Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy titkos...

Elítélendő, hogy titkos bankszámlát akarok nyitni, mivel a férjem minden pénzünket elszórja?

Figyelt kérdés

A férjem a lehető legkevésbé sem látja át a pénz értékét, fogalma sincs a spórolásról. Nagyjából hasonlóan keresünk, nem is rosszul, ő mégsem áll meg addig, amíg a hónap végére el nem költ minden egyes forintot. Nem lehet a boltba se elküldeni úgy, hogy a listára felírtakon kívül ne venne még vagy 10.000 forintnyi csokit, cukrot, üdítőt. Máskor úgy dönt, hogy neki kell még a 2000 szerszámkészletéhez egy 2001-edik, vagy a számítógépéhez egy alkatrész, amit 3 hónap után már cserél is le. Még az sem lenne baj, ha ezeket a dolgokat fokozatosan venné meg, de nem, minden azonnal kell, nem képes várni.

Mindennek köszönhetően a bankszámlánk minden egyes hónap végére 3 számjegyű összeget mutat a legjobb esetben is, de volt már - is. Elmondása szerint ő kereste, joga van elkölteni(ilyen párhuzammal max. a felét, teszem hozzá).

Én mindig szerettem volna, ha havonta elteszünk x összeget, hogy ha váratlan kiadás van, vagy esetleg egyikünk elveszíti az állását, akkor ne kerüljünk bajba. Na ez így lehetetlen.

Ezért gondolkozom mostanában egy titkos számla létrehozásán, ahová a saját fizumból x összeget mindig átutalnék. Mennyire elítélendő ez, vagy ti hogyan csinálnátok egy olyan férj mellett, akire nem lehet hatni ész érvekkel?

2011. jan. 24. 09:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Nagyon jó ötlet! Kérj a számlához ebank-ot, és ott be tudod állítani, hogy ebankon keresztül kapj számlaértesítőt! Így nem derül ki! Sok sikert! Szép jövőt!
2011. jan. 24. 10:17
 12/29 anonim ***** válasza:
ha pedig megtudja hogy van neked ilyen ; akkor kérni , vagy követelni fog belőle.
2011. jan. 24. 10:19
 13/29 anonim ***** válasza:
83%

Arról nem volt szó, hogy megkárosítaná a férjét. Persze, hogy közös lenne, szó nem volt magán számláról.

A másik, hogy szerintem nem venné észre. Az én párom is hasonló, és a saját költekezéseivel nem képes elszámolni. Néhányszor próbáltam már, pl. múlt hónap végén, hogy akkor mesélje már el, hová tűnt az a cirka 50 ezer a számlájáról, és képtelen volt megmondani.

Egyébként kérdező, én már csináltam is ilyen számlát, méghozzá nem hagyományosat, hanem olyan életbiztosítást, amibe be lehet pakolni a pénzt. Amit muszáj fizetni, mert ha nem fizetem, akkor elveszik az összes benne lévő pénz. Tehát két évig semmit nem lehet vele csinálni.

Erről a párom is tud, és ezzel gyakorlatilag "megkötöttem a kezét", mert itt nincs mese, fizetni kell és pont.

Szóval esetleg gondolkozz el valami ilyesmiben, már csak azért is, mert a kötelezően fizetős időszak alatt simán lehet, hogy a párod is hozzászokik a félretevéshez :)

2011. jan. 24. 10:22
 14/29 A kérdező kommentje:
Itt végül is nem az a lényeg, hogy az eltitkolt összeget magamra költsem, hanem az, hogy ha megszorulunk anyagilag, akkor ne árverezzék el a fejünk felől a házat egy számlatartozás miatt, hanem legyen vésztartalék.
2011. jan. 24. 10:22
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem remek ötlet, nálunk is ugyanez volt a helyzet. De félő, hogy ha tényleg bajba is kerültök, az általad félrerakott pénzt ugyanúgy elszórná... Én nem is szoktam megmondani, ha pl. prémiumot kapok, akkor mennyit kaptam. De már régóta nem is kérdezi meg.

Ilyen helyzetekben a külön kassza a megoldás azzal, hogy megbeszélitek, kinek mire kell fordítania a fizetési bizonyos részét. A többivel meg csinál, amit akar...

Az én férjem csak csodálkozik, hogy mióta gyeden vagyok miért nincs soha semmire pénzünk. Azóta nem is szórja úgy a pénzt, mert folyton szólok neki, hogy erre kell, meg arra kell, és már kezd megjönni az esze.

2011. jan. 24. 10:38
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ez jó ötlet. Én is ezt tenném a helyedben. Ha a férjednek joga van költekezni, akkor neked meg jogod van úgy spórolni, ahogy tudsz. Ez olyan, mintha te is épp úgy költenél, mint a férjed, csak te nem szórod el szamárságokra, hanem a közös érdeketekben félreteszed.
2011. jan. 24. 10:38
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Megértem,hogy nem el akarod "lopni",hanem kettőtök számára kívánsz takarékoskodni az esetleges nehéz időkre.Ez dicséretes,és rendben is van.

Viszont azt sehogyan sem tudom megérteni,hogy a férjed miért nem érti meg,hogy vannak kötelező kifizetnivalók,aztán marad x összeg...na és azt lehet elkölteni amire szeretné.

Az én férjem sem látja át az anyagi helyzetünket,katasztrófa boltba küldeni,tegnap elment kóla,chips,csoki hegyekkel tért haza,de kenyeret elfelejtett venni...mint egy gyerek.

Viszont egy ideje megérti (amit a te férjed nem),hogy nem költhető el minden pénz.

Én ezt én ily módon kezelem:

Külön számlánk van,az enyémről mennek a levonások,plusz vannak a csekkek,én csinálom a nagybevásárlást,és az is az én számlámról van kiegyenlítve,és az enyémen van a megtakarítás is..Namármost a költségeket havi szinten kiosztom,ő ennek fedezetére rendszeres megbízás alapján minden hónapban átutalja a fizuja nagy részét.A maradékkal szabadon rendelkezik,felőlem elköltheti,gyűjtheti így neki is meg van az az érzése,hogy van pénz amivel szabadon rendelkezik.Folyószámla hitelkerete szigorúan 10 éve nincs..Megjegyzem már egy ideje nem szokta elkölteni forintra,hanem gyűlik neki egy kis megtakarítása.Úgy látszik kezd benőni a feje lágya majdnem 40 évesen.:)

És még egy jó tanács,ha szabadon nyúlkálhat a pénztárcádba (márpedig miért is ne így lenne)akkor soha ne hagyd benne a holnap kifizetendő csekkekre szánt több tízezer forintot.Mert ha reggel pénzt kíván kivenni magának,és látja,hogy "tele van",akkor azt fogja gondolni,hogy miért is ne felezhetnénk meg ezt az összeget,ha már egyszer ilyen vastagok vagyunk!!Csak annyi pénzt tarts a pénztárcádba amit nem jelent gondot ha megfelezi.:))

2011. jan. 24. 10:46
 18/29 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy neki is akkor jön majd meg az esze, amikor tényleg nem lesz miből élnünk, és nem tudja fenntartani ezt az életvitelt. Sajnos otthonról hozta ezt, mert a szülei mindent megvettek neki, és sosem tanították meg a pénz értékére. Nem szívesen csapom be egy titkos számlával, de valakinek gondolnia kell a jövőre is.
2011. jan. 24. 10:46
 19/29 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen logikus és jó a megtakarító szemléleted!

Csak azt nem értem mért közös a bankszámlátok!? Nem hinném, hogy az a 200-300 ft számlavezetési díj olyan nagy was ist das lenne.

Lehet tévedek, de szerintem az lenne normális, hogy külön külön saját bankszámlátokra érkezne a fizutok. A háztartás és alapkaják költségeit közösen fizetnétek, pl hogy az egyik vásárol be, hol a másik, vagy akár írnátok ki mennyit adott bele (mivel ennyire költekező a férjedurad:-)). És a ruhákat, a szerszámkészletet, a csokikat, hasonlókat, amit a másik nem venne meg, azt mindenki magának... És a maradékot félreraknátok...

Ha nincs egyéb "baj" a férjeddel, akkor ha nem tudod leszoktatni a költésről, akkor beszéld meg vele, hogy különítsétek el a pénzügyeiteket! Legalább egy időre, hogy lássa, másképp is lehet! Még a végén majd az lesz, hogy elkezd veled versenymegtakarítani! ;-) A titkos dolog nem hinném, hogy célravezető lenne, nehogy azon vesszetek össze!

2011. jan. 24. 10:47
 20/29 anonim ***** válasza:
77%
Sporolj, ha tudsz kozosre, de ne felejtsd el magadat sem. Magadnak is rakj felre, mert nem tudod ilyen ferfi mellett mit hozhat a jovo. Ne dolgozz hiaba.
2011. jan. 24. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!