Mi a véleményetek a Ramóna női névről?
Bocsánat :), jobban utánanéztem, valóban spanyol változat a német Rajmundból a Ramón és a Ramóna.
De számomra akkor sincs szappanoperás hangzása, bár nem nézek egy ilyen sorozatot sem, még sosem hallottam ilyenekben. Akkor inkább: Esmeralda, Rosalinda, Isaura stb. az...
Mikor szültem a fiam, volt bent egy cigányasszony, fiút vártak, ő volt vagy a 6. gyerek a családban. Terhesgondozásra, stb nem járt az asszony.
Mikor megszületett a pici, kérdezték, h mi legyen a neve, csak vonogatta a vállát, nem tudja.
Kérdezték tőle, h a Ramóna jó lesz? Rábólintott, jó hát.
Egy szobában feküdtünk utána, hívta a férje telefonon, hogy mi lett, és kérdezte, h h hívják a gyereket. Az asszony nem tudta, úgy mondtuk meg neki.
Nekem azóta ez ugrik be a Ramóna névről, bocsi:(
Maga a név nem rossz, még tetszene is, csak nekem is cigányos emlékeim vannak róla, öcsém volt osztálytárát hívták így, aki egy elég "érdekes" cigány kislány volt.
Na meg a barátok köztös Zsófi ugrik még be.
Nem azért Ramóna a nevem,mert cigány vagyok!Nem tudom miért mindjárt mindenkinek ez jön le..
Én szeretem a nevem,viselni is tudom,és nagyon sok fiu mondta már mikor meghallotta mi a nevem,hogy egyszerüen gyönyörű és különleges..Kicsi koromban nem Rami-nak,hanem vagy rendesen Ramónának,vagy Ramcsi-nak hivtak,és én szeretem is a nevem! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!