Mit csinálnátok, ha 3 kisgyereketekkel olyan helyre kell rendszeresen menni, ahol nem mosogatnak rendesen (koszos, zsíros minden általában)? Folyt.
Hát én szintén végig mentem ezen a tortúrán.
Anyósom tisztasága párját ritkítja. Eleinte gondoltam sokat dolgozik és nincs ideje.Be segítettem, ergo megcsináltam helyette. De ahogy teltek múltak a hónapok rá kellett jönnöm, hogy szimplán lusta. Hétvégén reggel elszórakozza az időt majd 3-ra főz valami ebédet. Utána se mosogatás se semmi, ledől aludni. Este 6-kor elmosogat azt annyi. Vasárnap szintén ez megy. Hétköznap semmit nem csinál. Kosz, büdös retek.
Én megoldottam a dolgot.
Beszéltem a párommal. Láttam nem tetszett neki a dolog, de megértette, hogy bármit össze lehet szedni egy olyan környezetben ahol a fürdőszobában a csempefugánál áll a penész. Ő is beteg, hozzáteszem és nem árt ha nem a bacik veszik körül. Mondta párszor anyósnak, hogy én nem azért vagyok, hogy a 20 éves retket takarítsam, de változás nem történt. A végén elköltöztünk. Gyerekünk még nincs, de anyós tudja ő lesz az utolsó akinek odaadom, hogy vigyázzon rá.
Igen, lehet, hogy "túlparázod".
Szorongásos tüneteket mutatsz egy még nem megtörtént, jövőbeli, lehetséges problémával kapcsolatban. ("Betegek lesznek a gyerekeim!")
Azt, hogy milyenek a körülmények Te tudod, én nem.
Azt, hogy milyen a Te mércéd, szintén.
A leírásodban azonban ott van az a tény, hogy a párod ott nőtt fel, tehát fel lehetett ott nőni különösebb gond nélkül. Sőt olyanná lehetett sikeredni, hogy az a "végeredmény" számodra szimpatikus lett. (Annyira, hogy több gyereketek is van!)
A gyerekek ellenálló képessége sok mindentől függ. Néha egy kis sár, kosz, miegymás nem végzetes. Ti a pároddal ezek szerint egészen más környezetben nőttetek fel a tisztaságot illetően. Te ezt hoztad magaddal, Ő meg azt. Nem tudom megítélni messziről, de a fentiek alapján úgy tűnik, mintha túlzásba vinnéd az aggódást...
Ui.: És persze az is lehet, hogy én is aggódnék, mert az én mércém megint szubjektív, csak én még nem láttam amiről szó van. :)
Mi lenne,ha te hívnád őket magatokhoz?
Ezt nem írtad,hogy ne írjam:-):-)
Örülök ám az olyan válaszoknak is, hogy én parázom túl, mert legalább látom, hogy máshogy is állhatnék hozzá, csak nehéz.
Egyébként a "szimpatikus végeredmény" után is elég sokat kell pakolni, takarítani :-))) de ez nem gond, itthon természetes, hogy megcsinálom, a gyerekek után is egyelőre. De nekik majd megtanítom azt is, hogy maguk után miket kell megcsinálni, ha nagyobbak lesznek. (Nehogy a menyem engem szidjon később.) ;-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!