Nincs hivatalos láthatási joga az apukának milyen jogai vannak?
Az első jól mondja.
Ha viszont úgy érted, hogy még nem volt bírósági tárgyalás, tehát nem állapították meg a láthatás rendjét, akkor pedig ugyanolyan joga van, mint az anyának.
Mivel nem vonták meg tőle akkor.
Pontosítsd a kérdésed.
Előző válaszoló:
Úgy érzem, ez személyes sérelmed. Sajnálom.
Nem tilthatja el tőled a gyermekedet, ha a bíróság nem vonta meg a szülői felügyeleti jogodat, ill. ha ítéletet hozott a láthatásról.
Persze a távolság nagy gond. Nem tudnál közelebb költözni hozzájuk?
A telefonodat meg állítsd át hívás előtt úgy, hogy ne jelezze ki a számodat; vagy hívd utcai fülkéből. Persze, így is lenyomhatja, miután beleszólsz, de egy próbát megér.
Ha pedig akadályozza a kapcsolattartást, azért nagyon megütheti a bokáját, akár pénzbírságot is szabhatnak ki rá. Szerintem sétálj be a bíróságra panasznapon, vagy az önkormányzatnál a gyámügyre ügyfélfogadási időben; és lehetőleg indulatoktól mentesen, de nagyon határozottan, kitartóan érdeklődj a lehetőségekről, mit tudsz tenni, hogyan tudnád rendezni a helyzetet. Ha nem viselkedsz túl indulatosan, de nem hagyod lerázni magad, hanem akár tízszer is megkérdezed, hogy akkor mi a megoldás, talán mondanak valami olyasmit, amit elsőre nem... :)
Sok sikert!
Ha esetleg van kérdésed, itt vagyok, megpróbálok segíteni, bár nem vagyok szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!