Hogy lehet ilyent mondani egy halott baba anyjának?
Az emberek érzéketlenek és nem tudják beleképzelni magukat más helyzetébe. Emellett meg gonoszak és önzők, mint itt sok válaszoló.
Amúgy nagy marhaságnak gondolom ezt a "majd lesz másik" vigasztalást, még ha jóindulattal mondják is. Ez a gyerek egy egyedi, megismételhetetlen élet volt, nem fogja pótolni a helyét egy másik gyerek.. nem egy tányér mondjuk, ami ha eltörik, majd veszel másikat. Mindegy ember egyedi és pótolhatatlan.
De az tény, hogy nem állhat meg az élet, fel kell dolgozni valahogy és menni kell tovább.
23L
Szerintem az első két mondatban nem volt szándékos bántás, valószínűleg jót akartak, csak nem jól jött ki, csak ilyenkor az ember nem nagyon tudja, hogy mit mondjon, és mindenféle butaság kicsúszik a száján.
Viszont azt mondani, hogy minek kapott anyasági támogatást, na az már bunkóság. Különben is, az anyasági támogatásnak nem feltétele, hogy élve szülessen meg a baba. De ezt tényleg nem értem, hogy ilyennel hogy hozakodhat valaki elő.
Én valami olyat mondanék nekik, hogy :
talán jobb hogy most ment el -önként-, minthogy betegen született volna meg ezzel súlyos gondokat, rossz élményeket, aggódást, még több fájdalmat aggatott volna a kicsi a nyakatokba. Lehet kegyetlenség ez most így tőlem, de biztos vagyok abban, hogy látta milyen remek emberek vagytok és már csak azért sem akart kicseszésből betegen megszületni. Tudjátok, mindig mindennek van oka, ennek is van, de csak majd az idő múlásával derül ki az ok, ami lehet hogy arra fog titeket ösztönözni, hogy még jobban szeressétek egymást, vagy majd későbbiekben esetleg megszületendő gyereket. AZ biztos, hogy minden élmény -függetlenül attól hogy kellemes vagy kellemetlen- jobban össze köt titeket, mint bárki mást ebben a pillanatban ezen a bolygón. Lehet úgy látta hogy még nincs itt az ő ideje.
Vagy valami hasonlót...
Vagy ha nagyon nem lehet vele/velük beszélni csak egy kérdést kell feltenni vigasztalásul:
Ha dönthetnéd aközött, hogy visszakapnád az elvesztett kisbabádat de súlyos betegen, vagy 2 év múlva egy egészséges gyereket hordhatnál ki, őszintén, Te melyiket választanád? A bosszúságot, az aggódást, az elkeseredést, vagy az önfeledt szórakozást, nevetést, örömöt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!