Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most kinek van igaza? Beteg,...

Most kinek van igaza? Beteg, hisztis férj vs. én.

Figyelt kérdés
Férjem beteg, rosszul van. Én segítek neki, de az a baj, h sokat nem tudok érte tenni. De nagyon hisztis, folyton panaszkodik, azon kívül engem bánt, piszkál mindenért tehetetlen dühében és néha dühöng, csapkod, hogy miért kell neki ezt átélni. Ezeket már nehezen viselem és visszaszólok neki, ilyenko örülök, ha nincs itthon. Nem halálos beteg távolról sem.
2011. jan. 21. 13:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
14.02-essel értek egyet. A nagyon beteg ember magával törödik. Ha nagyon beteg vagyok én inkább örülök ha békénhagynak...
2011. jan. 21. 14:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Első.Vannak különböző gyógynövényes nyugtató teák, vagy mindegy lehet akár citrompótló is csak játszd el, hogy törődsz vele. A második pedig az, hogy játszd el, hogy Te nagyon beteg vagy, akár dobd is el magad, de add tudtára, hogy Te nem hagyhatod el magad, mert Őt ki fogja gondozni.
2011. jan. 21. 14:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom is "halálos beteg", ha náthás. Én meg ha influenzás vagyok is azt mondja, hogy egy kis nátha :P

Amúgy viszont, ő mindent megtesz nekem olyankor, ha beteg vagyok, szóval én is a kedvében szoktam járni és meghallgatom, ha panaszkodik.

Csinálok neki mézes teát, forró levest, neocitránt.. amit csak szeretne. Úgy is jobban érzi magát, ha kicsit körbeugrálom. :P És még senki nem halt bele, ha kicsit többet adott magából a másiknak.

Mi már beszélgettünk erről, hogy ilyenkor ilyen. Én elfogadom. Nincs hibátlan ember, és ha ennyi hibája van, az még bőven elviselhető :)

2011. jan. 21. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk meg az a helyzet, hogy ha nagyon rosszul van, lázas vagy pl. átszakította a tenyerét egy csavarhúzóval(!), akkor se foglalkozik magával, nem veszi komolyan, nem megy el az ügyeletre, majd lesz vele valami felkiáltással dolgozik tovább, én meg aggódhatok, hogy elfertőződik, stb. Ő a másik véglet, és ez se jó.
2011. jan. 21. 14:27
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
,,örülök, ha nincs itthon." A férjed beteg! Még ha nem is halálos, akkor legalább örülj neki, mintsem hogy úgy ahogy most teszel, ráfogod hogy hisztis! Miért mentél egyáltalán hozzá? Szerintem önző vagy egy picit, hogy így, betegen nem tud veled annyit foglalkozni, de azért megérthetnéd ha már egyszer a férjed.
2011. jan. 21. 14:34
 16/19 A kérdező kommentje:

Törődök én vele, persze. Ma pl. egész éjszaka nem aludtam miatta :-( Mindig azzal vádol , h nem segítek neki, de ha egyszer nem tudok, mit segítsek. Orvoshoz nem megy,mert sokan vannak, tőlem várja a diagnózist, kezelést és veszekszik velem, ha nem tudom.

Köszi mindenkinek. Így már az elsőt is értem.

2011. jan. 21. 14:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én páromnak megfájdul a feje, és máris (értsd: két perccel az első fájdalmak után) bevesz egy aszpirint és lefekszik az ágyra, és borogatást követel a homlokára.

Ezzel szemben én többször is szenvedtem olyan erős menstruációs görcstől, hogy sírva fakadtam (nem előtte, csak az ágyon kuporogva bele a tenyerembe, míg ő kinn volt valahol). Magamnak szaladok lavórért, mert ilyenkor jön Vukk is, és gyakorlatilag lebénulok a görcstől. Nem panaszkodtam sosem, mert jobb szeretem ezt egyedül végigcsinálni. Egyszer óvatlan voltam, és nem volt otthon semmi görcsoldó, mikor megjött. Megkértem az én uram, hogy szaladjon el a patikába (2 sarokra van, 3 perc gyalog), és hozzon, a bogyó nevét felírtam egy papírra. Mire ő kiverte a hisztit, hogy hogy néz az ki, hogy ő menszeszgyógyszerért álljon sorba, ki fogják nevetni, ő nem megy.

Mondom kösz...

Felhívtam a legjobb barátnőmet, akiről tudtam, hogy szabadnapos, hogy ha nem nagy gond, hozzon nekem gyógyszert, és kifizetem. Azt kellett hazudnom, hogy a férjem nincs itthon, mert visszás lett volna a helyzet, hogy itthon van, csak letojja a bajom...

Ő tíz perc múlva itt volt nálunk és hozott mindent, ami kellett.

Később megbeszéltem az én urammal, hogy ez iszonyú féreg dolog volt, de nem látta be. Ez az egy epizód nagyon-nagyon rosszul esett. Mert mit gondoltak volna róla... hát mit? Azt, hogy egy rosszul lévő nőnek próbál segíteni. Ez olyan súlyos? Ha megfájdul a buksija, máig hordom neki a borogatást, mert hisztizik, meg miért vele történik, és segítsek, mert ő képtelen mindenre...

25/N

2011. jan. 21. 14:41
 18/19 A kérdező kommentje:
14:34 Nem az a bajom, h nem foglalkozik velem, hanem hogy én kedves vagyok vele, meg türelmes, meg gondozgatom, erre ő mindenbe beleköt, szinte a betegségéért is engem okol.
2011. jan. 21. 14:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Tényleg van benne v alami, hogy a beteg embernek a gondolatai is betegek és mar.Természetesen azt marja, aki közelében van.Igy téged.Viszont annyira már nincs önkontrolja, hogy nem gondol a hólnapra u,.is neki más nincs.Előbb utobb nálad is elszakad a cérna és kiborul a bili.Akkor őt ki fogja lelkileg is gondozni.
2011. jan. 21. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!