Szerintetek egészséges, hogy a szülők (főleg anyák) a szexről beszélnek a gyerekeikkel (nem "felvilágosításra" gondolok)?
Pl. mikor vesztette el a lány a szüzességét, milyen volt
De akár fordított eset is lehet: a szülő mesél arról, milyen a férjjel/feleséggel a szex.
én szerencsés vagyok, mert úgy nevelt az anyukám, hogy a világon mindent meg merjek vele beszélni, nincs "ciki" vagy "tabu" téma. megbeszéltem vele a szüzességem elvesztését ugyanúgy, ahogy a fogamzásgátlást is. és előfordul, hogy "csak úgy" beszélünk a szexről. ugyanakkor egyáltalán nem tolakodó, nem erőlteti, nem kérdez, elég neki a tudat, hogy ha baj van, vagy csak beszélgetni szeretnék, akkor hozzá bátran fordulhatok.
én nem látok ebben semmi betegeset.
17L
Hát eddig még nem volt különösebb problémám, de szó nélkül anyuhoz fordulnék. Ki máshoz fordulnék, ha nem a saját anyámhoz? Csak azért, mert juj, szex? Már nem vagyok óvodás, nem ciki.
23/L
Az én szüleim elváltak, most már külön élek, de akkor anyuval maradtam. Mi mindent meg tudunk beszélni, éppen ezért a sok más mellett a szex is volt már téma közöttünk. Nagy vonalakban ismerem anyu fiatalkori sztorijait, én is meséltem neki 1-2 dolgot, de egyáltalán nem részletekbe menően... Nekem mindig is jó érzés volt, hogy amikor arra volt szükségem, akkor mint barátnőm állt mellettem és tudott adott esetben tanácsot adni. Sose felvilágosítás jellegű volt a dolog, inkább 'mesedélután'. :D És a lényeg, hogy azért a piszkos részletebe nem avattuk be egymást. :)
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!