Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy senkit ne...

Mit tegyek, hogy senkit ne bántsak meg?

Figyelt kérdés

Sok családban a szülő támogatj a gyereketét.De anyám azt gondolja, h. ha szép az otthonunk akkor azzal jót tesz.De a ház miatt tele van adóssággal, már jelzáloghitel is van rajta+behajtás alatt is áll.3 munkahelye van, sokat dolgozik, anyagilag mégsem tud rendeződni.Mi a párommal havi 45e-t fizetünk+van amikor veszünk magunknak kaját, szóval abból nem sokat fogyasztunk ami otthon van(nincs is otthon túl sok kaja).Annó anyu választott a fősulimat és csak távosat, hogy majd biztos dologzom,de nem találtam melót ezért diákhitelt vettem fel,de ő rendelkezett a kártyával.Amikor munkám lett,akkor sem mondta le,mert ő abból fizeti a számlákat stb.mindig a legnagyobb összeget igényelte,pedig nekem a fele is elég lett volna.Mindig hitegetett h. vissza adja(de nem tudja miből,mert elviszi a pénzt a számlák...),sőt volt amikor nem vettem fel tárgyakat csak vizsgám volt,akkor szinte semmit nem kellett fizetnem,de ő akkor többet vett le,mert több pénz maradt a számlán.2 hónapja kért h. fizetéselőleget vegyek fel,mert kell a tagi kölcsönére,de azt se fizette még vissza nekem.+nyaggat h. tegyek félre lakáskasszára.De így hogyan éljek.Semmit nem tudok félre tenni és a diákhitelemet se tudom lemondani miatta.Keresek kb.nettó 100-at, abból 15(életbiztosítás),30 rezsi+ha félre akarok rakni 20(lakáskassza),a maradékból nem tudok a sulira gyűjteni, ha még kajálni is akarok.A párommal így még gyereket se merünk tervezni.

Úgy terveztem, h. amit a rezsire fizetek azt tenném félre a sulira,de akkor anyu tuti kiakadna.Meg is értem,meg nem is.Ha gyerekem lesz akkor is így le fog húzni?Előre félek.26/l

2011. jan. 4. 07:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

én azért nem vennék rá mérget, hogyha esetleg (ne adj isten) meghalnak a szüleid, akkor csak Te fogod örökölni a házat. Nem ismerlek sem téged sem tesódat, de a fejemet rá merném tenni - mivel ilyet már többször is láttam az ismerettségi körömben : a hugica várta hogy övé legyen a régi családi ház, és akkorát koppant, mint a ház, ugyanis "drága" nővér hiába hangoztatta éveken keresztül, hogy onnan nem kell neki semmi, (és így a húg egy csomó pénzt belelölt az apai házba) majd a hagyatéki tárgyaláson bejelentette hogy kell neki a ház fele! Legalábbis kb-ben.... kishugica (legjobb barátnőm) meg szívott mint állat...

Másrészről meg ne nagyon ragaszkodj ilyen dolgokhoz (tárgyakhoz), mert akkor olyanná válsz mint anyud... Nem az a lényeg hogy milyen tárgyakkal élsz egy fedél alatt, hanem hogy hogyan... bár azon csodálkozok, hogy Te ezt már leírtad, de úgy látszik még nem is tudatosult benned a mondatai / gondolatai súlya... Amúgy mi miatt maradnál konkrétan? Emlékek? vagy valami más?

2011. jan. 4. 16:09
 22/22 A kérdező kommentje:

Maradnék, mert maga ház és aberendezések tetszenek.A saját szobámat én terveztem.(nem vagyunk miliomos és a ház is velem egyidős,de sok pénz van benne.)Az életem nagy részét ott töltöttem, szóval az emlékek is oda húznak, illetve a településről se mennék el(max Pestre beköltötznék,de ha választanék akkor inkább itt maradnék).A párom Pesti,de neki is tetszik a település...

Tudom nem szabad tárgyakhoz ragaszkodni, de én alapból érzékenyebb típus vagyok.Na meg saját kézzel építettük és újítottuk fel, szóval munka is van benne.Persze valószínű, h. ketten örököljük,és fogalmam sincs, h. mi lesz 10-20-30 év múlva.Amúgy mi nagyon jóban vagyunk és ha ő oda költözne nem zavarna(csak a férjét nem bírjuk a párommal).

2011. jan. 7. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!