Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet azt ép ésszel...

Hogyan lehet azt ép ésszel túlélni, amikor az ember elveszti mindenét?

Figyelt kérdés
A párommal 8 éve vagyunk házasok, 3 éves a kisfiam. Én nem dolgozom, otthon vagyok a gyerekkel, terhességem előtt dolgoztam és szülés után is visszamentem de 5 hónap múlva elbocsátottak. Most otthon interneten keresek egy kis pénzt de sajnos nem sok mindenre elég. A férjemnek van egy vállalkozása, 5 éve működik. Eleinte egész jól ment, félre tudtunk rakni annyi pénzt, hogy azon gondolkoztunk, jövőre tudunk venni egy saját lakást, mivel amióta összeházasodtunk, albérletben lakunk. Tavaly óta sejtettem, hogy gondok vannak, a válság is megviselte az üzletet és egyéb kivülálló okokból is lehetett tudni, hogy nehéz időszakot élünk, de két napja összeomlott bennem a világ, amikor a férjem bejelentette, hogy nemcsak az a pénzt veszett oda, amit lakásra gyűjtöttünk, hanem már van egy csomó adósság is. Kell találnom valami kapaszkodót, reményt, amivel folytatni tudom, mert megőrülök, mi lesz velünk. Legjobban a fiam miatt aggódom, ha még magunknak se tudjuk biztosítani a normális megélhetést, akkor neki hogyan fogjuk a jövőjét előteremteni?! Volt már valaki ilyen helyzetben? Felőröl engem ez a tehetetlenség.
2010. dec. 22. 08:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok én is...(gyerek nélkül)..

Ezen nem nagyon lehet túl tenni magad...

Gondolj pozitiv dolgokra,lesz majd jobb is...

Én másfél éve keresek munkát,sikertelenül...

Úgy tudom átvészelni,hogy a párom tartja bennem a lelket...

De megtanultam,hogy a pénz nem minden,kicsi dolgoknak is örülök...

Az igényeimet lejjebb adtam...

Ne omolj össze,mert az kihat a fiatokra is...Hidd el hogy érzi ha gáz van...

Próbálj pozitivan gondolkozni,tekints a jövőre ugy,hogy az majd jobb lesz...

Egyszer fent,máskor lent...

2010. dec. 22. 08:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Fel kell számolni a céget, hogy a további veszteséget elkerüljétek. Azaz csődöt kell bejelenteni. Igen és tudod hány ember van így mint ti is, számtalan. Akár hogy kapaszkodunk, egyrre lejjebb csúcszunk. Ismerek nagy vállalkozásokat, egyik napról a másikra bedőlnek, tönkremennek. Talán a legjobb lépés az lett volna, ha a férjed az első figyelmeztető jelkor csődöt jelent be. De így utólag ezt nagyon nehéz felmérni. Veled is meg kellett volna beszélni a problémákat, hiszen együtt éltek, együtt kellett volna döntést is hozni. Valami új munkahely után kellene nézni a férjednek, ha nehezen is de helyre jöjjetek.
2010. dec. 22. 08:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek teljesen igaza van.

Szerintem manapság Magyarország 80%a ezt éli meg.

Minden jobb lesz egyszer.

A gyerek jövőjéről meg még ráérsz gondolkodni.

Én sem kaptam anyagi segitséget a szüleimtől,mégis szeretem,becsülöm őket,hogy a csóróságban felneveltek.

És a szeretetük többet ér,a mai napig mint a pénz.

32/N

2010. dec. 22. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszett oda mindened: megvan a férjed, a gyermeked, az egészséged és az ő egészségük. A családod, rokonságod, barátaid.

van megélhetésetek, ha nehézségeitek vannak is. Vannak holmijaitok, van ágyatok, meleg a lakásban, ennivaló otthon.

Van bevételed is.

Nem veszett oda "mindened" egyetlen területen: a pénz területén átmeneti nehézségetek, veszteségetek támadt. Egyszer fenn, egyszer lenn! Ügyesek vagytok, megfogjátok oldani. Mindenki csak annyi próbát kap, amennyit elbír, ne feledd el. Örülj, hogy a szeretet, az egészség megvan, nem az utcán éheztek, és meg fog oldódni minden. Lehet hogy nem lesz könnyű, de rendbe tudtok hozni mindent.

Milyen nagyságrendű az adósság?

A fiad majd előteremti a saját jövőjét, de olyan kicsi még, addig még te is tudsz majd segíteni. Sokkal hasznosabb számára, ha már gyerekkorában látja, hoyg a gödörből igenis ki lehet lábalni, és megtanulja veletek együtt a módját.

Ha pénzt adsz neki, azt elvesztheti. Ha megtanítod legyőzni a nehézségeket, az lesz a leghasznosabb útravaló.

2010. dec. 22. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:
figyelj nálunk is ez a helyzet a férjem dolgozik én meg nem kapok munkát sehol,albérletbe élünk és itt is fogunk élni,most gondolj bele hogy nem a házadat veszitetted el,és még mindig jobb hogy albérletbe éltek.mi amig nem lessz jobb az élet itt is fogunk élni,mert kölcsönt semmi esetre nem akarunk felvenni,nem akarunk addósságba keveredni.a céget fel kell számolni,és igy sem lessz semmi amire ráterheljék az adósságot.
2010. dec. 22. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!