő ez, vagy ti hogyan csinálnátok egy olyan férj mellett, akire nem lehet hatni ész érvekkel?
A külön bankszámla szerintem jó ötlet csak ne legyen titkos, mert abból csak baj származhat.
Legyél határozott és mondd meg neki hogy, külön bankszámlát nyitsz és kész, tényként közöld vele, és a kártya legyen mindig nálad, gazdálkodjon abból a pénzből ami az ő fizetése, és rá fog jönni hogy így hamarabb elfogy, és muszáj lesz fontossági sorrendet állítani. Lehet hogy megsértődik, de ez úgyis csak egy darabig tart.
A titkos bankszámla nyomasztó is lehet számodra egy idő után a titkolozás miatt, és úgyis észre fogja venni hogy kevesebb a pénz, és akkor magyarázkodni kényszerülsz. Szerintem erre nincs szükséged.
10:10- re ragálok, de házasságban is létezik magánvagyon, most váltam el, és a külön bankszámlán gyűjtött pénz magánvagyonnak számít, amit nem vehetsz el a másiktól. Szóval nyugodtan gyűjtögess külön. Egyébként meg a bankoknál már lehet kérni, hogy ne küldjenek kivonatot, és akkor a lebukási esély is csökken.
De tényleg jó ötlet lenne a külön kassza is, osszátok fel a költségeket, mindenki adja a felét, a többivel meg maga gazdálkodik. Hosszú távon te fogsz jól járni :-))
11:54-es...az számból vetted ki a szót! :-)
Szóval kedves Kérdező! Tényleg úgy tűnik, hogy egy nagy gyerek a férjed! :) Ez esetben mégis inkább az lenne a jó, ha a közös számla maradna úgy, hogy minden nagyobb tranzakciót csak te végezhetsz rajta, a felvehető pénzt minimálisra állítod be, és időnként ésszerű mértékű zsebpénzt adsz a "gyermeknek"! :-)
Na jó, ez csak vicc, ne vedd komolyan. (Jobb a külön számla.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!