Miért hiszik azt egyes szülők, hogy ha védik a gyereküket a homoszexuális hatásoktól, akkor majd a gyerek tuti hetero lesz?
A homoszexualitás nem genetika, hanem genetikai mutáció, a kettő nem ugyanaz.
Igaz, hogy nem csak az emberek között található meg, de százalékban sehol nem fejezhető ki.
Egyébként engem nem zavarnak, míg nem indulnak rám és nem mutatják azt, hogy az a követendő példa.
"Akkor ne tégy fel kérdést egy nyilvános fórumban ha senki véleményére nem vagy kíváncsi pláne ami nem téged igazol!!!"
Az a dolgod, hogy válaszolj OBJEKTÍVAN, ne az én életemmel legyél elfoglalva és azzal, hogy lesz-e gyerekem, te szerencsétlen.
00:35
Nem, félre értesz. Én tisztában vagyok vele,hogy nem a homoszexuálisok terjesztik az AIDS-t. Csupán az átlag szülő gondolat menetét próbáltam demonstrálni. De azt azért lássuk be,hogy a homoszexuális férfiak körében gyakrabban fordul elő az AIDS, mint a hetero férfiaknál. S mielőtt ismét kiforgatnád a szavaim,jelzem,tisztában vagyok vele,hogy mind homoszexuális és mind heteroszexuálisok körében is jelen van az AIDS,de a melegeknél gyakoribb!
Mindenesetre, ha nekem lesz gyerekem, nem azert lesz ,hogy legyen aki behozza nekem a pohàr vizet. A hozzàszôlàsokbôl làtszik, hogy néhànyan egô kérdést csiàlnak a gyerekbôl.
Gyereket azert kell csinàlni, mert szeretjûk- akàrmilyen is, nem azert hogy ne haljon ki a nevünk.
"A homoszexualitás nem genetika, hanem genetikai mutáció, a kettő nem ugyanaz. "
Az is genetikai mutáció, hogy neked van füled. Ha nem lenne genetikai mutáció, akkor evolúció sem. Persze nem azt állítom, hogy ez a "fejlettség jele", vagy "az evolúció következő foka", csak azt, hogy ezzel a mondattal nem mondtál semmit.
Amúgy a homoszexualitásnak a hajlamát lehet örökölni, és bár nem biztos, arra utalnak a jelek, hogy X kromoszómához kötött, ezért van az, hogy gyakoribb a férfiaknál a megjelenése (pl ókori görögök). Ezt csak úgy amúgy írtam ide.
És a kérdésre visszatérve: az egy ösztönös érzés, hogy az ember nem támogatja a homoszexualitást, mert így nem tudja továbbadni a génjeit (más kérdés, hogy az ösztönök sok esetben mellőzik az intelligenciát). És amit nem szeretnél a gyerekednek, attól próbálod távol tartani. Csak sokszor (főleg tizenéves lázadó korban) ezzel pont az ellenkezőjét lehet elérni.
Ez a véleményem, remélem hasznos volt.
Sztem ennek az az alapja röviden, h azt hiszik, h a homoszexualitás "fertőző", eltanulható...
Én értem, h a szülők jót akarnak a gyereküknek. És így azt is értem, h nem örülnek, ha azzal szembesülnek, h egy olyan életpálya áll a gyerek előtt, ami rengeteg veszélyt rejt, mondjuk kitaszított lesz a társadalomból stb. Viszont azt kéne megérteni, h vagy annak születtél, vagy nem. Az, h ilyen életpálya áll-e a gyerek előtt, az nem attól függ, h te óvod-e a homo hatásoktól, vagy nem. Meg kéne érteniük, h ez nem játszik szerepet abban, h milyen orientációjú lesz a gyerek. És innentől kezdve már mégse lehet megérteni sztem, h olyan vehemensen védik ezektől a homo hatásoktól. Mert hiába csinálsz vmit elméletileg full jóindulatból, a jóindulatú szándék még nem ment fel az alól, ha vmi, amit csinálsz, hibának számít, amit egy tévhit jegyében követsz el. Ha tényleg annyira jót akar a gyerekének, akkor azt kéne, h utánaolvas, és megnézi, h mi az, amivel TÉNYLEG használ. Nem pedig az, h épp ő lehetetleníti el a gyereket, és közben meg dumál a nagy jóindulatról...
Szóval tényleg igaz, h akiben nincs hajlam rá, az úgyse lesz homo, akárhány meleget lát mondjuk kézenfogva sétálni. Ez olyan, mint h mi, melegek is mennyi rengeteg heteró párt láttunk kézenfogva sétálni... és mégse lettünk tőle heterók. Ha a szexuális orientáció olyan eltanulható lenne, akkor bizonyára mi is heterók lennénk. (Ez még nem jutott eszükbe?)
Ha meg van benne hajlam, akkor meg mért nem lehet elfogadni, h ez a hajlam miatt van, ami veleszületett, és mért kell azt mondani, h biztos azért van, mert homo hatások érték? Mért kell a melegeket, a homo hatásokat hibáztatni ezért? És ha van hajlam, akkor mért baj, ha ez ki is teljesedik? Én értem, h aggódnak a szülők amiatt, h ez az életmód sok veszélyt rejthet magában. De az jobb, ha a gyerekbe belenevelték a homofóbiát, így akár maga felé se meri felvállalni, de a külvilág számára semmiképpen, és ezért választ egy ellenkező nemű párt, akit viszont nem szeret, és leél vele egy boldogtalan életet? Ezt nevezik jóindulatnak a szülők, h ebbe viszik bele? Akkor inkább éljen vki kicsit "veszélyesebb" életmódot, de lehessen önmaga, és élhesse meg az ebből származó boldogságát! Nem?
Ez alapján pedig mért probléma, ha homo hatások is érik? Nem tőlük lesz homoszexuális, ha az lesz, és nem a hiányuktól, ha nem lesz az. Ezek a hatások csak abban segíthetnek (ami viszont tényleg tanulható): h a gyerek megszokja, h ez IS normális - vagyis h ő maga ne legyen homofób. Ezért én úgy érzem, h amikor a szülők így "védik" a gyerekeiket, akkor a saját homofóbiájukat akarják továbbörökíteni. És azért jönnek szinte hisztis sokkba, ha mégis találkozik a gyerek ilyen hatásokkal, mert ezt érzik veszélyben. H mi van, ha ez nem sikerül? Jaj, mi lesz, ha a gyerekük esetleg véletlenül normális lesz, és nem homofób? (A "normális" alatt azt értem, h nem homofób.) Ezt kéne pozitív dolognak, és szülői jóindulatnak nevezni? H a homofóbiát a gyerekeibe is belenevelje vki?
Követendő példa:DDD
Hogy lehet vki olyan buta,hogy ha már beismeri,hogy vmi genetikai eredetű,akkor azt bármivel is lehet befolyásolni.
Ember,egyik szavaddal ütöd a másikat.
Felőlem hiába mondják azt a tvben,hogy a töltött káposzta finom,ha én azt nem szeretem,nem fogok követni őket,és enni:DD
Ilyen ostoba emberek hogy léteznek?
Nem követni kell semmit,hanem elfogadni,ha látsz ilyen embereket.Ilyen emberek mindig fognak születni.Max,aki nem érintkezik olyanokkal,mint ő az majd gátlásokban meg lelki "alultápláltságban" fog élni.
A példára olyan szinten van szükség,hogy ha egy gyerek érzi,tudja magáról,hogy meleg,akkor lássa azt,hogy igen,a felnőttek között is van olyan,aki az,és biztosítva van arról,hogy nincs egyedül.Idővel pedig nyithat a hozzá hasonló emberek felé.
Ez kb olyan,mintha azt mondanád,hogy az összes heteró férfit zárjuk börtönbe,éljenek külön,pedig vannak nők akikhez vonzódnak,de zárjuk el tőlük.
Nem egészséges vki elzárni a vágyai elől,mert ezek az emberek nem fognak tudni funkcionálni jól az élet semmiféle területén.
ha a heteró gyerek meg lát egy meleg párt,akkor csak tájékozotabb lesz,nem egy debil,aki majd az iskolában bántja a többit,meg hasonlók.
Sok olyan szülő van,aki még a szexről sem hajlandó beszélni a gyerekkel,semmilyen téren,aztán szépen terhes lesz,mert gőze sem volt az egészről,nem tudta mire kell vigyázni.
Az igazság elhallgatása sosem megoldás.Sőt káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!