Elengednétek a 14 év feletti, felelősségteljes
gyereketeket?
Figyelt kérdés
Egy külföldi táborba, ahová itthonról egyedül menne, de tanulhatna nyelvet, világot látna, új embereket ismerhetne meg, és nem is kerül sokba. Ha a gyereked tényleg tud magára vigyázni, és mondjuk megbeszélnétek, hogy naponta/2 naponta, stb. hírt ad magáról, akkor elengednéd, vagy inkább leb@sznád, hogy mégis hogy gondol ilyet, hiszen milyen világban élünk, stb..?
Természetesen magát a tábort is minden lehetséges forráson keresztül le kell ellenőrizni, hogy nem valami kamu-e. De a legbiztosabb, ha magad kíséred ki a gyereket, akkor látni fogod, hogy ott mered-e hagyni vagy sem. Esetleg megszállhatsz a közelben, akkor semmi rizikó nincsen.
2011. jan. 21. 18:50
13/24 anonim válasza:
Nem, egyértelműen nem. 14 éves gyerek még nagyon fiatal egy ilyen utazáshoz. És az én meglátásom és tapasztalataim szerint a mai fiatalokban egyre inkább elveszik a realitás és a felelősség tudat. Kizárt dolog hogy elengedném.
De sántít a kérdés, az előttem szólóhoz csatlakoznék.
2011. jan. 21. 18:51
14/24 anonim válasza:
Bocsánat, nem az előttem szóló.
Szerintem egy csalódott 14 éves gyerek kérdésére válaszolunk :)
2011. jan. 21. 18:53
15/24 anonim válasza:
Gondolom úgy érted, hogy elmúlt 14, de még nem nagykorú. Nincs még gyerekem, de ha lenne, ilyen feltételekkel én nem szívesen engedném el. A szervezett utazás az más, vagy ha lehetőségem lenne hozni-vinni és megbíznék a szervezőkben, az is egy más felállás, de egy gyerek ne mászkáljon külföldre egyedül, báemilyen érettnek is hiszi magát. Jóval több veszélyt látok ebben, mint előnyt. A nyelvtanulását valószínűleg nem egy tábor fogja alapjaiban meghatározni, viszont adott esetben az egész éleére kihatással lehet, ha valami balul üt ki az úton.
2011. jan. 21. 18:54
16/24 anonim válasza:
Én elengedném. Én 12 évesen mehettem egyedül külföldre, ismerőshöz. nagyon jó volt, mászkálhattam Münchenben egyedül.
Ha úgy érzem, hogy normális a gyerek, akkor simán elengedném. Mondjuk mobilt adnék neki feltétlenül. 14 évesen már nem olyan kicsi. De csak akkor engedném és oda, amelyik országnak beszéli elég rendesen az anyanyelvét. Nyelvtudás nélkül nem engedném ki.
32/N
2011. jan. 21. 19:00
17/24 anonim válasza:
Attól függ. Hová, és milyen táborba?
2011. jan. 21. 19:06
18/24 anonim válasza:
Nem engedném el ennyi idősen.Majd ha nagyobb lesz oké,de 14 évesen még nagyon kicsi ahoz h kimenjen messze.Bár nem is vagyok biztos benne h egyáltalán ki mehet-e a határon szülöi beleegyezés nélkül.Nem is a gyerekbe nem biznék,hanem a sok hülye emberbe.
2011. jan. 21. 19:08
19/24 anonim válasza:
Hová? Nyugateurópai országba igen, keletre, USA-ba nem.
Mennyi időre? 1-2 hónapra igen, 60 napnál hosszabb időre nem
Megbízható helyre? Igen, teljesen ismeretlen helyre nem.
Kivel? Egyedül nem. Tanári, nevelői felügyelettel igen.
2011. jan. 21. 19:43
20/24 anonim válasza:
én elengedném, ha ismerném a körülményeket, ki szervezi, beszélnék a tanárral, aki felügyeli majd őket stb.
ilyen esteben természetesen, jó lehetőség, ki tudja mikor fog máskor idegen országba eljutni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!