Szerintetek hova költözzünk? Mindenki máshová akar.
Debrecen :D itt lakom, jó hely, minden van itt, semmiben nem szenvednétek hiányt
ne higgyetek annak aki azt mondja hogy a Debrecen nem jó...
Hát attól függ, mit akartok csinálni. Én Pécsen lakom, arra készüljetek fel, hogy itt nem nagyon van munkalehetőség. Persze nem tudom, mi a szakmátok, de a legtöbb ismerősöm több évig keresett munkát, mire talált, bármi is volt a szakmájuk.
Ezt leszámítva nem rossz hely, de azért én látom az árnyoldalakat is.
Debrecenben már voltam, igaz, csak pár napot, nagyon szép szerintem, de ennél többet nem tudok róla, csak Pécshez képest kényelmes volt, hogy nem kellett állandóan hegyet mászni :D
A többi városban még nem jártam.
Én Szombathelyt választanám, de valahogy ,,közös megegyezéssel" kellene dönteni. Lehet, hogy abszúrd ötlet, de ha végképp nem tudtok dűlőre jutni, írjátok fel a városok neveit egy cetlire, tegyétek bele egy kalapba, és húzzatok. Ami bent marad, oda költöztök.
Bár a saját véleményem szerint Pécs vagy Szombathely közül választanék.
hmm... gyerekek, Pestiek, minden nézőpont kérdése nektek Pécs Debrecen vidék, Debrecenieknek bármelyik falu vidék... Aki meg Bécsben van, meg Pest a vidék... szóval barátaim Budapest még nem Európa..
Szerintem Pest a szakmunkát végzők mekkája, hozzávetőlegesen egy takarító, szakmunkás, kőműves, asztalos 2x-se a "vidéki" órabéreknek. Nem ritka hogy 150-200e is megkeresnek, mindamellett lehet fusizni: másodállást vállalni. De az is igaz fodrász haverom felment Pestre csupasz p*csával, 2 hónap múlva kullogott haza, mivel még a maradék pénze is elfogyott. Az is hozzátartozik, hogy az élet is drágább, ha tankolni vagy csak napi szükségleteket nézem. A lakhatásról ne is beszéljünk... Keresőképes diplomával rendelkezőknek, meg azt ajánlom nagy ívben kerülje el Pestet, mert azokat meg nem fizetik, mondván van belőle elég... Igazuk is van mert sokan tobzódnak fővárosunkban, jönnek/mennek.
Én Műszaki végzettségem lévén, pl: Miskolcon, 1 hét alatt találtam munkát.. BOSCH... De ugyanígy Győr, Jászberény, Kecskemét... Samsung, GE, Audi...stb... nem sokat kell pedáloznom. Pestre minek is mennék??? nincs ott semmi...
Így majd 2x annyit keresek mint Pesten, és fele annyi a kiadásom, lakhatásom és még sorolhatnám... havi 5 számjegyű összeget tudok félre rakni. Aki meg Pestért van oda, titkon mosolygok rajta, mennyé... :D:D
Másrészt Pesten rossz a légkör, mivel sokan vannak arányaiban is több a kókler, gyökér... 1-2 utaztam fel Pestre több hétre. De kimondhatatlanul UTÁLOM... Annyira kellemetlen hogy szinte majd mindenki bunkó, tolakszik, a másikat semmibe veszi.
Most egyébként azon ügyködök hogy, át tudjak költözni Győrbe, ugyanis nagyon szó mi szó drága hely, de van pénz a városnak, szépen rendben is van... számomra is jó munka lehetőségek vannak ott... Bár spórolni nem oda mennék. :D
A kérdezőnek: Elég abszurd kérdés... Miért költöztök, mikor azt sem tudjátok minek?! Csak költözni akartok? Mert az ember általában okkal cuccol errébb... és az ok általában a cél is...
Ahelyett, hogy örülnétek neki, hogy mindenféle engedély, belső útlevél nélkül felköltözhettek Budapestre, egy közel 2 millió lakosú mozgalmas világvárosba, olyan egyszerűen, mintha egy másik faluba költöznétek.
Nehogy azt higyjétek, hogy ez minden országban ilyen könnyű. Észak-Koreában pl. csak az élhet a fővárosban, Phenjanba, aki a kormány szerint megérdemli. Ezután kell igényelni Phenjani-lakossági engedélyt, belső útlevelet a Phenjanba utazáshoz, stb...
nem tudom miért vagytok elájulva budapesttől?! - én éltem fent fél évet és futva menekültem... egy pécs, győr, debrecen nagyságú városban is megvan minden ami kell az embernek, és jobban érzi magát mint pesten.
Nem megbántani akarom a fővárosiakat, de nem kéne azt hinni hogy vidéken olyan szar az élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!