Vajon egy olyan ember, aki nemet váltott, tehát átoperált transzszexuális kivel tud párkapcsolatot kiépíteni?
Néha felvetődik bennem a kérdés, hogy mondjuk adott egy férfi, aki a férfiakat szereti, és belül nőnek érzi magát. Amíg biológiailag is férfi, nyilván homoszexuális férfiakkal van, hiszen azok ugye direkt örülnek neki, hogy férfi teste van. Viszont mikor nemet vált, ki fogadná el barát"nő"ként? Mivel immár női nemiszerve van, a meleg fiúk nyilván kilőve. Tegyük fel, hogy példabeli transzink becsületes, és elmondja a kiszemeltnek, hogy ő valójában hímként született. Egyetlen normális hetero férfi sem fogadná ezt el, ez azt hiszem evidens.
De akkor mégis kikkel tudnak ők párkapcsolatot kialakítani? Nőből átoperált férfiakkal, vagy mi? Abból meg mondjuk elég kevés van.
"Vajon mi lesz, ha ha a nővé operált férfi teherbe esik? Csak titokban szülhet?"
Nővé operált férfi nem fog szülni. A transzszexualitás nem arról szól, hogy tökéletes, szaporodásra képes új testet kap valaki - hanem arról, hogy egy adott testet az illető el tudjon fogadni. (Nem feltétel a műtét, a hormonkezelés, anélkül is lehet valaki transzszexuális.) Tehát a lényeg, hogy az illető testi neme igazodjon valamennyit az agyi neméhez, így boldogan élhessen, belső feszültségek nélkül.
Senki nem képes szaporodásra képes külső- és belső nemi szerveket létrehozni, átültetni X-ből Y-ba.
Egy transzszexuális nő, aki eredetileg férfitestbe született, sosem fog szülni, minthogy nem is eshet teherbe. Ugyanígy, egy transzszexuális férfi sem tud majd ejakulálni a neopéniszével, és így megtermékenyíteni bárkit is.
Vissza a kérdéshez, mert korábban már kétszer válaszoltam (én linkeltem be a Maxről szóló kis videót az L Wordből), de egy valamit kihagytam:
"Nőből átoperált férfiakkal, vagy mi? Abból meg mondjuk elég kevés van."
Eddig tényleg azt hitték, hogy sokkal több a férfi testbe született nő, mint a női testbe született férfi. De az utóbbi kutatások, kérdőívek rámutattak, hogy nincs így, közel ugyanannyian vannak mindkét oldalon.
Természetesen, ha belegondolsz, ez, a mi társadalmunk (sajnos) olyan, hogy nők már hordhatnak nadrágot, férfiruhákat, míg ha egy férfi teszi ugyanezt, pepitában, vagy akár kivágottabb felsőt vesz fel, máris megbélyegzik, kiutálják. Valahogy a nőknek könnyebb, egyelőre.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy a tesztoszteron férfi nemi hormon igen erős hatással bír, sok visszafordíthatatlan változást okoz. (pl. hang mélyülése, férfias kopaszodás, szőrnövekedés)
Ebből következik, hogy az a transzszexuális nő, aki már átesett a nemkívánatos férfipubertáson, mindezeket megkapta. Náluk az a cél, hogy a további tesztoszterontermelést leszorítsák, mert az gátolja a női hormonok hatását.
Természetesen nincs minden veszve, van transz nő ismerősöm, aki megtanulta úgy képezni a hangját, hogy egyáltalán ne legyen fura, férfias stb. Senkinek sohasem tűnik fel, mert inkább egy nagyon finom mély női hangról van szó. Naugye. :)
Míg a transzszexuális férfiak pont jól járnak a tesztoszteronnal: elnyomja a nemkívánatos nőiességet, mélyül a hang, szőrösödnek - ha kicsit edzenek, máris elpasszolnak ebben a társadalomban, ahol egy fiús lány elfogadottabb, mint egy lányos fiú. :/
Bátran állítom hogy bárkivel!
Én transzszexuális lány vagyok és őszintén szólva csak a férfiakhoz vonzódom. Számomra is hihetetlen volt régen, de voltam már szerelmes lányba is. Idővel rájöttem hogy a szerelem és a szex két teljesen külön dolog. Megszerethetem bárki személyiségét nemtől függetlenül, de a testiség nem működne.
Volt rá példa hogy hetero akart velem ismerkedni, de biszex és leszbikus is mindkét nemből. Innentől kezdve nem félek ettől, az első randin közlöm vele hogy ez a helyzet és bárhogyan is dönt, tiszteletben tartom. Már azt sem tartom kizártnak hogy a jövőben nővel élek majd együtt, valahogy nem bírom elviselni az alárendelt szerepet és a hülye pihcsa sem tetszetős amit sok férfi rám próbált erőltetni.
Nem vagyunk mi annyira elveszettek szerencsére, csak sokan gondolnak minket "mutánsnak". ;) De tudod, ők tehetnek egy szivességet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!