Mi a véleményetek a Ramóna női névről?
Nem nagyon tetszik, semleges (de pl. Brigitta, Gabriella, Szilvia névnél sokkal jobb). Szerintem nem öregasszonyos, romás, szappanoperás, a becézett alakja (Rami) viszont gyerekes, kislányos...meg az egyik idióta rokonomat is így hívják...
(Nekem öregasszonyos név a Gizella például.)
Mondjuk célszerű azért nem olyan nevet választani, ami nem csak gyerekként áll neki jól, mert aranyos, kislányos (pl. Barbi). Nekem általában azok a nevek tetszenek amik felnőttesek és nem lehet mindenféle gagyi, aranyos becézést mellébiggyeszteni.
Nekem az Emese, Réka (engem is így hívnak), Virág, Irma nevek tetszenek, jó részt azért is mert igazi magyar nevek (az Irma kivételével), valamint felmenőmet hívták így, továbbá nem igazán lehet őket becézni, rövid nevek, külföldi, bibliai, vallásos, nagyon tucat (pl. Gabriella) nevet biztos nem adnék a gyerekemnek.
(Végeztem családfakutatást és az egyik 1840-es években született felmenőmnek {6. fok: előd, ős vagy felmenő: ősapa, ősanya} Virág volt a neve, akkor tetszett meg. Valamint a nagymamámat és az anyukáját, a dédanyámat Irmának hívják/hívták. Ezek azért is tetszenek, mert nem a korban megszokott szokásos név volt, pl. Mária, Erzsébet, Rozália, Anna, Katalin).
Nem spanyol eredetű név, hanem német.
Rajmund (germán eredetű férfi név, jelentése: isteni tanács, döntés + védelem), női párjának: Rajmunda egyik változata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!