Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig fogja ezt anyám csinálni?

Meddig fogja ezt anyám csinálni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 21 éves vagyok, de anyám nap mint nap, mond és tesz olyan dolgokat, amiket már nem kellene. Ha kézen állok neki, akkor is.:S

pl mondom neki megyek este...kikészíti nekem a cipőt, pénzt, rágó, 5 féle ruhát kirak az ágyamra, de ha nem azt veszem fel, nem tetszik neki.

akkor ha pl ha tudja, hogy megyek el valamikor, akkor kikészít 4 féle kaját az asztalra.

vagy ha valami ünnepségre megyünk, elmondja ezeket mindig: pisilni, kakilni nemkell? fogmosás...labello, fújd be magad...hónalj stift :S

vagy minden egyes alkalommal, amikor kimegy hugyozni valamikor éjszaka, utána mindig bejön hozzám és megkérdezi miért nem alszok. könyörgöm, én tudom mikor vagyok fáradt.(egyébként azért nem, mert délután van meló)

Meg amikor készülök valahova, mindig ott van a nyakamon, kabátot is rám adja...

Persze amikor mondom neki, hogy elmegyek bevásárolnék helyette és akkor ne... majd én, azaz ő.

vagy kertbe valamit, porszívózok pl akkor csak így pislogva néz, hogy mit csinálok...

Vagy akármit bütykölök itthon, legyen az akármi. mindig mondja, hogy mitcsinálsz? várd meg apádat, majd vele.

Pedig van hogy pl csak le van szedve a telefonom hátlapja, ekkor azt mondja miért rontom el...

Vagy egy szöget verek a falba, és erre is azt mondja, mitcsinálok várjam meg apámat majd ő beleveri.

Tényleg...mindent!

Ezt, meg akármit, mind tudnám magamtól, de mindig elmondja. Úgy kezel, mint egy 5 éves fogyatékos gyereket, így soha nem fogok felnőni. (na jó, talán kaját nem tudok magamnak csinálni)

2011. jan. 9. 02:57
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Tanács, amit én tettem, ahogy elmúltam 18. Költözz el.
2011. jan. 9. 03:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt sajnos nem tudok. Keresek ugyan pénzt, de nem lenne elég, mert egyedül laknék albiban. Házat venni meg annyira sem.
2011. jan. 9. 03:09
 3/10 Igor26 ***** válasza:
100%
Talán banálisan hangzik, de üljetek le és beszéljétek meg. Szerintem nem anyukádtól függ, hogy felnősz-e. Csakis magadtól. Amikor beszélsz anyukáddal ezekről a dolgokról legyél férfi, legyél következetes. Meddig fogja csinálni? Amíg hagyod! Vedd át az irányítást az életed felett! Ehhez nem kell elköltözni, csak oda kell állni. Na, akkor fogod észrevenni, hogy felnőttél, ha ez sikerül. Egy férfi nem a másiktól várja a megoldást, hanem cselekszik. Ha nem megy, akkor le kell vonni a konzekvenciát: még gyerek vagy és igaza van anyukádnak.
2011. jan. 9. 03:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Igazat adok az előttem lévőnek. Ha a költözés nem megy, akkor állj a sarkadra.Első voltam.
2011. jan. 9. 03:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy kellemetlen, de probalj meg ne haragudni ra ezert.

Te csak maradj csondben, s eld az eletedet. Tehat amikor kikesziti Neked a ruhat, akkor vegyel fel mast, mintha nem venned eszre azt, amit O mar kikeszitett Neked.

Ha ilyenkor szol, akkor egyszeruen kozold: Mama 21 eves es felnott vagyok, legyszives!

S valoban amikor lehet, akkor beszelgess Vele errol, hogy nagyon halas vagy ezert, hogy igy torodik Veled, de most mar orulnel, ha onmagad lehetnel.

Megvaltozni nem fog! de ha elgondolkozol, akkor nem olyan veszes ez a viselkedes, inkabb az lenne az, amikor nem foglalkozna Veled.

2011. jan. 9. 06:33
 6/10 anonim ***** válasza:
egyetértek az előttem válaszolókkal, de 21 évesen azért illene tudni valamennyire főzni!
2011. jan. 9. 06:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Mintha a saját anyámról olvasnék.Megváltozni nem fog az biztos, ha már húsz éve így áll hozzád...Egyetlen megoldás a költözés, amíg ki nem készülsz a lealacsonyítástól.Albérletben egyedül még mindíg jobb ,mint egy mentálisan beteg szülővel összezárva.Valószínüleg az ötéves kicsi fiát szeretné maga előtt látni akiről ő majd "gondoskodik" mert a gyerek SEMMIT NEM TUD MEGCSINÁLNI!Szerintem érzed te is,hogy az önbizalmadban az ilyen megnyilvánulások nem építő jellegüek.Hiába vagy tíz,tizenöt,húsz éves anyukád MINDIG ÖTÉVESKÉNT FOG KEZELNI!Tégy ellene,költözz el!!!!!Ha nem akarsz költözni valahogy el kellene vinned édesanyádat egy pszichológushoz...ADDIG LÉPJ AMÍG EL NEM HITETI VELED,HOGY SEMMIT NEM TUDSZ MEGCSINÁLNI.Hajrá,sok sikert!
2011. jan. 9. 07:23
 8/10 anonim ***** válasza:
07:23-as vagyok.Az én anyámnál az volt a baj ha bizonyítani akartam hogy igenis bármit meg tudok csinálni akkor még rosszabbul reagált:elkezdett üvöltözni hogy mit csinálok,fejezzem be....stb.Esélyem nem volt normális életet élni.Mindennapos veszekedések voltak,amiben teljesen kikészültem.Elköltözni nem tudtam pedig sokan mondták,hogy ez lenne a legjobb megoldás.Munkám kevés volt,iskolába jártam(érettségi) amit nem akartam abbahagyni,mertúgy gondoltam hogy érettségi a minimum a mai világban..Előtte olyan szakmát voltam kénytelen tanulni ami abszolút nem érdekel a mai napig,nem is dolgozom benne.De ez is csak azért volt mert a drága jó anyám csak is egyetlen iskola egyetlen szakára engedett mert ha ellenkeztem akkor üvöltött, hogy mehetek ahova akarok(14 évesen).Ő akarta eldönteni helyettem hogy mit akarok majd csinálni egész életemben,magyarul megtervezte az életem...Mondanom sem kell inkább tönkretette...Két évig jártam pszichológushoz annyira kikészültem.A végén a doki azt mondta nem nekem kellene ott ülnöm hanem a beteg anyámnak....
2011. jan. 9. 07:43
 9/10 anonim válasza:
Anyád téged NAGYON szeret,és ennek örülnöd kellene. Nagyon soknak nem adatik meg a lehetőség hogy anyja legyen,vagy nem szereti,vagy alkoholista, kur..va stb.Addig jó mig szeretnek,amikor már nem fognak,akkor xart se ér az életed!
2011. jan. 12. 21:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Kiváncsi lennék rá hogyan döntöttél, mit fogsz csinálni.....
2011. jan. 18. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!