Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mást is megőrjít az anyósa?...

Mást is megőrjít az anyósa? 76 éves, rohadt erőszakos és világ életében unokát akart. A nyáron megszületett a kislányom (unokája), és azt érzem, hogy ki akarja sajátítani. Mit tegyek, hogy minél jobban el tudjam kerülni a társaságát?

Figyelt kérdés

Nagyon féltem a kislányom, mivel csodagyerek, mármint olyan értelemben, hogy csoda, hogy összejött. 3 hónapos koráig nem engedtem senkinek, hogy megfogja. Aztán, amikor először megfogta az öreglány, torkaszakadtából ordított a gyerek, akkor is alig tudott megnyugodni, amikor átvettem. Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy ingadozik a vérnyomása, szívbeteg és esik kel, szóval van mitől félteni a kicsimet. Az hagyján, hogy ő elesik - nem kár érte- de ha a gyerekemmel esik el és összetöri mit csinál? Megölném. És állandóan erőlködik meg kapadozik a kislány után. Nem érti meg, hogy nem való a kezébe egy csecsemő.

Nem sokkal ezután -az előbbi esetre hivatkozva- nem akartam a kezébe adni, erre az apósom elém állt, az anyósom meg a hátam mögé, és kitépték a kezemből a gyerekemet. Hiába mondtam, hogy nem akarom odaadni, egyszerűen elvették tőlem. Iszonyatos mély nyomot hagyott bennem, és már a gondolatától is rosszul vagyok, ha tudom, hogy oda kell mennünk. Van esetleg valaki hasonló helyzetben? Mit tudtok csinálni? Hogy lehet védekezni az ilyen szörnyek ellen?

2009. febr. 4. 01:35
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
92%

Kis ellentmondást érzek...

Az írod alig bír menni meg állni, nem hiszem, hogy bárhová is akarná vinni a gyereket.. Azt sem hiszem ha ilyen szarul néz ki akkor bandázna a barátnőkkel..

2009. febr. 4. 12:46
 22/38 anonim válasza:
67%

Nos, úgy látom, szinte mindenki a torkomnak esett. De a véleményekre voltam kíváncsi, úgyhogy azért, mert valaki őszinte, nem fogom lepontozni.

Visszatérve a problémámra: nem voltam, nem vagyok, és nem is leszek depressziós. Biztos, hogy bennem is van hiba, van önkritikám.

A férjemet pedig sajnos még mindig úgy irányítják, ahogy akarják. Amikor az APÓSOM!!!!! kivette a kezemből a kislányt, a férjem is ott volt, és bamba szamárként csak nézte a történéseket, meg se szólalt, hogy nem kéne vagy valami...

Az anyóst okkal utálom: semmi sem jó neki úgy ahogy van, mindent pakolászik, mindenbe beleszól. A gyerekem születése óta hangolja a férjemet ellenem. Tökéletes harmóniában élünk mindaddig, amíg el nem megy a párom hozzájuk. Utána mintha kicserélnék, ordítozik velem is meg a gyerekkel is, (lek * rváz ha éppen úgy gondolja, pedig senki más nem volt az életemben csak ő), csapkod, mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Még ha én is vagyok a szemét -az itt írók szerint-, egy anyának, aki annyira szereti a kisfiát, az lenne a kötelessége, hogy összetartsa a fia családját, nem az, hogy szétbarmolja. Az én anyám sem bírja kifejezetten a férjemet, de ezt sosem érezteti vele, és esze ágába sem jut hangolni engem ellene. Dehát nem vagyunk egyformák. Sokszor elgondolkoztam már a váláson, de szeretem a férjemet, és a gyereknek az a legjobb, ha családban nő fel, csak nem mindegy, hogy milyenben. És megint ismétlem magam: ha az anyósom nem kavar, tökéletesen élünk!!!!!!

2009. febr. 4. 12:51
 23/38 anonim válasza:
51%
jah, és az előbbi választ is a kérdező írta, vagyis én.
2009. febr. 4. 12:59
 24/38 anonim ***** válasza:
86%

Off: uhhh, olyasmi az anyósod, mint a mi exnejünk... Azaz a páromé.. Részvétem.

ON

2009. febr. 4. 13:03
 25/38 anonim ***** válasza:
50%

Hát kaptál hideget meleget úgy látom. Az én véleményem szerint ne add oda neki a gyereket. Ha ne adj'Isten valami baleset történne a "mama" karjai közt, azt szerintem te sem tudnád megbocsátani magadnak. Az hogy utálod, érződik a leveledben, és ez elég ok ahhoz, hogy ne add oda neki a gyereket. Nincs joga a gyerekhez, miért is lenne?

Lehet megkövezni érte, de én is utálom az anyósom, és eszem ágában sincs a gyerek közelébe engedni. Teljesen mindegy milyen okból, de ha veszélyeztetve érzed a gyereket, akkor semmiképp ne add ki a kezedből. Tökéletesen megértelek. Ha erőszakoskodik, meg lehet neki mutatni hol az ajtó. Az enyém már második alkalommal, még a küszöböt is megjegyezte.:)

2009. febr. 4. 14:05
 26/38 anonim ***** válasza:
37%

Neked van a legtöbb jogod hozzá, te állsz hozzá a legközelebb, látszik hogy nagyon szereted, és ez így is van rendjén. A nagymama rokon, és nem édesanya, akkor láthatja ha mind a ketten megengeditek neki. Az én párom mellém állt ilyen vitákban, azért is vagyunk még együtt.

Ha netaláltán történne valami a gyerekkel, és mondjuk a balesetin köttök ki, nem azt fogják rá mondani hogy a nagymama nem vigyázott rá, mert TE vagy érte a felelős, akárhol is van.

2009. febr. 4. 15:06
 27/38 anonim ***** válasza:
84%
A hozzászólásodból látszik, hogy neked van üldözési mániád. Senki nem esett a torkodnak, olyat meg egy szóval se mondott senki, hogy szemét vagy. Azt próbálták többen elmagyarázni, hogy a túlzásba vitt aggódás se jó. Magadat is csak idegesíted vele, és a környezetedben is mindenkit tönkre teszel. Ha így folytatod jó úton haladsz ahhoz, hogy a férjedet is elveszítsd, amiért persze majd megint az anyósodat okolod. Nem azzal van gond, hogy ragaszkodsz a gyerekedhez, hanem hogy mindenkit elakarsz üldözni a közeléből (nem lepődnék meg, ha a férjedet is rengeteg dologban korlátoznád a gyerekkel kapcsolatban). Lehet, hogy most még úgy érzed, hogy csak a gyereked létezik, de gondold át, tényleg megéri mindenkit elmarni magad mellől? Ezt később a gyereked se fogja megköszönni neked. Azt nem mondom, hogy joga van a nagyszülőknek a gyerekhez, de az apjának viszont igenis van hozzá köze. És miatta elkell fogadnod anyósodat is. Ha tényleg annyi hiba van benne előbb utóbb a férjed fogja elküldeni.
2009. febr. 4. 15:16
 28/38 anonim ***** válasza:
83%

Szornyek? Igy hivod oket.

Nem tudtok elkoltozkodni egy masik varosba, esetleg kulfoldre? Azt irod, mindennek anyos az oka, sot meg APOST is !!!!!! ennyi felkialtojellel, es nagybetukkel irod. Szoval apos sem veheti ki a kezedbol a kincsedet?

Miert, nem ertem.

Menjetek at hozzajuk neha, 1-1 orara, es ultesd le oket a szobaba, es ott babazhatnak, dumalhatnak az unokanak. Mi van ebben annyira rossz, erthetetlen.

Aztan 1 ora mulva hazamentek, es kesz.

Miert nem foghatja meg a babadat a nagymamaja??????

Koltozzetek mashova, a legjobb lenne minel messzebbre.

Akkor remelhetoleg megnyugodnal te is, mert nagyon ki vagy idegileg.

2009. febr. 5. 01:25
 29/38 anonim ***** válasza:
49%

Szóval idáig jutott a világ...

Nincs már tisztelet az idősek ellen, aki megöregedett, az dögöljön meg, nehogy elnézzük a hibáit, nehogy segítsünk, nehogy örüljön az a szerencsétlen öreg néni, hogy a kezében tarthatja az unokáját....

Szomorú ez az egész, és ilyet egyre gyakrabban hallani.

"Kedves" kérdező! Megnyugtatlak: te is megöregszel egyszer, és ezt a bánásmódot, amit te tanúsítasz az öreg mama iránt, minden bizonnyal kamatostul visszakapod, és tudod mit? Meg is fogod érdemelni...!

2009. febr. 5. 06:46
 30/38 anonim ***** válasza:
83%
Az őszinteség a legjobb szerintem. Mondd meg anyósodnak hogy csak úgy adod a kezébe ha ül és azt is csak akkor ha ott vagy mert félted. Mi történhet? Megsértődik? Hát tegye, akkor is Te döntesz. Az én anyósom is mindenbe beleszólt egy ideig gyűlt bennem aztán lesz ami lesz szépen de azért megmondtam neki a magamét és sokmindenre hogy nem. És láss csodát a viszonyunk rendbe jött :). Nyugodtan pakolj ki. Nem kell hogy szeressenek (de azért tisztelettel).
2009. febr. 5. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!