Vegyes házasság? (muszlim-katolikus)
tapasztalatok?
a párommal minden tökéletes nagyon szeretjük egymást.:)
de ha majd lesz babánk akkor ő természetesen az ő vallását fogja tartani.(a párom nem fanatikusan muszlim, de vallásos).
Felveheted, kérdező, amíg itt éltek, de ha kimentek a hazájába, ott te automatice muszlim leszel, ha tetszik, ha nem.
Ezen nem gondokodtál?
Én a helyedben inkább ezt mérlegelném magamban.
Még annyit hozzátennék: azt írtad, nem akar hazaköltözni. Ezt lehet, hogy most valóban így gondolja. Én azonban elég sok külföldit ismertek/ismertem, és kivétel nélkül mind végül hazatért abba az országba, ahol a családja él. Volt, aki pár év után, volt, aki 30 év után. Tényleg itt akar maradni végleg?
Egyszer azt mondták nekem, mindenkit oda húz a szíve, ahol született. Könnyen lehet, hogy egyikőtök mindig boldogtalan lesz emiatt..
a szülei sem élnek már sajnos,így tényleg nem fogunk visszaköltözni.
nem hiszem,hogy bármi okból tönkremenne a kapcsolatunk.csak egy kérdés volt a tapasztalataitokkal kapcsolatban.
értelmes emberek vagyunk és mindent meg tudunk beszélni.
én egyiptomban lakom és sajnos az a tapasztalat, hogy előbb utóbb mindenki fejet hajt... és csadorba hajtja a fejét. rosszul vagyok már a félvér gyereket tologató fejkendős / eltakart arcú EURÓPAI nőktől (meg amikor csadorban eszik a big mac-et)...ráadásul Hurghadán bazz, nem is valami eldugott faluban.
persze tudok pár kivételt, van 2 kolléganőm arab férjjel, az egyik nagyon jó fej, a másikék is elvannak de voltak nagy harcok amikor az esküvő után is dolgozni akart a nő. (oké, ő volt az erősebb)
meg van két haverom, akinek európai a felesége, az egyikük európába fog költözni, a másikék is jól elvannak, szabadság stb... de azért mondta a pasi, hogy a lánya udvarlója az csak a későbbi férje lehet, és hithű muzulmánnak kell lennie. bár, még meggondolhatja magát, elég nyitott személyiség :)
egy másik barátnőm viszont szakított a pasival aki kb egy éve követi meg ordibál az ablaka alatt stb. nem normális.
jól is elsülhet a dolog, persze, de sajnos sok a negatív ellenpélda. az a tapasztalat, hogy a férfiak 99%-a teljesen kifordul magából az esküvő után. és van az az 1%, aki normális és az is marad, tekintve hogy mennyien vannak mondjuk az 1 % is jó arány.
az is számít, egyiptomból honnan való, mondjuk alexandria = nyitott, lazaság, ott járnak a párok pl esküvő előtt... felső egyiptomban és délen nagyon konzervatívok, hiába költöztek át tíz, húsz éve pl Hurghadára, ebből látszik, hogy mennyi itt a kendős, nyáron (50fokban) hosszúujjút viselő európai nő, akik a földúton szenvednek a babakocsival és szétrázódik szegény gyerek.
kairóban rengeteg a fekete csadoros nő, ott általában a sál nem is elég. itt azért európaiaknak igen (már ha muzulmán a párjuk).
MOST értelmes emberek vagytok.
Ha valami gond lesz, ez már nem olyan biztos. Fogadd meg ezeket a tanácsokat, amelyekeket idáig kaptál, legyél okos és ügyes. Vigyázz magadra és figyelj rá is mindig.
Amúgy én is azt tanácsolom, hogy a lányotok legyen keresztény, a fiú moszlim. Moszlim lánynak az élete nem leányálom, a párodnak meg amúgy is inkább a fiúgyerek a fontos.
nem a fiú gyerek a fontos neki.
van két lánya az első házasságából.2 éve váltak el.a lányait imádja.ők a volt feleségével élnek Angliában.
(ő szintén félig egyiptomi-félig angol.)
köszönöm mindenki válaszát.
remélem így is marad a kapcsolatunk és nem fog változni.
Ez fugg attol is, hogy hol eltek pl.
En katolikus vagyok, a parom muszlim, s mivel iszlam vallasu orszagban elunk, igy termeszetes az, hogy ezt a vallast kovetik a gyermekeink, mivel nem is kovethetnenek mas vallast, akkor elvennek az allampolgarsagukat. Tehat szigoru torvenyek vannak itt, ahol elunk.
Talan az ovodaba es az iskolaba jelentkeztek eloszor a gondok, de errol most nem irnek, mivel nem tudom azt, hogy hol elsz.
Ha bovebbet szeretnel errol, akkor irj.priv.ben.
köszönöm,hogy válaszoltál.
mi Budapesten élünk,és nem valószínű,hogy Európán kívül telepedünk le.
sallam alaykum novérem.
szia szerintem vedd fel a muszlim vallást.
az én anyukám is europai katolikus volt az apukám pedig muszlim.
kikoltoztunk szaud arábiába és anyukámnak nemhoogy csadort de még fátylatt is kellet hordania.
otthon van és nem dolgozik.
ez a kotelességtudo anya dolga.
én aisha vagyok,16 éves és lány.
az egész család imádkozik és elvégezzuk a háddzsot is.
szerintem vedd fel a vallást mert a dzsehenna tuze forro és a hitetlenek benne égnek.
cselekedj bolcsen,allah vár téged.
alaykum salaam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!