Miket kell intézni egy temetésnél? Nem tudom, hogy jó a kategória vagy sem.
Amint megvan a temetés, add be a papírokat a közjegyzőnek, úgy tudom, h már a közjegyzői díjat is eltörölték, nekem még 60 ezer Forintomba került. Az itteni önkormányzat küldött ki két embert, ők mérték fel a lakást, ez alapján számol a közjegyző.
Méltányossággal sem lehet ez a díjat (ha van még) eltöröltetni, erre is számíts.
Ha a közjegyzőt kifizetted, akkor kerül a papír a földhivatalhoz, és így lesz a neveden.
Amikor ezek a papírok megvannak, az összes szolgáltatónak küldj belőle fénymásolatot, halotti anyakönyvivel, és így kerülnek a számlát a nevedre.
Csak utána tudod eladni, számíts rá, ez jó pár hónap lesz.
Mindenki szeretne szép búcsúztatót, de higgy nekem, nem a a magas ártól lesz szép.
Megkérhetsz valakit, h mondjon búcsúztatót, te is mondhatsz akár, én erre nem voltam képes.
Még egy dolog, pitinek tűnik, de ha a hamvasztást választod, a particédulára, asszem így hívják, amit kiteszel a kapura és a temető kapujára,mindenképp írd rá kézzel, h csak egy szál virágot hozzanak.
Én nem tettem, sokan jöttek koszorúkkal, majdnem röhögtem kínomban, h ezekkel most mi legyen.
Utána egy másik hamvasztásos temetésnél láttam, h ki van ez a mondat írva...
Jah, a kórházba nem csak lepedőt vigyél, hanem öltönyt, inget, alsóneműt, zoknit, nyakkendőt, cipőt!!! Én mondjuk magam öltöztettem, úgy vitték el, mert itthon halt meg, de lelkileg olyan jó volt, h tisztességesen van felöltözve, úgy lép át.
És tudj róla, valószínű azonosítanod is kell. Most nagyon sok erőre lesz szükséged, ne lepődj majd meg, ilyenkor kap is erőt az ember, majd a temetés után lesz kicsit rosszabb. Amikor már nincs mi tennivalód, elkezdődnek a mindennapok, nélküle. Azt is tudd, h idővel jobb lesz, tényleg kb egy év kell.
Részvétem!
Előttem már nagyon sok jó tanácsot adtak. Egyet hadd adjak én is: amikor édesapám meghalt (budapesten, kórházban), a kórház melletti temetkezési vállalkozásba irányítottak, mondván, kéznél van, gyors, olcsó. Aztán csak próbaképpen bementem a Budapesti Temetkezési Vállalat Fiumei úti központjába és ugyanarra sokkal olcsóbb árat kaptam! Szóval, a tanácsom, hogy keresd fel a temető irodáját, ők megmondják, hogy hol a legolcsóbb mindent elintézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!