Kötelezheti a rendőrség, hogy beengedjen a házamba?
A volt párom haszonélvezeti joggal rendelkezik a házamban!
Én 3 éve elköltöztem a gyerekekkel,mert nagyon megromlott a viszonyunk.Most,hogy 1 éve vett már ingatlant magának és berendezkedett,szeretnék vissza költözni a házamba,de nem enged be minket!Kicseréltette az ablakokat,bejárati ajtót.
Engedély nélkül garázst épült ami miatt az építési hatóságtól nekem jött a büntetés mivel én vagyok a tulajdonos!
Ha elmegyek a rendőrségre és feljelentem,akkor kötelezhetik,hogy beengedjen és vissza költözzünk a gyerekekkel???
Ezt a 15.03-as írta neked:
"A haszonélvezet jogosultja az a személy, aki egy adott ingó vagy ingatlan tulajdonjogával nem rendelkezik, de azt birtokolhatja, használhatja és a HASZNÁLATBÓL EREDŐ HASZNOKAT ÉLVEZHETI. Időtartamát tekintve beszélhetünk meghatározott idejű vagy holtig tartó haszonélvezetről. A haszonélvezet időtartama alatt a tulajdonosnak nincs joga a birtokláshoz, a használathoz és a hasznok begyűjtéséhez, kivéve ha azt a haszonélvező átengedi számára. A tulajdonos a tulajdonjogot bármikor átruházhatja vagy eladhatja, azonban ez a haszonélvező személyét nem befolyásolja, így az eredeti haszonélvező továbbra is a dolog haszonélvezője marad a haszonélvezeti szerződés szerinti időpontig. A haszonélvezeti jog nem ruházható át, nem adható el."
A haszonélvezőnek jogában áll hasznot húzni az ingatlanodból.
Az exed ügyvédje egy lángész, a tiéd pedig vagy egy tutyimutyi szerencsétlen, vagy összejátszik az exed ügyvédjével. Gyakorlatilag a Te ingatlanod megterhelésével azt érték el, hogy azt az 500.000Ft-ot, amivel az exed anno megváltotta magának az élete végéig tartó INGYENES lakhatást egy családi házban és még hasznot is húzhat belőle a fizetővendégekből, most visszaszedi tőled a gyerektartás nem fizetésével és a házad megterhelésével. Ez az ember egy zseni. Az igaz, hogy gátlástalan, etikátlan kőbunkó, de egy zseni...
Jaj kérdező, ez borzasztó! :S Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyet valaki megtehet, és hogy a törvény képviselő még segítik is ebben! Undorító, gusztustalan emberek...
Nekem is a média jutott eszembe hirtelen, talán a nyilvánosság segítene más útra terelni az ügyet.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Sokat segített,de sajnos nem abban az irányban,mint amiben bíztam!Csodák pedig nincsenek!
De LEGALÁBB a két legfontosabb és legdrágább kincsem megmaradt nekem!A két csodaszép gyermekem!
Talán még lesz annyi erőm és kitartásom és össze tudok kaparni még egy házra való pénzt!!!
Én a helyedben már rég annak jártam volna utána, hogy egy haszonélvezőnek konkrétan mik a jogai, kötelességei és ha az ex bármilyen apróságban is vét, mindenért feljelenteném és mint tulajdonos, kártérítési perek hegyeit akasztanám a nyakába. Mindenkinek vannak gyenge pontjai, pl kicsit megvakarásznám az osztrák vendégei utáni adózást, megnézném, hogy áll az állag megóvással, stb, stb...
Az biztos, hogy nem hagynám békében éldegélni azok után, ahogy becsapott, hanem kicsinálnám.
"De annak sincs akadálya, hogy a haszonélvező a haszonélvezeti jogának a gyakorlását átengedje másnak (például a lakást bérbe adja). Ellenérték fejében azonban erre csak akkor van lehetősége, ha a tulajdonos – azonos feltételekkel – az ingatlan használatára nem tart igényt, ebben az esetben a haszonélvezőnek magával a tulajdonossal kell a bérleti szerződést megkötnie."
tehát pénzért nem adhatja ki az ingatlant a beleegyezésed nélkül, emiatt támadható
egyébként nem értem 500 ezerért hogy mehettél bele, holott a házat tulajdonképpen te vetted meg. az én lakásomon is van haszonélvezeti jog amire anyukám jogosult, de azt hozzátenném,hogy a lakás teljes árát ő fizette, annyi, hogy a lakás az én nevemen van, tehát én vagyok a tulaj. normál esetben ez így működik sztem. annak idején nem haszonélvezeti jogot kellett volna biztosítani neki, maximum a nevére íratni a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!