Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék az anyósomék...

Mit tehetnék az anyósomék ügyében?

Figyelt kérdés

Idős emberek, közel a 70-hez, de még ennyi idő alatt sem tanultak meg bánni a pénzzel. 3-4 évvel ezelőtt örököltek úgy 2-3 millió forintot. A párom csak tavaly ősszel tudta meg, mikor tönkrement az öregek TV-je, hogy az addig a bankban hitt pénzből már nincs egy fillér sem. Így aztán mi vettünk nekik TV-t. Most pedig már ott tartunk, hogy mivel a számlákat sem tudják fizetni, és ráadásul emiatt kölcsönt is felvettek, mi fogjuk majd őket "támogatni" anyagilag!

A nyugdíjuk lehetne persze magasabb, de szerintem nem is kevés (kb. 150 e), de magyarázza már el nekem valaki, hogy nyugdíjasok hogy nem tudnak ennyiből kijönni?

A másik meg, hogy ott élnek egy 2,5 szobás lakásban, ami valljuk be, nagy nekik! Persze, hogy sok a rezsi, na de akkor miért nem mennek kisebb lakásba? Mert szeretnének ugyan elköltözni, de persze nem bárhova, igényeik azok vannak bőven, de lakást keresni már nem hajlandóak!

Mit tehetnék? Nem hiszem, hogy ez hosszú távon kivitelezhető, pláne, hogy a párommal babaát tervezünk. hova vezethet ez így? Majd esetleg nem tudok megvenni dolgokat a saját gyerekemnek, csak mert "anyukáéknak" kell a pénz???

2009. febr. 4. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit tehetnel anyosodek ugyeben? Ugyan mar, semmit az egatta vilagon. Szerintem nem kellene hogy kisebb lakasba koltozzenek, de ha ennyi sok penzbol, 150 000 Ft-bol 70 evesen nem tudnak kijonni, akkor magukra vessenek! Ne engedd, hogy a ferjed adjon nekik penzt, mert megszokjak, es mindig tobb kell nekik. De miert nem tudjak fizetni a szamlakat, mit fizetnek akkor ki a 150 000-bol?????????

Mas ember 50000-bol kenytelen megelni!

Mas ennyi penzbol gyerekeket nevel!!!

Ne engedd, hogy ennyire szemtelenek, es pimaszak legyenek. Egyetlen pillanatig ne fajjon a fejed ez miatt, olvassatok be nekik, hogy terjenek eszre!!!!

2009. febr. 4. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Na figyelj!

Ehhez nektek az ég világon semmi közötök!! Ugyan miért is kéne támogatnotok őket? Nekük eszükbe jutott a fiuk, mikor megvolt az a 2-3 millió forint? Nem? Na hát akkor ennyit erről. Ha ennyi pénzből nem tudnak megélni, akasszák fel magukat....

Más 2 hónapig él ennyiből, meg még kevesebből, gyerekkel, háztartással.

Semmiképp ne hagyd, hogy adjon nekik a párod, és főleg ha te is dolgozol, kik ő neked, hogy a nehezen megkeresett pénzed rájuk szándd? Senkik. Tökéletesen egyetértek az első válaszolóval.

Állj a sarkadra, mert észre sem veszed, és ti fogjátok eltartani őket!!!!

Csak határozottan!

2009. febr. 4. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok: van egy 3 hónapos kisfiam, tudom mivel jár egy picibaba, és az én anyósom sem vett neki még egy textilpelenkát sen. Szóval, ha éhen halnának,sem adnék nekik.

Neked a jövőd, és a leendő gyereked legyen a fontos, ne az, hogy anyósodnak mik az igényei.

2009. febr. 4. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Te ne haragudj, nem irtad melle az osszeget, mert igy, 150000 Ft-bol nem kijonni, nagyon nagyon vicces, nevetseges, es FELHABORITO!!!! Sajnos vannak ilyen emberek, napi 5 milliot eltudnanak kolteni, de a vegen soha nincs semmijuk, es egy fontos dolgot nem tudnak kifizetni, mert mindig elmegy a penzuk a sok felesleges marhasagra.

Nagyon felhuztam magamat!!!! Nagyon felhaborodtam ne haragudjal, hihetetlen milyen pofatlan emberek vannak. Es mindegyik ilyen anyos, apos, nem tudja egyik a masikat fekezni, mert mindegyiknek folyik a kezebol a penz. De megis mit csinalnak ennyi loveval, ird mar meg, legyszives.

Talan sielni jarnak???

2009. febr. 4. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

a te szemszögedből nézve az edigi válaszolóknak teljesen igazuk van. De! Ott a párod akinek ők a szülei... és ez a nehezebb dió! Mert jön a susmus, hogy bezzeg mi felnevltünk, vénségünkre azt hittük támasz leszel...stb.

Ezt csak nagyon finoman és diplomáciával lehet megoldani. Miszerint a következő látogatáson kezdjetek el sírni, milyen kevés a pénzetek, már kajára sem telik, ráadásul mindjárt jön az unoka..stb. Sőt! Ti is mondhatjátok (mondani uye bármit lehet, pl: parlament)kéne egy olcsóbb lakás, mert ez túl drága. Szem nem marad szárazon. Ráadásul kaphatnak az öregek is az alkalmon, hogy tényleg nekik is drága a lakás, és ha már ti sem tudtok segíteni, keresnek egy kisebbet.

Lassan járj, tovább élsz.

Azért drukkolok, nem lesz egyszerű meccs. Főleg a pároddal.

2009. febr. 4. 13:58
 6/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nem olyan egyszerű eléjük állni ezzel. A párom nem tud/mer/akar szembesülni ezekkel a problémákkal, vagy csak nem tud/mer/akar leülni velük beszélni. Én meg úgy vagyok vele, hogy igazából ez nem az én problémám, legalábbis nem hiszem, hogy nekem kéne szóvá tenni.

Mióta kiderült, hgy adnunk kell (???), sokszor próbáltam beszélni erről a párommal, hogy igenis segítségre van szükségük az öregeknek (és itt nem az anyagiakra) gondolok, de meg sem akar hallgatni. :((

2009. febr. 4. 14:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek: fogalmam sincs, hova tűnik el a pénz. Páromnak sincs. Cigire, ABC-s húsra (mert a piaci az undorító szerintük), nyaralgatásra... Passzolok. A pontos összegről még nem tudok nyilatkozni, mert ezt azért szereném körüljárni, nem csak úgy odaadni.
2009. febr. 4. 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én ismerek ilyen embereket és nem 70 hanem 55-60 évesek. Anyósék szintén. Csak,hogy nálunk a helyzet annyiban más,hogy a férjem kijelentette mivel képtelenek voltak az esküvőjét finanszírozni és megalapozni a fiúk és lányuk (mert van egy sógornőm aki velük lakik még)jövőjét ezért egy kanyi vasat se kapnak. ( Úgy vettünk lakást,hogy az önrészünk negyedét az én szüleim adták ajándékba, anyósék meg adtak 10 ezret, azt hiszem a földhivatali dolgainkat fizették ki) Ha hitelből élnek hát hitelből. Anyós is eltud verni a hónap első két hetében 100 ezret, aztán a második felében mikor megjön após nyugdíja és kifizetik a számlákra sír a szája ,hogy nincs. De van harmadik hűtőre, két tévére részeltre, új,de használta autóra hitelre, meg van pénz kirándulgatni menni a dédivel termékbemutatókra, van pénzt hydrosanára, mágneses ágybetétre, gyapjú garnitúrára, Zepter lámpára meg ilyenekre.

Nem lehet, hogy nálatok is ez van?

Minden esetre tény,hogy a férjednek kéne velük beszélni.

S persze az is természetes, hogy egy idő után mi támogatjuk a szüleinket,de nem tudjuk őket mindenben mi sem.

2009. febr. 4. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!