Milyen ciki keresztneveket ismertek, amit soha nem adnátok a gyereketeknek?
-magyarosan írt angol/spanyol nevek (Rikárdó, Dzsesszika, Dszásztin, Brendon, Ronáldó stb.)
-Jeromos, Tasziló, Arisztid, Móric
-Bendegúz, Manó, Lili (szval azok a nevek, amik gyereknek cukik, de felnőttként inkább röhejesek)
-Napsugár, Ajándék, Üdvöske stb.
(ezeket meg nem tartom cikinek, egyszerűen a hangzűsuk miatt nem: Béla, Géza, Ödön)
Számántá, Szándokán és társai neveket biztos nem fogok majd adni a valamikori jövőben születendő gyerkőcnek.
Van elég sok szép magyar nevünk, használjuk azokat! ;)
A mostanság oly divatos Minka,és Bence neveket nem adnám soha.
Még sok van amit nem adnék,de ezzel a két névvel ki lehetne kergetni a világból..
József,Sándor,Gyula,Béla,György,János,Imre (egyenesen feláll a nemlétező szőr a hátamon, hogy a családi hagyományok miatt egy kisgyereket pl.Imrének neveznek el..miért kellenek ezek az ódivatú nagyapánk féle nevek?!?!)
Gizella,Viola, Ibolya, Erzyébet,Júlia (ez mostanság felkapott) Katalin,Mária,Piroska, stb. sorolhatnám.
Az újkeleteű Dzsesszika,Dzsennnifer és társai,amit bizoyos népcsoportok kifejezetten szeretnek.
Eről jut eszembe,nyáron a strandon egy nem az idén barnult csálád jött be a medencébe,amikor is egy kisebb fiúcsak távolabb került az anyjától (?)
Erre: Há Bobi gyere má' vissza há nem látunk. (nem hallotta) Számántá mennyí má' írte,há süket.
A másik kislányt Pamelának hívták.
Ha nem a saját fülemmel hallom,nem hiszem el.
Az én lányom Aisah és eddig senkinek nem volt problémája vele :S lehet hogy magyar vagyok de a férjemnek nem magyar a vezetékneve és kiválóan illik hozzá!
Egyébként én az ódivatú neveket nem adnám semmiképpen (Erzsébet, Mária, Ilona, József, János stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!