Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelezheti a rendőrség, hogy...

Kötelezheti a rendőrség, hogy beengedjen a házamba?

Figyelt kérdés

A volt párom haszonélvezeti joggal rendelkezik a házamban!

Én 3 éve elköltöztem a gyerekekkel,mert nagyon megromlott a viszonyunk.Most,hogy 1 éve vett már ingatlant magának és berendezkedett,szeretnék vissza költözni a házamba,de nem enged be minket!Kicseréltette az ablakokat,bejárati ajtót.

Engedély nélkül garázst épült ami miatt az építési hatóságtól nekem jött a büntetés mivel én vagyok a tulajdonos!

Ha elmegyek a rendőrségre és feljelentem,akkor kötelezhetik,hogy beengedjen és vissza költözzünk a gyerekekkel???

2011. jan. 13. 14:48
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Azért mert egy hülye naiv nő voltam!

Hiányzott a vételárból 500.000.-Ft. és cserébe megkapta a haszonélvezeti jogot!Becsületes akartam lenni,de amikor ez történt,akkor ezeket a dolgokat nem ismertette velem az ügyvédnő!Szerintem jól kiokoskodták ezt!

Akkor én kérdeztem,hogy milyen jogai vannak azt mondták,hogy nem rakhatom ki a házból és egy szobát kell neki fenntartanom és pont!

Ja,és hogy a beleegyezésem nélkül még egy cserepet sem cserélhet le a házon!

Hogy lehettem ennyire naiv,idióta!

2011. jan. 13. 15:23
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kötelezheti, mikor édesapám elhunyt én lettem a tulajdonos és a közjegyző mondta anyumnak hogy mivel neki élete végéig tartó haszonélvezete van, így Ő kirakhat engem, de én őt nem.
2011. jan. 13. 15:25
 13/40 anonim ***** válasza:
93%

A Te eseted annyira durva, a jog szerint olyan szinten méltánytalan, hogy érdemes lenne a médiában keresni valakit, aki segít.

Az az ügyvédnő pedig egy undorító szemétláda, aki ennyire megvezetett. Az exedre nincsenek jelzők, nincsenek rá szavak...

A neveden lévő különböző előfizetéseket szüntesd meg, nehogy már te fizesd!!!!

2011. jan. 13. 15:30
 14/40 anonim ***** válasza:
90%
Etikailag mindenképpen nagyon inkorrekt, de jogilag sajnos a haszonélvezet az erősebb. Én a bézbólütősök előtt egy dörzsölt ügyvédet fogadnék és az engedély nélküli építkezés miatti bonyodalomra hivatkozva nyújtanék be egy kártérítési keresetet. Hátha ennek hatására lemondana.
2011. jan. 13. 15:30
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt a válóperes ügyvédet, bírót is megtáncoltatnám kicsit, aki válás esetén jóváhagyott egy olyan állapotot, mely szerint a két gyerek kerüljön albérletbe az anyával, az exférj pedig pöffeszkedjen tovább abban a házban, amibe méltóztatott 500.000Ft-ot beletenni és ezért megkapta a haszonélvezetet.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy számtalanszor a szemétládákat védi a jog.

2011. jan. 13. 15:34
 16/40 anonim ***** válasza:
69%

..de ilyen hülyeséget is, hogy a tulajdonos kisebb joggal bír, mint a haszonélvező..

nálam inkább az a kérdés merült fel, hogy Te miért nem vagy haszonélvező a saját lakásodban??? Ezt hogy sikerült összehozni? :(

Remélem megoldódtok, de mindenképp keress fel tényleg egy jó ügyvédet, aki elmondja, hogy pontosan milyen lehetőségeitek vannak.. Sok erőt!!

2011. jan. 13. 15:37
 17/40 anonim ***** válasza:
85%

A haszonélvezetet nem véletlenül találták ki.

Legalább a hülye gyerek nem tudja eladni az öreganyja feje fölül a házat.

De ilyet hogy 500eFt-ért haszonélvezetet adni valakinek, még nem is hallottam.

Ez akkora butaság, hogy simán elképzelhető hogy bebukik az ember 20 milliót.

Van egy olyan, hogy: A szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. Ez kb. ugyan az. Ha vesz az ember egy totálkáros autót 10 millióért, akkor ne csodálkozzon, hogy bebukott 10 milliót az üzleten!

Ide valami nagyon jó ügyvéd kell!

Szerintem válás esetén a fele vagyon az asszonyé, szóval a volt férjnek lehet hogy van haszonélvezete, de ki kellene fizetnie a ház értékének a felét...

Nem értem ezt az egészet.

2011. jan. 13. 15:45
 18/40 anonim ***** válasza:
70%
Azért mert egy hülye naiv nő voltam!Egyetértek,és még szültél egy ilyen f>nak két gyereket is...
2011. jan. 13. 15:49
 19/40 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy már én sem értek semmit!

Teljesen csőbe húztak és igen ez olyan mint egy rossz film,amikor a gonosz elhatalmasodik a jó felett!

Most még arra gondoltam,hogy indítatok egy pert,mert el van maradva 417.000ft. gyermektartás díjjal,amit természetesen az én házamra terheltek rá!Ezt sem értem,mikor van saját háza,hogy miért pont az enyémet terhelték meg ,mikor ott "CSAK" haszonélvezeti joga van!

És kérem a bíróságot,hogy nem kérem az elmaradott gyerektartást,de valahogy vegyél el tőle a tartozások fejében a haszonélvezeti jogát!!!

Ez lehetséges??????????

2011. jan. 13. 15:54
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerinem ennek a f*szinak csak a házad kellett,meg egy hülye aki tartja a hátát...
2011. jan. 13. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!