Főleg, férfiak válaszát várom! Létezik, olyan, hogy egy férfi egész életében szerelmes legyen egy nőbe és ne kelljen neki más?
Adott vagyok én és a barátom, kicsivel több mint egy éve vagyunk együtt.
Eddig őszinte volt hozzam, de most azt mondta, hogy én nagyon jó vagyok, elképzeli az egész életem velem, de kell neki ennél több, vagyis több csaj.Érzem, hogy szeret, tudom, hogy szeret, azon gondolkodtam, hogy nem csak eljátszott ezzel a gondolattal, hogy milyen lenne mással.
Ti férfiak, tényleg így gondolkodtok?
Hogy egy nem elég, él bennetek a vadász ösztön még mindig?
Létezik, de nem egészséges. Mert ott a férfi nem felnőtt, valójában az anyukáját látja a nőben, akihez persze, hogy holtig szerelmes. Ennyit a szerelemről. Most jöhet a hűség.
Alapvetően a férfi nem monogám, a természet úgy alkotta meg, hogy a férfiak versengjenek egymással, mindegyik próbálja a magját minél szélesebb körben elszórni, aztán így lesz az adott populáció a legéletképesebb, mert a legeredményesebb férfi génjei szaporodnak. (Ebből a szempontból tök mindegy, hogy millió évvel ezelőtt a legerősebb, legfürgébb stb. volt a legéletképesebb, most meg a legfirnyákosabb, okosabb stb. -mindig az számít, ami az adott környezethez illő legjobb túlélő tulajdonság. Akkor az, most ez.) Tehát a férfi ösztönösen vadászik.
Más kérdés, hogy hűséges-e? Hiszen bár alapból mind a férfi, mind pedig a nő ösztönlény, ettől még a legtöbb ember "uralkodik" az ösztönein. Vagyis a kérdés innen számomra már inkább az, hogy megkapja-e az adott kapcsolattól mindazt a férfi vagy a nő, amire szüksége van? Ha megkapja, sokkal könnyebb neki hűségesnek lenni. Ha hiányai vannak, nagyobb az esély a hűtlenségre.
Nagyon letisztítva ennyi. Ez válasz a kérdésedre?
43/F (Hűséges, megkap mindent.) ;)
Szerintem ez nem attól függ, hogy valaki férfi -e vagy nő, hanem teljesen értékrend kérdése, meg azé, hogy mit akarunk az élettől.
A szüleim 25 éve házasok és édesapámnak soha sem volt senki más az életében. A mai napig szeretik egymást és alig várják, hogy a munka után együtt legyenek.
De van olyan ismerős szülőpár is, akinél a férfi kijelentette, hogy neki szüksége van más nők társaságára is. Neveljék fel a gyerekeket együtt, ha gondolja és ezt így elfogadja. ( Csalta is 10 éven keresztül, mert a nő belement és amikor felnőttek a gyerekek, elváltak.)
Szóval..kinek milyen a személyisége.. a változatos, szenvedélyes szex és rózsaszín köd kell neki mindenáron, vagy egy hosszú, szeretetteljes kapcsolat egy valódi társsal.
A második sokkal több édes és kevésbé édes "nyűggel" jár.
Miért? A nők is megnézik a sármos jóképű pasi egyedet:) Sőt, náluk sem tart örökké a rózsaszín köd, és ha ők sem kapnak meg mindent, más pasi után vadásznak....
Kérdező, van ilyen, de ehhez nagyon intelligens és komoly férfinak kell lennie. Ismerek ilyen boldog embereket.
A másik, a te pasidat én nem venneém túl kmolyan, és nem köteleződnék el mellette. sőt, mondhatjuk úgy, ha találsz jobbat, jobb ha elhagyod, mert ő fogja veled ezt tenni. Sőt, én ate helyedben megmondanám, hogy te sem bírsz ki sokáig egy pasi mellett, és te is érzel ösztönkésztetéseket egy jó pasi láttán:D Ja, és tanítsd meg a pasidat mosogatni, mert tényleg komplett idiótának fog nézni. Tudod, egy kis női tartás.
Ilyen szempontból tokéletes.
Mert nagyon sokszor, nagyon sok mindent megcsinált helyettem.
Én azt úgy "bírom" amikor a férfiak a vadászösztönre hivatkoznak, meg arra, hogy alapvetően nem monogámok.
De akkor a nők sem monogámok alapból, mert nekik meg az az érdekük, hogy legyen egy férfi aki felneveli a gyereküket/gyerekeiket meg legyen egy alfa hím, akié genetikailag a gyerek. Hisz a legerősebb, legéletképesebb férfi örökítőanyagát kell továbbadnia. Vannak is kutatások, hogy a peteérés környékén a nők az erősebb tesztoszteron szintű férfiakhoz vonzódnak.
Szóval kedves férfiak a vadászösztön semmi, csak kibúvó keresés. Nőként én is tudok ilyeneket mondani. És ez is alá van támasztva tudományos blablával, ahogy a vadászösztön.
Az igazság azonban az, hogy az ember monogám, mert így egészítik ki egymást és az evolúciós funkciókat.
Amelyik férfi ilyet mond, az szerintem egyszerűen csak nem tisztességes. Nőknél pedig szintúgy ugyanígy van. Minden csak a személyiségtől függ. Nem holmi evolúcióra való mutogatástól.
"De akkor a nők sem monogámok alapból, mert nekik meg az az érdekük, hogy legyen egy férfi aki felneveli a gyereküket/gyerekeiket meg legyen egy alfa hím, akié genetikailag a gyerek." - ez pontosan így van, kár tagadni. Ha nem háborogsz, hanem tovább olvasol, én is azt írtam: "Más kérdés, hogy hűséges-e? Hiszen bár alapból mind a férfi, mind pedig a nő ösztönlény, ettől még a legtöbb ember "uralkodik" az ösztönein."
Ez pont így tisztességes. Tisztességtelen az, amikor valaki az ösztönlénye mögé bújva elutasítja a saját felelősségét. Valamint az is tisztességtelen, ha kiragadsz egy részt az egészből, arra reagálsz, és ezen a torz alapon kétségbe vonod mások tisztességét. Ez ugyanis benned van, nem bennem. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!