Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelezheti a rendőrség, hogy...

Kötelezheti a rendőrség, hogy beengedjen a házamba?

Figyelt kérdés

A volt párom haszonélvezeti joggal rendelkezik a házamban!

Én 3 éve elköltöztem a gyerekekkel,mert nagyon megromlott a viszonyunk.Most,hogy 1 éve vett már ingatlant magának és berendezkedett,szeretnék vissza költözni a házamba,de nem enged be minket!Kicseréltette az ablakokat,bejárati ajtót.

Engedély nélkül garázst épült ami miatt az építési hatóságtól nekem jött a büntetés mivel én vagyok a tulajdonos!

Ha elmegyek a rendőrségre és feljelentem,akkor kötelezhetik,hogy beengedjen és vissza költözzünk a gyerekekkel???

2011. jan. 13. 14:48
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
90%

A haszonélvezet megszűnik,

ha a jogosult meghal;

ha a jogosult a haszonélvezetről - ingyenesen vagy visszterhesen - lemond;

ha a dolog elpusztul (és nem állítják helyre);

ha a szerződésben kikötött időtartam eltelt vagy feltétel bekövetkezett;

ha a jogszabályban meghatározott más okból bekövetkezett.

Itt jogászok adnak tanácsot, hátha valaki tud segíteni: www.jogiforum.hu

2011. jan. 13. 15:59
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 15.45-ös, a ház 100%-a a kérdezőé, Ő 1/1-es tulajdonos, ennek ellenére a jog a haszonélvezőnek ad lehetőséget az ott élésre. Ez a törvény. Semmit sem kell kifizetnie a házban basáskodó exnek, be sem kell senkit engednie, ez a legborzasztóbb az egészben, a többiben sajnos igazat írtál.

Már régebben is gyakran eszembe jutott, de ez az eset kapcsán maximálisan megerősödött bennem, hogy a középiskolában, de talán már általános iskolában is tanítani kéne jogi, gazdasági és pénzügyi alapismereteket, hogy senkivel ne történhessenek hasonló dolgok.:(

2011. jan. 13. 16:01
 23/40 anonim ***** válasza:
90%
Mi vaaaaaannnnnn???? Az ex elmaradt gyerektartását semmi esetre sem terhelhetik a Te házadra. Valami hatalmas nagy gubanc van van körülötted. Biztos vagy benne, hogy nincs semmi tulajdonjoga, "csak" haszonélvezete?
2011. jan. 13. 16:06
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnél a pont,veled valki aláírathatott valamit amiről foaglad nincs mi ugye?A pasi eg az ügyvédje iratott alá veled dukumentumokat,el elolvastad amiket aláírtál?...
2011. jan. 13. 16:09
 25/40 A kérdező kommentje:

Természetesen elolvastam mindent amit aláírtam.

Semmi gubanc nincs körülöttem!

1/1-ben vagyok tulajdonos,az ügyvédemet megkereste a végrehajtó és megkérdezte,hogy megterhelheti-e a házat erre az ügyvédem beleegyezett,mert szerinte így esélyem lenne megszereznem a házam!

Nem vagyok jogász,nem tanultam jogot és ezért hiszek,vagy inkább hittem benne!

3 éven keresztül mellettem volt a gyerektartás,gyerekelhelyezés és láthatás ügyben,bíztam benne és talán még mindig,hogy nem ver át!

Remélem tényleg van valami esély arra,hogy vissza kapjam azt ami jár!

2011. jan. 13. 16:21
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha belegondolsz józan paraszti ésszel abba, ügyvéd "segítsége" nélkül, hogy totál logikátlan a Te házadra terhelni egy olyan tartozást, amivel NEKED TARTOZNAK, akkor magadtól is rá kellene jönnöd, hogy valami nagyon nincs rendben. Csak egy okot mondj, hogy ez miben segíthetné elő az ex haszonélvezetének megszüntetését? Én nem vagyok jogász, de semmi összefüggést nem látok.
2011. jan. 13. 17:03
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

"3 éven keresztül mellettem volt a gyerektartás,gyerekelhelyezés és láthatás ügyben"

Ebből mi az,amit jól oldott meg? Nincs tető a fejed felett,nálad vannak a gyerekek és egy vasat nem kapsz az apjuktól,de még a te házadat terheltette meg!

Nem kellene ügyvédet váltani?

2011. jan. 13. 17:13
 28/40 A kérdező kommentje:

Valószínűleg igazatok van és ügyvédet kellene cserélnem!

Ő szerinte a megterhelést leveszik róla,ha visszamondom a gyerektartás tartozás igényét.Ez 417.000Ft.A volt párom

500.000Ft.-ot adott a házba!3 évig egyedül használta,lelakta ellopta belőle a gázkonvektorokat stb.!

Ezért úgy gondolja az ügyvédem,hogy a bíróság előtt lemondok ezek megfizetéséről és cserébe lemond a megszorongatott exem a haszonélvezetről!

Amit kétlek,de állítólag jogában áll a bíróságnak úgy ítélkezni,hogy megszüntetik a haszonélvezetét!!!

2011. jan. 13. 17:29
 29/40 A kérdező kommentje:
A két kiskorú javára!
2011. jan. 13. 17:29
 30/40 A kérdező kommentje:

Max. annyiban,hogy nagyon kell neki a házam,mivel az oszták vendég vadászokat abban altatja!

Szóval elég bonyolult!

Én nem mehetek be a házamba,de Ő vendégeket szállásol benne.

Tudtommal ez sem megengedett.A haszonélvező lakhat csak benn vagy azt enged be akit akar????

2011. jan. 13. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!