Miért nem tudják az emberek elviselni, ha egy másik ember nem úgy él, mint ők?
Szerinted más dolog, egyébként nem. Szempont kérdése.
Én pl. lenézem a tizenéves kis ribiket, akik holtrészegen terhesre kúratják magukat a diszkóban. Ők meg lenéznek engem, mert 20 éves fejjel házas vagyok, és a kis házacskánkat tervezgetem.
Mindenkinek más az értékrendje. Elviselik más hülyeségeit, de attól még meg van a véleményük, és szólásszabadság van, joguk van hangoztatni is azt.
Mert nem biztosak magukban és önigazolást keresnek. Pl olymódon, hogy maguknak is bebeszélik, hogy ők csinálják JÓL, aki másképpen, az csak lúzer és hülye lehet.
A NEM FELVILÁGOSULT emberek gondolkodásmódja ez.
Igen,én tudom mire gondolsz,mindenkinek legyen is véleménye,csak ne támadja le a másikat.
Talán lehet,hogy azért szólja le egyik a másikat,mert a saját élete nem úgy sikerült,ahogy tervezte,és ez inkább tudat alatt az irigységről szól?
Szia!
Már a kérdésfeltevés is provokatív és le is írom miért. Ha arra a fene nagy demokráciára törekednél, hog mindenki megmondhatja/írhatja a véleményét , akár A-t gondol, akár B-t, akkor nem emigyen fogalmaznál: "Például a gyerekesek leszólják azokat,akik nem szeretnének gyereket,"
Igen? és azok nem szólják le a gyerekeseket, akiknek nincs? Aha. Csak hogy tudd, megteszik.
Nem szeretem az ilyen kérdéseket, mert az inverze ugyanolyan probléma.
Mert:
-előszeretettel címkézünk másokat (ostoba, élhetetlen, hisztis stb.),
-rosszindulatúak vagyunk, tele kárörömmel,
-szeretünk kioktatni másokat (="bezzeg én milyen jól tudom, mit kéne és hogyan")
-nem bírjuk elfogani a másikat olyannak, amilyen,
-magunkat sem bírjuk elfogadni úgy, ahogy vagyunk (kövér vagyok stb.),
-hiányzik belőlünk az empátia, az elfogadás képessége,
-eszünkbe sem jut, hogy mi is kerülhetünk hasonló helyzetbe, mint a kioktatott,
-tele vagyunk dühvel, kiábrándultsággal, stresszel és muszáj levezetni valakin,
.
.
.
Nem arról van szó, hogy nem tudják elviselni, hanem arról, hogy leszólják, ha valami nem tetszik.
Aki meg ilyen oldalon kiteregeti a magánéleti problémáit, az ne csodálkozzon, ha kap hideget-meleget.
Tudod, aki ...nak áll, de sírjon, ha ....ák.
Ide meg dicsekedni nem nagyon jár senki, hogy bezzeg milyen jól csinálja, hanem az tesz fel kérdést, akinek gondja van.
Na már ha gondja van, akkor valamit mégsem jól csinál.
:)
Gondolom érthető volt a logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!