Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem mosogatnak maguk után a...

Nem mosogatnak maguk után a lakótársaim. Szóljak vagy ne?

Figyelt kérdés

Azért vacillálok, mert febr. végén elköltözöm, már csak egy bő hónapig leszek itt.

Irritáló, hogy bűzölögnek a tányérok, edények néha, mert kb. 2-3 naponta mosogatnak.

De a legrosszabb, hogy szét is pakolják a cuccokat, alig lehet férni tőlük a konyhában. Egy kenyeret alig tudok szelni, mert nincs hely a sok szanaszét hagyott holmi közt.

2011. jan. 18. 17:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
ezért nem szabad idegenekkel összeköltözni:)
2011. jan. 18. 18:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgyis költözöl, akkor szerintem ne szólj már. Gondolj arra, valahányszor felhúzod magad, hogy "már csak egy hónapig kell elviselnem".

És nagyon válogasd meg, kivel költözöl össze. Mi magunkhoz vettük a húgom barátját, leígérte a csillagokat is az égről, hogy majd ő milyen rendes lesz. Ahhoz képest minden este főz, telerakja a konyhát, és nem érti, miért akadok ki, ha reggel félkómásan nem férek hozzá a kávéfőzőhöz.

Arról nem is beszélve, hogy a mi konyhafelszerelésünket amortizálja, de nagyon durván... :(

Az a szomorú, hgoy az előző lakótársaim is ilyenek voltak, és előtte a koliban is, pedig azok lányok voltak :(

2011. jan. 18. 18:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
szemeteszsák, berakod és rögtön hozzá lehet férni a mosogatóhoz ;)
2011. jan. 18. 18:14
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

2-3 naponta, és fel vagy háborodva? Biztos, hogy lányok vagytok :D

Mi ketten lakunk fiúk, 1-2 hetente mosogatunk és nincs büdös. Nem tudom mit csináltok, mit hagytok a tányéron, hogy büdös.

2011. jan. 18. 18:31
 15/19 A kérdező kommentje:

nem hagyUNK, hanem ŐK hagynak szanaszét mindent, ételt, koszos edényt.

egy pár lakik a nagyszobában, egy lány a félszobában, enyém a másik félszoba.

a lányok is elég rendetlenek, de a fiú a leglustább. ő tényleg SEMMIT nem csinál a konyhában. csak mindent otthagy, szétpakol. a párja takarítja össze utána a mocskot - már amikor.

de most közel egy hétre hazautazott a szüleihez, már néhány napja nincs itt, most van a legnagyobb kupi a konyhában. illetve volt, most értem haza, már elmosogatott a másik lány a fiú helyett is.

ja, és hogy mitől van büdös? jó meleg van a lakásban, terjengenek a szagok. kivesz a srác a hűtőből főtt kaját, a maradékot nem teszi vissza, otthagyja napokig sokszor. ha kiürült egy joghurtospohár, halkonzerv nem a szemetesbe dobja, amit ott van fél méterre tőle, hanem otthagyja a pulton. ugyanígy tesz minden egyébbel, ami zacskóban, bármiféle csomagolásban van.

egy serpenyő volt az asztal alatt már több, mint egy hete, benne olaj, krumplidarabok.

van egy kis pohárban tej a konyhapulton. legalábbis valószínű, hogy az. dec. 10-én, mikor ideköltöztem már ott volt. és azóta is...

narancshéj, megmaradt tejbe áztatott müzli a tányérban, tészta a szűrőben, nem kis mennyiség, minden amit el tudsz képzelni sokszor napokig foglalja a helyet.

és persze a használt tányérok, evőeszközök, kések stb.

2011. jan. 18. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, szólj és semmiképpen se mosogass el utánuk. Én legalábbis ezt tenném, bár én nem finoman szólnék, hanem kiabálnék magamat ismerve...
2011. jan. 18. 21:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Fuj, ez már tényleg durva. Még nekem is. :D Pedig én nem vagyok rá érzékeny. A hideget jól bírom, ezért nem fűtök, nincs büdös akkor sem, ha nem mosogatok. :)
2011. jan. 18. 21:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Hú,te jó isten..Ez nem semmi.Hagyjad őket a saját mocskukban,ne szóljál mostmár,főleg ha elköltözöl.Ezek reménytelen esetek,csak megválni lehet tőlük.
2011. jan. 18. 22:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de az esetek többségében, ha ilyen szinten trehány emberekről van szó, akkor nem fogja őket jó útra terelni, ha beszélsz velük, saját tapasztalatból mondom, én is laktam ilyen emberkékkel, még röhögtek is, hogy miért takarítok ( a saját szobámban persze és nem az ő mocskukat), csak sajnos a konyha nehéz ügy, mivel közös terület. És a melegben igenis iszonyat büdös tud lenni néhány tányéron érlelődő kajamaradvány.

Azért ne add fel, próbálj meg beszélni velük, vagy ha nincs erőd hozzá, akkor valahogy próbáld egy kupacba rakni a mosatlan cuccaikat, vagy a szoba ajtajuk elé készíts belőlük valami gusztusos kompozíciót és, ha kérdezik, mond azt, hogy "bocsi már nem fértem el a cuccaitoktól a konyhában", hátha észbe kapnak. Ezt a verziót csak akkor tedd meg, ha nem lenne belőle nagy balhé,meg bosszúállás részükről, Te ismered a vérmérsékletüket. Ez az egy hónap nem ér annyit... Kitartás!

2011. jan. 19. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!