Illetlenség lenne? A Szentestét szeretnénk a gyerekeinkkel tölteni.
24-ét szűk családi körben terveztük tartani.
Párom, gyerekeink.
Nagy családi összejövetel pár nappal később lenne, 29-én, akkor lesz ugyanis a párom szülinapja.
Karácsonykor nem fogunk találkozni, mert a férjem dolgozik 24-én reggelig, illetve 25-én délutántól.
Anyósomék másik városban laknak, és most szólt, hogy 24-én átjönnének.
De mi nem szeretnénk.
Nem akarunk vendégséget, csak egy nyugis estét.
illetlenség lenne, ha ezt megmondanánk?
Anyósom, és apósom amúgy magányosan töltik a szentestét.
Vagy mit mondhatnánk nekik, hogy ne bántódjanak meg?
Mondjátok azt, hogy mivel a férjed 24-én reggel jön haza (ezt így értelmeztem), és már 25-én ismét dolgozik, szeretnétek a Szentestét együtt tölteni a gyerekekkel.
Ezt megérthetik.
Nem illetlenség, én abszolút megértelek, bár átérezni nem tudom a helyzeted.
Szerintem ne kertelj, mondd meg neki nyíltan, hogy mi a szitu, és kezdjen vele valamit. Vázold a dolgokat, és hidd el, ő is volt biztosan ilyen helyzetben. Ha jó fej az anyós, akkor nem lesz probléma :)
Első vagyok.
Akkor így még érthetőbb a dolog. Mondjátok meg nekik nyugodtan, hogy csak együtt akarjátok tölteni a Szentestét, ti ketten a gyerekekkel.
Csak veszik a lapot.
A karácsony a SZERETET ünnepe! Ilyenkor illene legalább ezt figyelembe venni! Akármennyire nem tartod jófejeknek őket, a férjed szülei és a gyerekek nagyszülei! Félre kell tenni a gyűlölködést és a haragot,legalább ezen a napon.
Milyen példát látnák tőletek a gyerekeitek? Gondoljatok arra,hogy ti is lesztek öregek,és ti is szeretnétek szenteste a családdal lenni,nem otthon egyedül búslakodni.
A kaja pedig ne legyen gond! Nem kell a ma divatos eszem-iszom,elég a régi hagyomány! Csinálj mákosgubát, az bőven elég.
Így van, a szeretet ünnepe.
Gondolhatod, nem hiába szeretném én is, illetve a férjem is, ha csak négyesben lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!