Hogy tudtátok megoldani, hogy végül a gyermek a tényleges apa nevére került?
Lécci azok írjanak, akik ezt végigcsinálták!!
Papír szerint házasságban élek, de több, mint egy éve szétköltöztünk a férjemmel. Közben új kapcsolatom lett, jelenleg terhes vagyok az új páromtól.
A válást elindítottam, de még nem mondták ki.
Tudom, hogy csak abban esetben kapja automatikusan a babó a tényleges apa nevét, ha a válás kimondása után összeházasodunk. Ezt azonban nem szeretnénk.
Aki hasonló helyzetben van, kérem, írja meg, hogy a születés után hol és mit kell elindítani, megírni, stb., hogy a tényleges apa nevére kerüljön majd a gyerek.
Köszönöm!
A 36/a § alatt ott a válasz. A jelenlegi párodnak kell apaságot elismerő nyilatkozatot tenni.
2. válaszolónak: köszönöm, érthető volt. Gondolom ez a 3 példányos irat az "apaság vélelmének megtámadása" vagy mi szösz akar lenni.
Márcsak arra lennék kíváncsi, hogy te a kórházba mit vittél magaddal a szülésnél? Mert ugye házassági anyakönyvi kivonat nincs a válás miatt, apaságit meg nem lehet vinni a törvény miatt.
Köszi előre is.
A lakóhely szerint illetékes önkormányzathoz kell menni vagy ahol az esküvő volt?
Köszi:)
Háááát, nem túl szép kilátások...majd azért egyeztetek a védőnővel is.
Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!