Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék MAGAMON?

Hogyan segíthetnék MAGAMON?

Figyelt kérdés
Önző férjjel szeretnék szembe állni úgy,hogy magamon változtatok.Szeretnék türelmes,jó feleség lenni,de az idegeim kikészültek,hogy folyton csak magára gondol.Már lassan a gyerek előtt is ő áll a sorrendjében:(Nagyon sok a veszekedés,máshogy nem megy,szeretném őt magamon keresztül lelkiismeretessé változtatni,hogyan tegyem?
2011. jan. 10. 11:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Pedagógiai alapeszköz, hogy "jó tettre" dicsérettel kell reagálni, a "rosszat" pedig figyelemmegvonással kell büntetni. ERedetileg a kutyák és gyerekek nevelésében használták, de nekem rengeteg felnőttön is bevált már.

Nem hoz gyors eredményt, de tartós lesz, amit elérsz vele.

A "dörgöld az orra alá" módszert azért nem ajánlanám, mert arra még a legbékésebb ember is védekezéssel, hárítással, támadással reagál.

Egyébként ajánlom Dale Carnegie - Sikerkalauz 1. c. könyvét, sok hasonló helyzetet már nagyon fiatalon abból tanultam meg - sikerrel - kezelni.

2011. jan. 10. 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:
13:00 Ha a rosszat figyelem elvonással "bünteti" akkor totózza ki az önzö ember,hogy már megint mit csinált rosszul.Gondolod,hogy meghatja?Vagy fel sem tünik neki,vagy megemlíti,hogy tudja,hogy menstruálsz azért sértödsz meg mindenen. Akkor inkább egyenes beszéd!
2011. jan. 10. 14:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy foglalkoztok a kérdésemmel!

Sajnos az én szemszögöm szerint tényleg van meg nem értés,elhanyagolás és tényleg hiányt szenvedek szeretetben,gondoskodásban...Elegem lett,és egyre idegesítőbb ez számomra!Viszont tudja,hogy változtatni kellene,az arany középutat meg nem tudjuk megtalálni...Remélem,sikerül!Még írjatok!

2011. jan. 10. 19:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja,és a legrosszabb az,hogy magamnak sem tetszem hárpiaként,ezért gondoltam,hogyha valahogyan sikerülne "visszaváltoznom",akkor megjavulnának a dolgok.Ehhez kell ő is...
2011. jan. 10. 19:51
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Saját tapasztalat: amikor a férjem miatt morogtam, rendre rájöttem, hogy tulajdonképpen magammal van bajom. Nem úgy mentek a dolgaim, ahogy szerettem volna.

Ilyenkor az a stratégia vált be, hogy csináltam, amit kellett, ahogy jöttek a sikerélmények, úgy lettem egyre "jobb fej".

Amúgy igenis hiszek a figyelmmegvonásos "büntetésben". Ha valakihez nem szólnak, csak udvariasságból veszik figyelembe, azt igenis észreveszi.l

Számos nehéz helyzetet oldottam már meg így. Nem volt komoly konfliktus belőle, csak ki kellett tartani pár hétig, amíg a másikban is tudatosult a dolog.

Mielőtt férjehz mentem, tipikus szingli voltam. Hülyébbnél hülyébb pasikat fogtam ki. A férjemmel is többször szakítottunk. De éreztem, hogy jó ember, szeretem, valamit tennem kell. Szüleim mondták, hogy "ne mondd, éreztesd!". Nem értettem sokáig, hogy mire gondolnak.

De tkp. arról ebszéltek,amit fentebb is leírtam. Következetesen csináltam és teljesen bejött. Rossz tulajdonságok (amiket nem tudtam kompromisszumos megoldással kezelni) eltűntek, a jók felerősödtek.

A saját példámon buzdultam fel.

2011. jan. 10. 20:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Na ne viccelj! Az ilyen nem fog megváltozni soha.
2011. jan. 10. 20:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megpróbálok ilyen téren változtatni,mert sajnos leülni és megbeszélni..tart kb.2-3 nap és utána...De hátha ez tartós lesz!
2011. jan. 11. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!