Van a nagyszülőnek láthatási joga?
15 hetes terhes vagyok, apámmal nem tartom a kapcsolatot már 10 éve, csak néha látjuk egymást, van hogy köszönünk, van hogy nem.
Félek, hogyha rájön, hogy terhes vagyok és megszületik a pici, akkor bíróságra megy láthatási jogért. Ezt megteheti? Egyébként elmebeteg, alkoholista, de mi hivatalosan ezt nem tudjuk bizonyítani, csak a család elmondása alapján.
Csak hogy értsétek miért utálom: az az első emlékem az életből, hogy úgy megvert 2 éves koromban, hogy meglátszódott a lábamon a kézlenyomata, volt, hogy kutyaszíjjal vert meg, egyfolytában rettegtem tőle, anyára pisztolyt fogott és le akarta lőni, egyfolytában részegen jött haza és ordibált stb...
Szóval én nem fogom neki odaadni a gyerekem az biztos!
De joga lenne-e neki hozzá? És ha igen, mit lehet tenni, hogy ne láthassa?
Szerintem ez rajtad múlik. Ha nagyon akarja majd, havi 1 láthatás, 1 óra úgy, hogy te is ott vagy vele. Nem az apja, nem vagy köteles úgy odaadni neki a gyereket, hogy el is vigye.
Amúgy ezeket nyugodtan elmesélheted a bíróságon is.
Úr Isten,de sajnállak!:( Ez borzasztó!
Szerintem semmi jogot nem formálhat és nem is fog az ilyen!Téged nem támogat,10 éve nem beszéltek akkor gondolom mennyire kéne neki az unokája!:S
Ne aggódj,nem lesz ebből semmi,bíróság meg főleg nem!:)
Boldog Babavárást kívánok!:)
Nagykorú vagy, a gyerekért te vagy a felelős.
Kolléganőmnek sem engedi a lánya, hogy meglátogassa az unokáit, ott a kedves veje uszította kolléganőm ellen a lányát. Neki azt mondta az ügyvéd, hogy bírósági úton lehet kibulizni láthatási jogot, de nagyon megvizsgálják, hogy jogosult e rá.
Hívj fel egy családjogi ügyvédet és kérdezd meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!