Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az édesanyám irigyli a szexuál...

Az édesanyám irigyli a szexuális életem? Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Nem mondanám hogy igazi anya-lánya kapcsolatban voltunk. Jól elvoltunk, de sosem éreztem nála ezt az anyai aggódást. 17 évesen szült, igy még annyira sokkal nem is idősebb nálam, inkább legjobb barátnők voltunk mindig is. édesapámat nem ismertem soha, ha édesanyámat kérdeztem róla, legtöbbször annyit mondott, igazából ő sem ismerte nagyon. Ebből...én leszűrtem hogy nem igazán várt gyerek vagyok, viszont mindig is szeretett. és én is nagyon szeretem őt. Egy éve van párom, anyum jól kijön vele, sosem volt semmi baja vele, már lassan 6 hónapja hogy lefekszünk egymással. Fogamzásgátlót szedek, így anyum tudja, mivel mikor elé álltam hogy szedni akarok, rákérdezett minek, kerek perec megmondtam neki. Soha nem volt az hogy féltett volna miatta, vagy megpróbált volna lebeszélni róla, látszólag az ég világon semmi baja nem volt a dologgal.

Viszont, körülbelül három hónapja megkezdett úgy mond tiltani a barátomtól. Én alig mehetek náluk, előtte megengedte hogy itt aludjon, most nem engedi meg. Ha barátom lejön ide, akkor is folyamatosan bejön üdítővel meg hasonló ostobaságokkal, holott sosem csinált ilyet. Próbáltam vele beszélni, megkérdezni mi baja, mire ezt így megmondta: Nehogy már nekem aktivabb legyen a nemi életem mint neki. Taknyos kis kölykök ne szexeljenek annyit. Ő örül ha havonta összeakad valakivel.

Tényleg ez lenne az ok?? Vagy igy próbálja kifejezni a féltését? De akkor eddig miért nem csinálta?

Nem hiszem hogy bárki lenne hasonló helyzetbe...de nem tudnátok tanácsot adni mit kezdhetnék a helyzettel?

17/L

2011. jan. 12. 12:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
szívesen máskor is :D
2011. jan. 12. 13:26
 22/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló (aki a hosszút irta):

Köszönöm hogy írtál. Lehet igazad van, mert most igy érettségi előtt, tanulás mellett tényleg csak a barátommal foglalkoztam igazából....édesanyámmal töltött idő kárára.

Így már kicsit másképp látom az ő helyzetét is, köszönöm. Megpróbálok változtatni ezen.

2011. jan. 12. 13:29
 23/35 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon szívesen,örülök,hogy segíthettem,és nem veszed megbántásnak,amiket írtam!!Én nagyon szeretem a saját anyukámat,úgy látom,nálad is ez a helyzet,ezért is bánt,hogy most nem úgy viselkedik veled,ahogy eddig megszoktad tőle!De ezt hiszem,tényleg nagyon jó anyuka lehetett ennek ellenére,ha ilyen leánya van,aki törődik vele!Persze,18 évesen,ahogy sokak írták,bármit megtehetnél,amit ő tilt,de egy szeretetteljes kapcsolatot kár lenne tönkretenni!Remélem én is okosan csinálom majd,ha nekem is lesz kisbabám!Sok sikert neked,puszi,és vigyázz magadra! :)
2011. jan. 12. 13:37
 24/35 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, igen, irigyli.

Felérhetné ésszel, hogy nem Te tehetsz róla, hogy neki nincs barátja. És ha Te nem szexelsz, attól neki nem lesz jobb.

Szerintem a Te korodban már nem "túl korai" a szex, egy 17-18 éves lány tartós kapcsolatban, felelősségteljes védekezés mellett miért ne szexelhetne?

Próbáld összeismertetni Anyukádat egy hozzáillő független férfival. Jobb lenne párkapcsolat, és nem kaland céljából. Beszéld rá, hogy tegye fel magát társkeresőre stb.

2011. jan. 12. 13:38
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem is az utolsó válaszolónak van igaza...Lehet,hogy ha többet foglalkoznál anyukáddal,jobban érezné magát...vagy akár a barátoddal meg anyuddal hármasban is csinálhatnátok néha programot,főleg ha anyukád fiatalos,meg jó fej..:) Amúgy nekem van egy ismerősöm,akinek sajnos kiskorában meghalt az anyukája,az apukája meg nem foglalkozott vele túl sokat,így mindig csak ketten voltak egymásnak a nála 4 évvel idősebb nővérével.Aztán mikor az ismerősöm 16 éves lett,a nővére meg 20,és komoly kapcsolata lett egy sráccal,össze is költözött vele,akkor a húga teljesen kikészült,féltékeny volt,bár ezt magának sem vallotta be,hogy annak az embernek akinek eddig csak ő volt,most valaki más is ugyanolyan fontos...Ezt azért írtam le,mert lehet anyukádnál is ez van,hogy nehéz neki feldolgozni,hogy eddig csak ketten voltatok,mindent megbeszéltetek stb.,most meg valaki ,,kitúrta" a helyéről...De ez csak egy felvetés.

Amúgy aki meg azt írja,hogy túl fiatal vagy stb. az már bocsi de nem normális,nem kell vele foglalkozni.Nem azzal van a baj,ha valaki 17-18 évesen szexuális életet él egy állandó partnerrel,hanem azzal,ha valaki felelőtlenül,védekezés nélkül szexel össze-vissza,hetente 3 különböző emberrel,de az meg nem csak ennyi idősen gáz,hanem 30 meg 40 évesen is.

Sok sikert a problémád megoldásához!

20/L

2011. jan. 12. 13:39
 26/35 anonim ***** válasza:

Ja igen, az is benne lehet, hogy félt, nehogy Te is túl korán teherbe ess.

De meghatározóbb lehet,hogy unatkozik,magányos, üresnek érzi az életét, és még tényleg fiatal a bezárkózáshoz.

13.38 (29/N)

2011. jan. 12. 13:41
 27/35 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm! Igy már van valami támpontom hogy merre vigyem a beszélgetést anyummal, és hogy hol kell finomabb lennem. remélem minden rendbe jön. Sokat segítettetek. Köszönöm.
2011. jan. 12. 13:42
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

OFF

Azt nem értem hogy egyeseknek miért fáj annyira ha egy serdülő nemi életet él? Kinek árt vele? Neked, kedves moralista barátunk (ezt bárki magára veheti aki itt gyk-n írogat különböző kérdéseknél), árt vele? Kevesebb lesz a fizetésed? Lopják az adódat? Esetleg nézned kell? Vagy milyen hátrányod származik belőle, amiért habzó szájjal kell szapulni az összes szexuális életet élő tinit?

Milyen hatalmas mentális érettség kell a szexhez? Ha szeretik egymást, védekeznek, akkor mi kell még? Ahhoz hogy legyen annyi esze az embernek hogy védekezzen, talán 20 évesnek kell lenni minimum, vagy mi? Miért kell az összes tinit szellemi fogyatékos idiótának beállítani?

És ami nagyon érdekes: miért csak a lányokat szapuljátok, a tizenéves srácokat miért nem? Főleg hogy köztudottan a lányok minden szempontból ELŐBB érnek mint a fiúk.

Attól leszel szerinted jobb és felelősségteljesebb ember, hogy 18-20 éves korodig tartogatod a szüzességed? Jobb leszel tőle, jobbak lesznek a párkapcsolataid, okosabb leszel, többet fogsz keresni, vagy milyen előnyöd származik az életben? Ez nekem picit arra a bizonyos "mágikus gondolkodásra" hajaz, ami pár mentális betegség tünete (pl.: ha nem lépek a csíkra a járólapon, akkor 5öst kapok a suliban, ha megérintem a kerítés összes lécét, jó napom lesz, ha 3szor kapcsolom le-fel a villanyt, elkerül a balszerencse)

Miért van nekem olyan érzésem, hogy ezeket a fröcsögő hozzászólásokat írogató embereket hét lakat alatt pórázon tartották a szüleik, amikor tinédzserek voltak?

Lehet lepontozni, nem hat meg:)

23/L

ON

2011. jan. 12. 13:43
 29/35 anonim ***** válasza:
Én írtam a választ amiben az ismerősömet hoztam fel példának...Nem az utolsót akartam írni,hanem a 34 éves lányt,aki válaszolt,hogy vele értek egyet...:)
2011. jan. 12. 13:48
 30/35 anonim ***** válasza:
13.43-as...Totál egyetértek veled.Szerintem ezek az emberek csak irigyek,mert lehet,hogy hiába törték/törik magukat,soha nem jött/jön össze se egy párkapcsolat,se egy jobb szexuális élmény,és ezért fáj nekik,hogy másnak meg sikerül...szánalmas...
2011. jan. 12. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!