Mi mindent kell megbocsájtania egy jó asszonynak?
Hát ez nagyon egyén függő szerintem. Én azt valószínű nem tudnám megbocsájtani a férjemnek ha megütne, vagy ha megcsalna. Bár soha nem voltam még így, és hálás is vagyok a férjemért, nagyon szeretem is, valószínű ezért is gondolom így. Az tud megbántani bennünket a legjobban akit a legjobban szeretünk és a legközelebb áll hozzánk.
Remélem kedves kérdező Neked sem ilyen problémád van. 29/N
A 06.08 jól írta le. Egy jó asszony összetartja a családot!
De azt is tudnia kell,hogy ha a pár között konfliktus keletkezik,azért mindkét fél felelős,amit közösen megkell oldani,megbeszélni. Ha a férj olyasmit tesz,amit megkell bocsátani neki,akkor a jó asszony elgondolkodik azon,hogy őmaga mennyire hibás ebben? Ok nélkül semmi sem történik. Még a megcsalásnak is oka van!
Ha a feleségnek nem egyformán fontos a férj és a gyerek,akkor ott már kezdődnek a bajok.
Hiába van főtt étel az asztalon és tiszta ing,ha az otthonban nincs nyugalom. Ha a gyerek állandóan hisztizik (akár éjjel is),az asszony ideges,fáradt,minden apróságon megsértődik,veszekszik,akkor már valami nincs rendben. Ha egy csinos feleség helyett elhanyagolt,kopott melegítőben levő nő fogadja,ha nem lehet vele másról beszélni,csak a gyerekről,akkor a férj előbb-utóbb besokall.
Nem kell a gyereket elkényeztetni,hagyni kell egyedül játszani,akkor az anyának van ideje a háztartásra és saját magára is. Nem lesz estére fáradt és ideges. Lesz ideje megkérdezni a párját,hogy milyen volt a napja, lesz ideje közös programra stb. Akkor a férj nem fog más nők után nézni.
Nagyanyáink ezt megtudták valósítani,és ma sem lehetetlen.
Nemcsak megbocsátani kell tudni,hanem okosan gondoskodni a békés családi életről.
Ez egyénfüggő. Ki mennyit tud megbocsátani anélkül, hogy tönkretenné vele a saját életét. Ahogy írták, hülyeség mindig a régi korok asszonyait felhozni példaként, mert ők egyszerűen nem tehettek mást, mint tűrtek. Nem dönthettek, mit bocsátanak meg és mit nem.
Ha az ember szerelmes a párjába, többet megbocsát mintha kezd fellazulni a helyzet. Én azt mondom, egyszer bocsátanék meg. Mert ő is csak ember, talán én is hibáztam - ebbe belefér egy bűn. Persze nem így indítanám a dolgot, de magamban így vélném.
De a második alkalommal már nem bocsátanék meg. Mert akinek egy lecke nem elég, az tudjon rá. Ott már bajok vannak, több mint a szimpla emberi tévedés.
miért törölték ki, hogy jeleztem, az igazságot nem úgy írják ?
általános alsós anyag .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!