Így is lehet láthatási joga?
Ő az apa akkár fizet akkár nem joga van látni a gyerekét, ha kéred a gyt. a láthatást is megitéli a bíroság.
Bosszúból kár bele menni egy ilyen hercehurcába, így bosszúból ő is majd megy a gyerekért és majd uszitja elened, szegény gyerek meg majd azt se tudja mi van.
Ha elvagy a pénz nélkül inkább maradjon ki az életetekből.
" mikor kiderült akkor én mondtam hogy nem szeretném ezt a kapcsolatot vele folytatni,"
Mégis mit vártál? Kidobtad! Akkor miért várod el,hogy érdeklődjön utánatok?
" az én nevemen van a pici,nincs apasági sem."
Ha te neveden van akkor az apát ismeretlenként jelezted.Akkor még egyszer..Mit is vársz a pasastól?Hiszen ezt a lehetőséget is elvetted tőle,hogy elismerje magát apának.
" ha kérvényezem a gyermektartás díjat,akkor jár neki a láthatás még úgy is hogy eddig sem érdeklődött felőle?"
Igen,jár neki az láthatási jog,de nem lesz neked olyan könnyű a kérvényezése.Neked először apasági nyilatkozat kell,és be kell bizonyítani,hogy ő az apa. HA ezen túl vagytok,csak utána kérhetsz gyerektartást..Addig mire is kérnél? Sehol nincs rögzítve ,hogy ő a gyermeked édesapja..(hiszen esélyt sem adtál neki)
HA nem fizet,de bebizonyosodik hogy ő az apuka akkor is joga van a gyermek láthatásához.Később amikor pár éves ahhoz is joga lesz,hogy a nyarak felét nála töltse.
Egyébként elég önző vagy,mert az egy dolog,hogy te nem vagy jóba a sráccal,de a gyermekedet megfosztottad attól,hogy megismerje az apját..Vele még akár igaz barátok is lehettek volna..
Én se értelek, te elhajtottad, de nem érted, miért nem nyomul, hogy látni akarja a gyereket??? Hát, én se akarnám...
A jog egyébként ezt mondja:
1. az apa kérheti az apaság megállapitását. Ha ez megtörténik, onnantól joga lesz látni a gyereket. Ennek semmi köze a gyerektartáshoz.
2. te kérheted az apaság megállapitását. Ha ez megtörténik, onnantól joga lesz a gyereket nevelő szülőnek (azaz neked) gyerektartást kapni. ennek semmi köze a láthatáshoz.
Tehát nem tudom, érted-e, de a két dolognak nincs köze egymáshoz. Ha bármelyikőtök kéri és igy megállapitják az apaságot, onnantól jár a láthatás és jár a gyerektartás is, de nincsenek egymáshoz kötve, nem feltétele egyik a másiknak, mindkettő járni fog, amint megállapitották az apaságot. NEm tlthatod a láthatást akkor se, ha nem fizet és őneki fizetnie kell, akkor is, ha nem is akarja látni a gyereket.
Magánvélemény: a gyerekeddel nem értem, hogy tehettél ilyet, hogy ismeretlen apától származik a papirjai szerint. Ez számomra felfoghatatlan (undoritó). A gyereked helyében ezért majd nem kissé haragudnék meg rád a későbbiekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!