Hogy mondjam meg anyáéknak hogy elköltözök otthonról?
Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, van állandó munkahelyem, és most találtam egy nagyon jó albit.
nagyon szeretnék elköltözni itthonról mivel állandóak a veszekedések :S ha munka után nem jövök haza a busszal már kabaré van, hogy miért nem tudtam szólni előre hogy csavarogni akarok.
ha hétvégén megyek bárhová mindig kérdik hogy miért, kivel, hová.....
már nagyon elegem van ebből. sose díjazták a saját ötleteim, éltem külföldön 2 évet, akkor is haragban voltunk, mivel szerintük hülyeség volt.és még sorolhatnám a problémákat...
Nem akaratgyenge, csak nyilvánvalóan szereti a szüleit akkor is ha veszekednek.
Mond el csak így egyszerűen és költözz el, hidd el ha veszekszenek is egy hét múlva hívnak majd, hogy ugye nem haragszol rájuk, ha meg nem akkor nem érdemlik meg, hogy ezen rágódj.
2011. jan. 15. 11:36
12/16 anonim válasza:
Szia! Nekem még csak 14 éves nagylányom van, de teljesen megértelek. Nyilván szeretném majd, hogy ameddig iskolába jár /főiskola, egyetem/ maradjon még itthon. Gondolom neki is könnyebb lenne majd a későbbiekben a tanulás miatt. De te már dolgozol és önálló kereseted van. Soha nem leszel önálló, hogyha még otthon maradsz 5-10 évig! Mivel már külföldön is éltél, feltételezem, hogy nem vagy egy anyámasszony katonája. A szülőknek elég nehéz lelkileg feldolgozni, hogy felnőtt a gyerekük. Én is pont ilyen irányba próbálom a lányomat lökdösni, hogy később megálljon a saját lábán /tavaly kiküldtük Angliába nyelviskolába egyedül, és imádta/. próbálj a szüleiddel nyugodtan leülni beszélgetni. Attól, hogy elköltözöl még nem veszítenek el. Viszont ha maradsz előbb-utóbb elmennek melletted az álmaid. Ha tudok esetleg tanácsot adni nyugodtan írj!
2011. jan. 15. 11:38
13/16 anonim válasza:
22éves vagy ! Felnőttél. Nem kell a szülők engedélye ahoz hogy elköltözz. És jobb ha a szüleid is belátják hogy a lányuk felnőtt és élni szeretné a saját életét.
2011. jan. 15. 11:42
14/16 anonim válasza:
én is 22évesen kezdtem el önálló életet élni.ugyanez volt a helyzet mint nálatok.vita mindenért és még a tetejébe:kevés volt nagyon a fizetésem és alig marad(rezsibe beszálltam+konyha).kölföldre költöztem és a mai napig csak látogatóba megyek haza.egy szép napon eléjük álltam(amikor jó passzban voltak) és elmondtam,h. önálló életre vagyom,próbára teszem magam,h.sikerül-e...és ennek már 9éve.hónapokig könyörögtek,h.-gyere haza-de nekem jó volt,szabad voltam...dolgoztam és oda mehettem ahova akarok...idő multával tudomasul vették,h ez az én döntésem,én életem és béke van.mára már van férjem és egy 2.5éves kislányom is.
lehet pillanatnyilag "dügödek"lesznek rád,de ha érett vagy az önálló életre meg fognak érteni.nyugi...nem fognak kitagadni a családból!:-)
Sok sikert!!!
2011. jan. 15. 13:36
15/16 anonim válasza:
dügödek-döhösek
2011. jan. 15. 13:38
16/16 anonim válasza:
Nézd, attól, hogy veszekszenek, még egyáltalán nem biztos, hogy teljesen hülyék. Nyilván látják, hogy felnőttél, és számítanak rá, hogy előbb-utóbb kirepülsz... Ez az élet rendje. Ettől még nem kell támadólag hozzáállni, nem kell belőle veszekedést szítani. A helyedben felkészülten állnék eléjük, számokkal meg mindennel: ennyit keresek, ilyen-olyan kiadások után marad ennyi pénzem, ebből meg tudok élni, de attól még x időnként meglátogatlak titeket is, satöbbi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!