Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudtátok megoldani, hogy...

Hogy tudtátok megoldani, hogy végül a gyermek a tényleges apa nevére került?

Figyelt kérdés

Lécci azok írjanak, akik ezt végigcsinálták!!

Papír szerint házasságban élek, de több, mint egy éve szétköltöztünk a férjemmel. Közben új kapcsolatom lett, jelenleg terhes vagyok az új páromtól.

A válást elindítottam, de még nem mondták ki.

Tudom, hogy csak abban esetben kapja automatikusan a babó a tényleges apa nevét, ha a válás kimondása után összeházasodunk. Ezt azonban nem szeretnénk.

Aki hasonló helyzetben van, kérem, írja meg, hogy a születés után hol és mit kell elindítani, megírni, stb., hogy a tényleges apa nevére kerüljön majd a gyerek.

Köszönöm!

2009. jan. 29. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

[link]

A 36/a § alatt ott a válasz. A jelenlegi párodnak kell apaságot elismerő nyilatkozatot tenni.

2009. jan. 29. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én most csinálom végig. El kell menni a bíróságra, és három példányban le kell írni a helyzetet pontosan. Tehát ekkor és ekkor megszünt az életközösség, ekkor kimondták a válást, ekkor terhes lettél, ide leírni az apa nevét, és kérvényezni kell, hogy a férjed lemondjon a babáról. Mindezt csak a baba születése után lehet. Mindenképp a volt férjed nevére kerül először a baba, és miután a keresetet, amiről írtam beadtátok a bíróságra, fognak küldeni egy idézést, ahol be fognak hívni titeket, ahol elbírálják a kérelmet. Csak ezután tud a jelenlegi párod apasági nyilatkozatot tenni. Ha valamit érthetetlenül írtam, nyugodtan kérdezz.
2009. jan. 30. 06:56
 3/7 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak: köszönöm, érthető volt. Gondolom ez a 3 példányos irat az "apaság vélelmének megtámadása" vagy mi szösz akar lenni.

Márcsak arra lennék kíváncsi, hogy te a kórházba mit vittél magaddal a szülésnél? Mert ugye házassági anyakönyvi kivonat nincs a válás miatt, apaságit meg nem lehet vinni a törvény miatt.

Köszi előre is.

2009. jan. 30. 09:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is kell házassági anyakönyvi kivonatot vinni, ha elváltatok. Az anyakönyveztetéshez is kell. El kell menni az önkormányzatra és kérni kell. Rajta lesz hogy elvagytok válva, de akkor is kell. Nem tudom miért, de ez a törvény, én nem vittem, és jól megszívtam, mert duplán kellett járkálnom.
2009. jan. 30. 10:15
 5/7 A kérdező kommentje:

A lakóhely szerint illetékes önkormányzathoz kell menni vagy ahol az esküvő volt?

Köszi:)

2009. jan. 30. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem oda kellett ahol az eskövő volt, de az egyezett nálam a lakóhelyivel:)
2009. jan. 30. 12:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Háááát, nem túl szép kilátások...majd azért egyeztetek a védőnővel is.

Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget!

2009. jan. 30. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!